Onödig förlust mot Gauthiod

Grebbestad gjorde väl inget jättematch men hade flera fina lägen och spelet i andra halvlek. Gauthiod stack upp i några kontringar och kunde i en omställning sätta segermålet 3-2 efter 81 minuter.

Första halvlek
Gauthiod öppnade matchen bäst och kom i ett antal bra anfall på sin högerkant. Planen var plaskblöt efter mycket regn men ändå hyfsat bra om än lite ojämn på sina håll.

Matchens första målchans blev Gauthiods när David Larsson sköt från distans efter 12 minuter. Bollen tämligen mitt i mål men med lurig bollbana vilket ställde till det för Oliver Bergman som tvingades rädda till en hörna.

Nytt bra anfall av Gauthiod minuten senare och Ludvig Sundberg fick iväg ett farligt skott vid första stolpen som Oliver Bergman räddade fint till en hörna.

Strax efter puttade Jacob Berg undan en Grebbestadsförsvarare utan åtgärd och i andraläget fick Jacob iväg ett skott som ändå inte blev speciellt farligt och Oliver Bergman hade inga problem att rädda.

Efter 17 minuter kom ledningsmålet för Gauthiod. Ett inspel studsade ut till Jacob Berg som klippte till direkt på volley och bollen satt perfekt ute vid stolpen till 1-0.

Minuten senare var Gauthiod även nära 2-0 med ett fint inspel men Philip Hällgren lyckades störa Ludvig Sandberg tillräckligt och han fick inte bollen på mål.

Grebbestad hade väl inte haft mycket framåt när kvitteringen kom efter 28 minuter. Däremot hade man kommit in spelmässigt. Målet kom efter fint inspel från höger och över till David Björnsson som blev fri. Alft´red Larsson i H´Gauthiods mål klarade med en fotparad men returen ut till David igen och nu prickade David Björnsson stolpen. Men nästa retur hamnade hos David Nyarko som hittade Anton Henriksson som satte kvitteringen.

Men Grebbestads glädje över målet varade inte mer än fem minuter. Då fick Gauthiod ett inkast som sedan slutade med att man lyfter in ett långt inlägg där Jacob Berg gör det bra och nickar in 2-1. Mycket bra av Jacob men mindre bra av Grebbestad som ändå vet om Jacobs styrka i luften,

I 39:e minten lyfte Grebbestad in fint och Viktor Adebahr fick ett bra nickläge men nicken smet ganska klart över.

Andra halvlek:
Andra halvlek betydligt bättre från Grebbestads sida spelmässigt och man hade det mesta av spelet i halvleken.

Men första chansen i 52:a minuten blev Gauthiods då Jacob Berg nickar på en hörna men samlat Grebbestad kan täcka undan.

Efter 54 minuter var det Grebbestads tur med en hörna. Jesper Mattsson upp och nickar och det blir farligt men Gauthiod fick undan bollen. Andraboll vinns av Grebbestad som hittar Victor Edvardsson som hittade in till en fri Anton Henriksson som dock inte fick bollen på mål från nära håll. Vilket läge!!!

Efter 59 minuter hade Gauthiod en frispark från högerkanten. Vänsterbacken Arvid Bergman gick på direktskott som Oliver Bergman svarade för en fin räddning på. Framför allt då bollen hade en otäck studs eller touch som hördes tydligt men då jag kollade i kameran såg jag inte riktigt vilket.

Efter 62 minuter fick Grebbestad några fina chanser. Man lyfte in en frispark som man fick ett jätteläge på Alfred Larsson klarade första läget. Men det blev en farlig retur och skott som räddades på något vis. En tredje möjlighet då Grebbestad fångade upp boll och lyfte in mot Louis Souffo men en försvarare kunde nicka undan till en hörna.

Men minuten senare, efter 63 minuter, kom kvitteringen till 2-2. David Nyarko lyfte in till Anton Henriksson som toucha bollen vidare till Jesper Mattsson som hittade rätt.

Efter 71 minuter slog David Björnsson ett långt inlägg mot bakre stolpe dör Anton Henriksson nickade mot första stolpen där Alfred Larsson klarade med en fotparad.

På den följande hörnan nickade David Nyarko men nick smet klart över.

Efter 74 minuter kom ny chans för Grebbestad när David Björnsson vek in och sköt bra. Men Alfred Larsson släppte en farlig retur rakt ut och Viktor Adebahr försökte vika åt sida och skjuta men fick inte den rätta knorren och skottet utanför.

Två minuter spelade Gauthiod upp på Jacob Berg som kunde ta emot, vända runt och skjuta men bollen drog sig utanför.

Men efter en bra halvlek spelmässigt kom precis som ifjol på Lunnevi ett sent hemmamål och det var efter en omställning som David Larsson fick i väg ett bra skott. Oliver Bergman med en fin fin räddning men David Larsson kunde följa upp och sätta 3-2 i 81:a minuten.

Efter 83 minuter fick Grebbestad ett första fint läge för kvittering när David Nyarko efter lite flipperspel blev fri men Alfred Larsson klarade med en fotparad.

I 85:e minuten kom Grebbestad på vänsterkanten och man fick ett jätteläge när David Björnssons låga inspel hittade David Nyarko som dock fick slänga sig framåt och skottet smet då över.

I 89:e minuten lufta Oscar Landgren in bollen och Alfred Larsson missade att få undan bollen som hamnade hos Anton Henriksson som fick ett fint men snabbt läge från nära håll men skottet smet över.

Efter 3 tilläggsminuter blåste sedan domaren av matchen och Gauthiod tog tre viktiga poäng i botten medan Grebbestad lär tappa på topplagen.Tränaren Mattias Svensson sa så här efter matchen:

Mattias, tung förlust borta mot Gauthiod och det kändes lite onödigt?
–Ja, det kan man väl lugnt säga. Vi ger bort tre poäng.

Efter deras 1-0 kom vi bättre i matchen och gjorde 1-1 och var då bättre än dom i det skedet men dom fick ändå 2-1
–Ja, som du säger. Det kom från inget

>Andra halvlek är vi det bättre laget. Vi får in 2-2 men precis som i fjol ett sent segermål för Gauthiod och vi får åka hem tomhänta
–Ja. Det är som du säger, vi trycker på och har chanser. Var länge sedan vi hade så här många klara målchanser. Men man måste göra mål på dom för att vinna matcher. När vi dessutom spelade halvdåligt försvarsspel, ja då förlorar man

I denna nyhet: Herrsenior A 2024-05-30 IK Gauthiod 2-3 IK GauthiodHärlig midsommarserger. Grattis och glad midsommar till hela laget.
 
Rosa Albrektsson 2024-06-21 11:30 Till Forumet
Senaste matcherna

Herrsenior A Div II Norra Götaland
2024-06-20 19:30

Kommande matcher

Herrsenior A Div II Norra Götaland
2024-06-28 19:30

Ahlafors IF

I övermorgon
Tennis, 11:00
H70 ute Partille TK (h)
Grebbestad
I övermorgon
F09, 19:30
Stenungsunds IF (h)
Siljevi
2024-06-27
Frändefors/Brålanda (b)
Frendevi

Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!