Tyvärr, tyvärr, inget damlag i GIF 2024

I början av februari hade styrelsen lyckats få fram en ny lagledning för GIFs damlag, efter att tidigare tränarna Björn och Ronnie under hösten aviserat att de önskar stiga av som tränare efter 2023.

Björn och Ronnie höll i träningarna januari ut och Veena Mattsson stöttade upp de två första veckorna i februari innan de nya tränarna tog vid.
GIF fick dessutom en ledig plats i DM. Det blev också klart med några nya spelare som kom in i truppen från närliggande orter. Några av våra spelare hade under tiden provtränat med andra föreningar.

Laget tränade och spelade en första träningsmatch då de första avhoppen från spelartruppen kom. Inför den första DM-matchen den 10 mars kom ytterligare avhopp, men matchen kunde ändå genomföras med hjälp av spelare från äldsta flicklaget.

Inför den andra DM-matchen den 13 mars kom dessvärre ytterligare avhopp och då tvingades styrelse och lagledning ta det tråkiga beslutet att dra ur laget från DM-spelet.

Det har under den senaste tiden varit många diskussioner internt i GIF och med Bohusläns Fotbollförbund om olika alternativa lösningar på den uppkomna situationen, men det hela landar tyvärr i att GIF tvingas ta det mycket tråkiga beslutet att helt vila Dam-laget under 2024.

Det finns fortfarande damer kvar i spelartruppen som vill spela i GIF och vi kommer hjälpa dem att hitta nya spelmöjligheter under den kommande säsongen.
Målsättningen är att återkomma med ett damlag till 2025, bestående av kvarvarande damspelare och dagens spelare i F09, och då starta om i div. 4.

GIF vill tacka de spelare och ledare som på ett positivt sätt bidragit till att försöka fortsätta spelet i div. 3 under 2024, och vi beklagar djupt att vi misslyckats i vår målsättning att skapa förutsättningar för att genomföra en ännu bättre säsong i trean än förra året.

Siljevi den 14 mars 2024
Grebbestads IF

I denna nyhet: Damsenior A

GAME DAY!
F09 11:00
Herrestads AIF (h)
Sparvallen konstgräs
Lidköping verkar vara bättre än vad många tror. Såg att Ahlafors vände på övertid mot Skövde. Så denna serien känns verkligen oviss.

Anonym Igår 07:39 Till Forumet
Senaste matcherna