8:e nyförvärvet klart – Gustav Kadura

Efter några träningar och provspel mot Säffle är Gustav Kadura nu klar för Grebbestads IF.

Hej Gustav, Välkommen till Grebbestad IF
– Stort tack, stort tack!

Först och främst, berätta lite om vem är Gustav, ålder, familj osv
– Jag är 27 år, jag är singel och bor i Göteborg och jobbar med ekonomi.

För att lära känna dig lite mer, först berätta om din spelarkarriär, var du spelat och starta med din moderklubb?
– Min moderklubb är Qviding FIF där jag spelade till jag var 20 år. Sedan gjorde jag ett halvår i Stenungsund och gick tillbaka till Qviding i div 3 där vi vann div 3 och sedan div 2 och spelade med dom ett år i div 1. Därefter spelade jag i Ljungskile i div 1 i ett år. Sedan blev det Ahlafors i div 2 och vi vann serien och sedan har jag haft en paus på ett år innan jag nu skall börja spela igen.

Då stämde det bra det jag fått till mig. Hur kommer det sig att du tog en paus?
– Det blev ingen fortsättning i Ahlafors då jag behövde ta tag i min civila karriär och ge den tid. Spalt på div 1 och div 2 nivå i ganska många år och det tar mycket tid från det civila. Jag blir inte yngre så det var lika bra att sätta igång direkt och nu känns det som jag kommit bra in i det tycker jag.

Vilken position i laget spelar du normalt på?
–Jag är mittback

Vad är dina styrkor (vi hoppar svagheter 😊 )?
–Spelförståelse, passningsfot. Det fysiska spelet. Det skulle jag vilja säga.

Förra veckan var du med och spelade mot Säffle, hur kändes det efter ett längre uppehåll då?
– Som det ska efter ett långt uppehåll. Tajming och liknande var väl inte det bästa. Men det var skönt att komma igång och det blev väl bättre och bättre ju längre halvleken jag spelade gick. Kändes okej!

Några ändra klubbar som ryckt i dig och då behöver ju inte nämna vilka om du inte vill?
– Ja, jag har pratat med några andra.

Du har ju i alla fall mött Grebbestad när du spelade i Ahlafors. Har du mött dom vid fler tillfällen och hur tycker du dessa matcher varit?
– Kan ha mött Grebbestad även med Qviding för många år sedan? Jag minns matcherna mellan Grebbestad och Ahlafors. På Siljevi gjorde jag mål. Vi tog ledningen men Grebbestad vände och vann med 2-1.

Hur väl känner du till Grebbestad som klubb?
– Jag känner till dom lite grann. Jag känner ju några spelare i laget som Anton Henriksson, Viktor Adebahr och Oliver Bergman sedan tidigare. Men som klubb i sig känner jag inte till mycket men ett stabilt div 2 lag och har varit på denna nivå länge nu

Någon speciell match du kan komma ihåg där du presterar riktigt bra i dina ögon?
– Oj oj, spelat många matcher… En rolig match var med Ljungskile på Skarsjövallen. När vi mötte utsikten i en kvällsmatch med elljus och lite regn. Det var en rolig och bra match.

Är d en kille som sätter upp personlig målsättning för dig själv och laget?
– Jo men det skulle jag väl vilja säga att jag gör. Jag spelar för att vinna, annars hade jag inte hoppat på det här och jag tror vi har goda möjligheter till det. Det är min målsättning både på träning och match och att få in det i allas huvuden. Fotboll är kul men det är roligast när man vinner

Då tackar jag för intervjun och önskar lycka till framöver i Grebbestads IF!
– Stort tack!

I denna nyhet: Herrsenior A Gustav Kadura

GAME DAY!
F09 11:00
Herrestads AIF (h)
Sparvallen konstgräs
Lidköping verkar vara bättre än vad många tror. Såg att Ahlafors vände på övertid mot Skövde. Så denna serien känns verkligen oviss.

Anonym Igår 07:39 Till Forumet
Senaste matcherna