Sent omsider, David Nyarko klar för Grebbestad

David kritade på för ett antal dagar sedan men internationella övergångar tar lite längre tid och i detta fall fastnade det ett tag i England, men nu är David klar!

Hej David, Välkommen till Grebbestad IF
– Tack så mycket. Det är ett nöje för mig att få vara här!

Först och främst, berätta lite om vem är David, ålder, familj osv
– Jag heter David Nyako, jag är 20 år gammal. Jag är född i Tyskland och min familj är ifrån Ghana och jag har en bror som spelar fotboll i Sverige med, IK Brage.

För att lära känna dig lite mer, först berätta om din spelarkarriär, var du spelat och starta med din moderklubb?
– Jag spelade i Borehamwood 2000 FC från jag var 6-10 år gammal. Derefter spelade jag i Barnet FC Academy från 12-14 års ålder. Därefter blev det Reading FC Academy från 14-19 års ålder. Senast var jag i Thatcham Town FC.

Du har spelat tre matcher med Grebbestad nu på försäsongen, hur har det känts?
– Jag tycker det har känts bra. Och laget känns bra och vi lär känna varandra och det går bra. Jag är nöjd med vad jag presterat så hår långt och jag gillar spelarna i laget och ledarna.

Vilken position i laget spelar du normalt på?
–Jag brukar spela forward och oftast med tre spelare framme och jag spelar oftast på kanten då jag är ganska snabb och gillar att utmana försvaret.

Vad är dina styrkor (vi hoppar svagheter ???? )?
–Som jag sa så är jag ganska snabb. Jag gillar att utmana 1 mot 1. Jag gillar att komma runt och spela in mot mål och gillar att göra assist och vi glömmer svagheterna som du sa.

Berätta för oss hur du kom i kontakt med Grebbestads IF
– Det var genom min bror. Min bror fick reda på Grebbestad genom en kompis som varit här (möjligen Roni Hajo?). Han lämnade över uppgifterna och sa att det var en bro och fin klubb att vara i. Min bror tog kontakt med Mattias Svensson och dom bjöd in mig till provspel. Första gången jag spelar fotboll i Sverige och jag är redo för utmaningen.

Hur känner du att du blivit mottagen i klubben med ledare och spelare?
– Ja, dom har tagit väldigt bra hand om mig. Även före jag hade skrivit på fick dom mig att känna mig välkommen och det kändes som detta var mitt hem.

Hur svårt är det att förstå svenska? Och hur svårt är det på planen då det blir mest svenska?
– Självklart är det svårt. Jag har lärt mig några ord och även några ord från min bror. Ute på planen fungerar det ändå bra när man spelar. Fotboll blir som ett eget språk så när man har det i sig så lär man sig hur och vad man skall göra tillsammans. Sedan pratar lagkompisarna engelska så det går bra.

Om du inte spelade fotboll, vilken annan idrott skulle det kunna varit?
– Ohh, jag gillar basket. Även om jag inte är så lång så hade det nog varit basket, jag skulle kunna vara guard.

Du har ett antal träningar med laget nu så vem är lättast att tunnla i kvadraten?
– Den senast jag har gjort det på, men jag vet inte om det är lättaste personen att göra det på, varv William Bontegard. Så jag får säga honom just nu.

Då tackar jag för intervjun och önskar lycka till framöver i Grebbestads IF!
– Tack, jag hoppas det blir en fin säsong.

I denna nyhet: Herrsenior A David Nyarko

GAME DAY!
F09 11:00
Herrestads AIF (h)
Sparvallen konstgräs
Lidköping verkar vara bättre än vad många tror. Såg att Ahlafors vände på övertid mot Skövde. Så denna serien känns verkligen oviss.

Anonym Igår 07:39 Till Forumet
Senaste matcherna