Tung förlust mot Ahlafors

När vi gick in i matchminut 90 ledde Grebbestad med 3-2. Men kvittering i 90:e minuten och ett segermål 4-3 i 94:e minuten gav Ahlafors segern.

Första halvlek
Ahlafors var laget som startade klart bäst i matchen med snabbt anfallsspel där deras spel domineras av långbollar där man jagar nickskarv på löpande spelare.

Första farligheten kom efter sex minuter då man fick på en skarv på en hörna men bollen smet utanför den bortre stolpen.

Ledningsmålet kom strax efter och efter en långboll där en touch på Grebbestadspelare gav fritt läge på kanton och man lyfte in och Ali Al-Habobi nickade in 1-0 efter åtta minuter.

Strax efter slarvade Grebbestad och tappade boll till Ali Al-Habobi som spelade ut på kanten och sedan fick tillbaka bollen och sköt men han fick ingen fart på bollen och även utanför.

Men efter detta ryckte Grebbestad upp sig något och man kom högre upp i planen och via en hörna efter 15 minuter kom 1-1 när Victor Adebahrs gick direkt i mål.

Efter 24 minuter var Ahlafors mycket nära ledningen då Ali Al-Habobis inspel nåde Jonathan Wadenström som fick ett kanonläge mitt framför mål från nära håll men skottet smet precis över ribban.

Efter 26 minuter tog Ahlafors på nytt ledningen. Via en hörna fick man på en bra nick som Oscar Landgren ändå kunde nicka undan. Men Ahlafors vann tillbaka boll och hittade in till Ali Al-Habobi som styrde in 2-1.

Sju minuter efter Ahlafors 1-0 kom Grebbestads kvittering till 1-1. Denna gång tog det bara fyra minuter innan det var 2-2. Grebbestad kon på högerkanten och Oscar Landgren lyfte in bollen. Victor Strandh, Ahlafors målvakt, stötte ut bollen och där kom Victor Adebahr och tryckte in 2-2 med ett distinkt skott.

Efter detta tappade halvleken i tempo och det hände inte så mycket mer resten av halvleken.


Andra halvlek:
Startade med ett fint frisparksläge i 47:e minuten för Grebbestad. David Björnsson klippte till men Victor Strandh klarade utan problem.

Efter 50 minuter var det ytterst nära ledningsmål för Grebbestad. Oscar Landgren lyfte in bollen och Anton Henriksson nickade men bollen på täckande försvarare men bollen damp ner fint för Anton igen som fick kanonläge men skottet på en täckande försvarare.

Ahlafors lyfte efter 57 minuter in bollen och det blev lite kalabalik där bollen gick hit och dit innan det hela avslutades med ett skott utanför.

Minuten senare tog Grebbestad ledningen för första gången i matchen. Philip Hällgren kom på vänsterkanten och fick på ett långt inlägg som Anton Henriksson var först på och nickade in centralt där Filip Danielsson kom och satte bollen i nät, 2-3 i matchen.

Ahlafors tryckte nu ännu mer långbollar och efter 65 minuter hittade man Jonathan Wadensten som tog sig in mer centralt mot skottläge men då hann Gustav Kadura fram och täcka skottet.

Efter 68 minuter vann Ali Al-Habobi en nickduell och fick bollen till Linus Åvall och jag tror alla trodde på lyft in men det kom ett bra skott som tvingade Oliver Bergman till en bra räddning till en hörna.

Efter 76 minuter fick Ahlafors en frispark i fint läge. Tror det var Daniel Tidstrand som sköt och skottet var bra och Oliver Bergmans räddning var mycket bra.

I den 81:a minuten svarade Oliver Bergman för en fantastisk dubbelräddning. Först tror jag det var Oscar Samuelsson som kom fri och Oliver räddar. Returen ut till Ali Al-Habobi som skjuter men Oliver han med en grym benparad.

I den 85:e minuten var Grebbestad nära 2-4 i matchen då Anton Henrikssons inspel så när nått David Nyarko som var nära målet men i stället hann en försvarare först på bollen och styrde den strax utanför.

Mardrömsminuter
I vårmatchen lyckades Ahlafors kvittera på tilläggstid. Nu kom kvitteringen lite tidigare då den kom i 90:e minuten. Grebbestad förlorade duell på kanten och det blev ett lyft in som Jesper Nilsson skarvade in till 3-3

Ahlafors fortsatte att jaga mål och fick ett antal hörnor och på en hörna i 94:e minuten boxade Oliver Bergman undan. Ahlafors lyfte in igen och Ali Al-Habobi kunde nicka in 4-3 sedan han enligt domarens bedömning fått Olivers undanboxning på sig och nickat i mål. – Jag borde haft en frispark menade Oliver då Ali hoppade in i honom.

Puh, så nära ett kanonresultat på min 60-årsdag men i stället får vi åka hem med noll poäng, Surt,Tränaren Mattias Svensson sa så här efter matchen:

Mattias, Det såg länge riktigt bra ut mot Ahlafors men några mardrömsminuter på slutet gjorde att det blev en förlust med 4-3, Tungt?
–Ja, det kan man lugnt säga

Ahlafors öppnade matchen väldigt bra med snabba anfall och tidigt ledningsmål men vi jobbade oss in i matchen och lyckades kvittera. Hur ser du på inledningen av matchen?
–Ingen är väl nöjd med vår första halvlek och vi är väl mest nöjda med att ha 2-2 i paus. Vi rycker upp oss i den andra.

Och där fick ni ett 3-2 mål och då kändes det tryggt och Ahlafors skapade inga lägen i detta skede.
–Nej, deras chanser kom när vi gjorde dåliga saker och det måste vi sluta med om vi skall vinna fotbollsmatcher.

4-3 förlust och tungt men ändå en bra vårsäsong?
–Jo det är klart att det väl egentligen är men nu är det bara tungt och tråkigt att det slutade så här.

I denna nyhet: Herrsenior A Ahlafors IF 2024-06-28 Ahlafors IF 3-4Grebbestads IF gratulerar...
Matti Demegård fyller 54 år!
Hipp hipp hurra!
Inga silly-nyheter? Spelare in/ut?
 
Anonym I förrgår 19:04 Till Forumet
Senaste matcherna

Herrsenior A Div II Norra Götaland
2024-06-28 19:30

Kommande matcher

Herrsenior A Distriktsmästerskap
2024-07-24 18:30

IK Oddevold


Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!