Intervju med Louis Souffo

I slutet av förra veckan blev Louis Souffo klar för Grebbestad. Men pga resa direkt kunde vi inte få en intervju, men nu är det dags!

Hej Louis, Välkommen till Grebbestad IF
– Tack, tack!

Först och främst, berätta lite om vem är Louis, ålder, familj osv
– Jag heter Louis Souffo och jag är 29 år gammal. Jag är från Kamerun men har bot och spelat fotboll mycket i Portugal och nu blir detta mitt tredje år i Sverige. Resten av min familj är i mitt hemland, Kamerun.

För att lära känna dig lite mer, först berätta om din spelarkarriär, var du spelat och starta med din moderklubb?
– Butis i Kamerun, Espinho (Portugal), Oliv. Hospital (Portugal), CD Candal (Portugal), Pedras Rubras (Portugal) och Àgueda (Portugal i 3 säsonger). Därefter Skellefteå FF och Vrigstads FF och nu Grebbestads IF.

Det är inte första gången du varit och provspelat med Grebbestad, berätta
– Första gången var 2021 på sommaren. Jag var med i en provmatch och tränade med laget en period. Men olyckligtvis var inte alla papper klara för att spela och jobba i Sverige och detta skulle ta ca 3 månader och då hade säsongen i princip varit slut.

Denna gång fanns en lösning som gör att du kan spela för Grebbestad. Lycklig över detta?
– Ja, självklart! Jag längtar och ser fram emot att säsongen skall starta. Jag känner några av killarna lite sedan senast jag var här. Och jag blev så bra mottagen första gången och på samma satt nu. Det gör att jag verkligen ser fram emot att säsongen skall starta och jag hoppas vi kan göra en bra säsong tillsammans. Jag gillar verkligen Grebbestad och Grebbestad var första laget jag kom i kontakt med i Sverige och jag fick bara bra intryck.

Vilken position i laget spelar du normalt på?
–Jag kan spela på många positioner men Grebbestad ser mig mest som en mittback. Men jag har spelat på innermittfält, höger och vänsterback ett flertal gånger under min tid i Portugal. Även i Skellefteå med så jag är bekväm med att spela på vilken position som helst i försvaret.

Vad är dina styrkor (vi hoppar svagheter 😊 )?
–Jag är snabb, jag gillar att spela fotboll och rulla bollen. Bra kvalité på passningar. Jag är ganska bra på att läsa spelet. Jag är även en bra ledare på planen. Jag är bra i en mot en eller två mot en och fysiskt stark.

Du var med och provspelade mot Säffle där du spelade andra halvlek. Hur kändes det?
– Det var första matchen efter ett långt uppehåll för mig. Men matchen var bra och Grebbestad spelade bra. När jag kom in så låg vi under med 2-3. Vi lyckades vända på matchen och vann med 4-3 och försvarsspelet var ganska bra.

Du berättade att du följt Grebbestad lite, berätta
– Ja, jag har följt Grebbestad precis som jag sa till dig. Då jag blev så bra mottagen när jag var här första gången med den dåvarande tränaren. Jag bodde hos nuvarande tränarens pappa, Peter Svensson, och han var så snäll och trevlig mot mig. Jag har kvar hans kontaktuppgifter fortfarande. Allt detta gjorde att jag följde Grebbestad före att se hur det gick och nu bliv det väldigt kul och intressant att komma tillbaka och jag gillar folket här i Grebbestad.

Du är atletisk i din kroppsbyggnad, så om du inte spelade fotboll, vilken sport hade du sysslat med då? Boxning?
– En bra fråga… Nej, inte boxning i alla fall. Jag tränade lite taekwondo när jag var ung. Men jag ville inte tävla i det. Jag var mer i skolan och om jag inte spelat fotboll så hade jag vilja plugga till advokat.

Du har ett antal träningar med laget nu så vem är lättast att tunnla i kvadraten?
– Jag har inte varit med på så många kvadraten ännu så det är en svår fråga. Möjligen kan jag ge dig ett svar om ett tag men inte just nu.

Då tackar jag för intervjun och önskar lycka till framöver i Grebbestads IF!
– Tack så mycket. Jag hoppas att vi får en bra säsong tillsammans. Det är som jag sa till tränaren att vi måste jobba ihop som ett lag både på träningar och matcher. Då kan vi besegra alla. Det kommer att bli tufft men med hård kamp kan man lyckas.

I denna nyhet: Herrsenior A Louis Souffo
GAME DAY!
F09 11:00
Herrestads AIF (h)
Sparvallen konstgräs
Lidköping verkar vara bättre än vad många tror. Såg att Ahlafors vände på övertid mot Skövde. Så denna serien känns verkligen oviss.
 
Anonym Igår 07:39 Till Forumet
Senaste matcherna

Herrsenior A Div II Norra Götaland
I förrgår 19:30

Kommande matcher

Herrsenior A Div II Norra Götaland
2024-04-19 19:00

IFK Skövde FK

2024-04-18
Grohed/Ljungskile (b)
Grohedsvallen
2024-04-21
Frändefors/Brålanda (h)
Sparvallen konstgräs
F09, 18:00
Stenungsunds IF (b)
Olssons Trävaror Arena

Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!