Premiärseger för Grebbestad

Grebbestad vann seriepremiären borta mot Forward. Stabilt bakåt och fint segermål då David Björnssons inlägg nådde Anton Henriksson som nickade. Forwards målvakt med en utmärkt räddning med bollen fint tillbaka till Anton som satte segermålet, 73:e minuten.

Första halvlek
Grebbestad fick tidigt en bra möjlighet. Efter ett GIF-inkast slog Anton Henriksson bollen över sig. En forwardförsvarare var först på bollen men missade märkligt bollen och David Nyarko (spelklar så sent som igår) kunde löpa mot mål. Han hade en hårt kämpande försvarare mot sig men kom tillslut till ett avslut men Forwards målvakt Quinn Stahmer klarade.

Första kvarten till Grebbestad spelmässigt och under första kvarten hade Forwards unga försvar problem i uppspelsfasen där Grebbestad flera gånger bröt högt upp.

Men efter hand blev det lugnare och säkrare från Forwards försvar som spelade upp sig.

Forward började sedan komma in bättre i matchen och en första chans kom efter 16 minuter då Eliyo Tûrkan fick bollen och sköt bra och Oliver Bergman fick göra sin första räddning i tävlingsmatch för Grebbestads IF.

Minuten senare slarvade Grebbestad lite och Forward ställde om snabbt och spelade på djupet mot Josef Ibrahim men bollen blev något djup och Oliver Bergman kunde lugnt plocka upp bollen.

Mer och mer Forward i spelet och efter 20 minuter hade man en hörna som slogs långt och nr 4 kom upp och nickade man ett par meter utanför.

Grebbestad hade i denna period svårt med avstånd mellan lagdelarna och Forward kunde behärska det mesta på mittfältet

Efter 22 minuter försökte Grebbestad chansbryta och missade och Forward kunde gå på anfall och hittade in till Josef Ibrahim som tog emot centralt vid 16-metare och sköt via ett försvarsben till en hörna.

Grebbestad stack sedan emellan med en chans efter 27 minuter. Oscar Landgren hittade in till Jesper Mattson som sköt men skottet blev så när till en perfekt passning till Anton Henriksson som kom på bakre och hårfint missade bollen som i stället smet utanför.

Så mycket mer än så hände det inte i chansväg under första 45 minuterna där Grebbestad ändå hade en del att fundera på spelmässigt. Defensiven satt ändå bra och 0-0 i paus.

Andra halvlek:
Andra halvlek startades åter bra av Grebbestad med skillnad att man nu inte släppte till på samma sätt på mittfältet och det såg betydligt bättre ut spelmässigt.

Fem minuter in på andra halvlek kom en första chans för Grebbestad. David Björnsson fick iväg ett härligt skott men Quinn Stahmer svarade för en ypperlig räddning till en hörna.

Strax efter lyfte David Björnsson in boll mot Jesper Mattsson men Jesper fick inte någon bra träff med nicken som då smet klart utanför.

Nytt nickläge för Jesper Mattsson kom efter en timmes spel efter en hörna. Bättre träff denna gång men ändå klart utanför.

Efter 65 minuter fick Josef Ibrahim ett jätteläge för Forward. Ett bra inspel smet rakt genom alla och hittade en fri Josef som tog emot och hade ett ypperligt fritt läge men skottet blev svagt och klart över.

Efter detta blev det Grebbestad som svarade för matchens enda mål i 73:e minuten. David Björnsson med ett inlägg som nådde Anton Henriksson. Nicken var bra men Quinn Stahmer svarade för en fin räddning men tvingades släppa en retur där Anton Henriksson inte hade några problem med att sätta i mål, 1-0 för GIF

Forward tvingades sedan satsa mer framåt och efter 75 minuter fick man en frispark, nästan vid hörnflaggan. Henric Asp slog in bollen bra och Oliver Bergman tvingades till en sen reflex för att styra ut bollen.

Strax efter kom nytt bra läge för Forward. Grebbestad stötte farligt fram och missade brytning igen och Forward fick ett bra omställningsläge och lyfte in till Josef Ibrahim som tog med sig bollen på bröstet men fick bollen lite för långt fram och Oliver Bergman hann fram och rädda.

Efter 86 minuter var Grebbestad nära att punktera matchen. Jesper Mattssons inlägg nådde David Björnsson med återigen fick vi se en kanonräddning av Quinn Stahmer

Efter fem tilläggsminuter blåste sedan domaren av matchen och Grebbestad


Efter matchen sa Grebbestads segermålskytt Anton Henriksson så här

Anton, seger borta mot Forward i premiären, en fin start på serien med 1-0
–Ja verkligen! Det var en tuff match mken vi gör en bra match om jag skall sammanfatta det kort. Vi har bra försvarsspel och skapar en del lägen.

Vi hade lite problem ändå i första halvlek där vi efter en bra första kvart tappade på mittfältet och Forward fick stora ytor och övertag spelmässigt
–Visst, men dom skapar inte mycket lägen. Dom hade boll men vi var vakna och bekväma i försvarsspelet och så länge dom inte skapar chanser så blir det inte farligt. Bra med tanke på bortaplan. Men vi kommer ut bra i andra och tar tag i det och för spelet och det vi jobbat på under försäsongen sitter.

Då fick äran att sätta segermålet, berätta:
–David Björnsson slog ett bra inlägg. Jag får på en bra nick men målvakten räddade bra men sedan var det bara att lägga in returen. Extremt skönt att få börja med tre poäng och det blir en roligare hemresa.

Stort grattis till målet och vinsten
–Tack så mycket


Efter matchen sa Grebbestads tränare Mattias Svensson så här:

Mattias, En perfekt start på serien!
–Ja, det kan man väl säga! Jätteskönt

En första halvlek där vi ändå inte fick igång spelet ordentligt och dom fick ett visst tryck på oss
–Ja, det är som du säger men det är inte farligt om man ligger kompakt. Då gör det inget att dom har lite boll och det hände inte så mycket under dessa minuter för dom. En stabil insats försvarsmässigt av oss.

Vi kom igång bättre i andra halvlek och kom högre upp i planen
–Ja, och vi kändes starka och hade kontroll. Vi malde på och hade kontroll men visst kunde man önska ännu mer spelmässigt. Men planen var inte bra och det var svårspelat

Fint segermål?
–Mycket! Bra inlägg från David Björnsson och Anton Henriksson nickar jättebra. Fin räddning av deras målvakt men Anton satte returen perfekt. Superbra!

Tre poäng, go hemresa. Någon du vill lyfta fram idag?
–Nej, det är som det varit det senaste. Laget, vi gör det tillsammans. Vi springer och jobbar för varandra och det är så man vinner fotbollsmatcher

I denna nyhet: Herrsenior A 2024-03-29 BK Forward 1-0 BK Forward
GAME DAY!
F09 11:00
Herrestads AIF (h)
Sparvallen konstgräs
Lidköping verkar vara bättre än vad många tror. Såg att Ahlafors vände på övertid mot Skövde. Så denna serien känns verkligen oviss.
 
Anonym Igår 07:39 Till Forumet
Senaste matcherna

Herrsenior A Div II Norra Götaland
I förrgår 19:30

Kommande matcher

Herrsenior A Div II Norra Götaland
2024-04-19 19:00

IFK Skövde FK

2024-04-18
Grohed/Ljungskile (b)
Grohedsvallen
2024-04-21
Frändefors/Brålanda (h)
Sparvallen konstgräs
F09, 18:00
Stenungsunds IF (b)
Olssons Trävaror Arena

Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!