Seger mot seriekonkurrenten Säffle

Det blev målrikt när Grebbestad besegrade Säffle i en träningsmatch i Ed. 4-3 skrev segersiffrorna till när Grebbestad vann efter underläge 2-3 i paus.

Före matchen fick sjuka Jesper Mattsson och Victor Jägerbrand kasta in handduken.

Första halvlek
Säffle var det lag som började piggast första tio minuterna av matchen. Men det var Grebbestad som fick första ”halvchansen”. Viktor Adebahr lyfte in ett inlägg som smet rakt genom Säfflemålvakten Max Lövenhamns händer men lyckligtvis för honom fanns bara Säfflespelare bakom som fick undan bollen.

Men så efter tio minuter blev det mer Grebbestad i matchen och Oscar Landgren kom fint på högerkanten och hade skottläge men valde passning mot David Björnsson som kom fint men inte riktigt nådde bollen.

Men bara tre minuter senare, efter 13 minuter, tog Grebbestad ledningen. Man lyfte in en hörna ganska långt bak där Anton Engelbrektsson nickade in mot mitten där Oscar Landgren kom och nickade in Grebbestads ledningsmål.

Två minuter senare var Grebbestad nära igen. Anton Henriksson släppte bak på Victor Edvardsson som skött ett placerat skott men bollen smet precis utanför stolpen.

Men minuten senare kom 2-0. Nu var det Victor Edvardsson som fint lyfte in på djupet där Anton Henriksson dök upp och placerade in bollen säkert via en volley.

Så här långt kändes allt bra och ganska säkert men plötsligt blev det match igen. För efter 20 minuter om reducering till 2-1 när Grebbestad tappade boll Säffle vände mot då frie Govand Haidar som säkert satte bollen vid bortre stolpe.

Efter 27 minuter kom en chans för Grebbestad. Säffle försvaret fick inte bort en boll och Anton Engelbrektsson snodde bollen och sköt bra men i snäv vinkel och Max Lövenhamn klarade.

Efter 32 minuter fick Säffle en frispark i bra läge. Govand Haidar sköt och Oliver Bergman räddade bra men returen gick rakt ut där Ferdinard Fon Fru dök upp och nickade in kvitteringen.

I slutet av halvleken blev det lite mer Säffle och i slutminuten kunde man ta ledningen. En hörna lyftes in och Säffles provspelande spnajor Sergio Ruilopez nickade 3-2 för Säffle.

Andra halvlek:
Grebbestad gjorde avspark i den andra halvleken men det var Säffle som via en snabb spelvändning i 46:e minuten var ytterst nära att öka på ledningen men Ferdinard Fon Fru nådde inte bollen.

Men annars var det Grebbestad som öppnade bäst i den andra halvleken och efter 55 minuter fick man ett ypperligt läge för en kvittering sedan Anton Engelbrektsson rivits ner. Anton tog själv hand om straffen som var bra placerad men Säffles målvakt chansade åt rätt håll och svarade för en ypperlig räddning till en hörna.

Men minuten senare kom ändå kvitteringen när Anton Henriksson hittade in till David Björnsson som tog emot snabbt, vände runt och sköt välplacerat vid bortre stolpe till 3-3.

Bara några minuter senare var det nära Säffleledning igen med allt för lättvindigt. Målvakt slår en lång boll där Grebbestad tappar duellen och plötsligt har Govend Haidar ett kanonläge från vänster men Oliver Bergman kom ut fint och räddade.

I stället kom 4-3 för Grebbestad efter 64 minuter. Detta efter ett inlägg från Oscar Landgren som Anton tog emot på bröstet, gick snett bakåt och vände runt och sköt mellan benen med en liten touch och bollen satt perfekt vid bortre stolpe.

Men efter ledningsmålet tappade Grebbestad och det var mest Säffle resten av matchen utan att direkt skapa en massa bra chanser.

En första chans fick Govend Haidar som var ensam ute på sin vänsterkant sedan Grebbestad tappat boll men skottet smet utanför.

Efter 70 minuter kom nytt Säffleskott som denna gång styrde på Grebbestadsben och smet farligt nära stolpen men ändå på utsidan målet.

Efter 74 minuter sköt Säffle bra utifrån och Oliver Bergman tvingades släppa en retur rakt där Ferdinard Fon Fru i kamp med Grebbestadsförsvaret var först på boll men stött den utanför.

Direkt efter fick Grebbestad ett fint läge att öka på ledningen när Anton Engelbrektssons inlägg nådde Anton Henriksson som mötte på volley men skottet gick rakt på Max Lövenhamn.

Efter 82 minuter kom nytt bra Grebbestadsläge. En frispark lyftes in bra där Viggo Gustavsson kom bra men fick inte rätt riktning på bollen. Andrabollen vanns sedan av Grebbestad och man lyfte in till Anton Henriksson som passade David Björnsson i fint läge men skottet utanför samt att David även var offside.

Sista möjligheten i matchen var ett skott utifrån, möjligen från Govend Haidar, men Oliver Bergman klarade säkert.

Matchen sedan slut 4-3 för Grebbestad.


Efter matchen sa Grebbestads tränare Mattias Svensson så här:

Mattias, Seger 4-3 i en målrik match där Säffle öppnades piggast i början innan Grebbestad tog över och gick upp till 2-0
–Första 30 bra från vår sida med många bra anfall och Säffle skapade inte mycket där. En bra första halvlek överlag med etablerat försvarsspel och bra anfallsspel. Att ligga under med 2-3 kändes väldigt märkligt.

Bra start i andra där vi vänder på steken med två mål
–Ja, men det var väl där vi var bra i andra. Fram tills vi tog ledningen och efter det slutade vi spela. Sedan skapade dom väl inte så mycket förutom några inspel. Stabilt egentligen men vi är inte nöjda med tre bakåt.

Någon att lyfta fram idag?
–En bra kompakt laginsats deffensivt. Offensivt är Victor Edvardsson bra, spelbar och styr och ställer. Anton Engelbrektsson och Anton Henriksson spelbara och hittar fina ytor och spela fotboll i, kul att se.

I denna nyhet: Herrsenior A 2024-03-02 Säffle SK 4-3 Säffle SK
GAME DAY!
F09 11:00
Herrestads AIF (h)
Sparvallen konstgräs
Lidköping verkar vara bättre än vad många tror. Såg att Ahlafors vände på övertid mot Skövde. Så denna serien känns verkligen oviss.
 
Anonym Igår 07:39 Till Forumet
Senaste matcherna

Herrsenior A Div II Norra Götaland
I förrgår 19:30

Kommande matcher

Herrsenior A Div II Norra Götaland
2024-04-19 19:00

IFK Skövde FK

2024-04-18
Grohed/Ljungskile (b)
Grohedsvallen
2024-04-21
Frändefors/Brålanda (h)
Sparvallen konstgräs
F09, 18:00
Stenungsunds IF (b)
Olssons Trävaror Arena

Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!