"Lotta" ny i GIF 2024

Charlotta ”Lotta” Johansson är en av våra nya damspelare och dessutom med i ledarteamet och hon kom till GIF sent 2023. Vi har träffat henne och pratat om henne, fotbollen och lite annat.

Hej, vem är Charlotta Johansson ?

- Jo, jag är en 38 årig 3-barnsmamma som är uppvuxen i Hamburgsund men som numera bor i Bullaren. Jobbar på förskola och har snart pluggat färdigt till förskollärare. Mycket av fritiden går åt till barnens alla aktiviteter - hockey, konståkning, innebandy, fotboll×2 och pingis.

Hur har din fotbollskarriär sett ut ?

- Min moderklubb är Hamburgsunds IF, där spelade jag från ca 11-års ålder till runt 20 år. Sen hamnade jag i Bullarens GoIF som spelande tränare för ett ungt gäng som precis tog klivet upp till seniorfotboll. Min andra säsong där slutade tyvärr med en korsbandsskada någonstans mitt i serien, efter operation och lång rehab var jag på väg tillbaka men blev då gravid med tvillingar vilket gjorde att min comeback fick vänta. 3 år senare fick jag ett barn till och efter det gjorde jag nått försök att komma tillbaka men knät höll inte. Ytterligare en korsbandsoperation krävdes. Efter den andra rehaben kändes inte en comeback värt risken för ny skada så jag la ner helt (runt 2016). Men 2022 blev jag inringd att spela match för Bullarens damlag som hade kris till en match borta mot Tjörn. Därefter blev jag med på resterande matcher den säsongen. Sen var jag fast igen och körde på för fullt förra säsongen i Bullarens GoIF och nu har jag då alltså hamnat i Grebbestads IF.

Vad tror du om den kommande första säsongen i GIF ?

- Tanken var att jag bara skulle vara spelare, men när läget var lite ostadigt och jag fick frågan att stötta upp Mattias så blev svaret ja, kan jag hjälpa till på något sätt så ska jag försöka med det. Min roll blir att vara ett stöd på träningar och agera bollplank för Mattias.

Hur tänker du på dig själv som spelare ?

- Spelarmässigt tänker jag att jag ska försöka bidra genom min rutin och erfarenhet, med ett lugn och att få igång kommunikationen på planen. I övrigt har jag inte hunnit bilda några större tankar om säsongen som kommer utan vill fokusera på att lära känna alla först. Jag hoppas på en säsong fylld av glädje, positivitet och kämpaglöd - även i motgångarna.

Tack för samtalet Lotta, välkommen till GIF och lycka till under säsongen.

I denna nyhet: Damsenior A Charlotta Johansson

GAME DAY!
F09 11:00
Herrestads AIF (h)
Sparvallen konstgräs
Lidköping verkar vara bättre än vad många tror. Såg att Ahlafors vände på övertid mot Skövde. Så denna serien känns verkligen oviss.

Anonym Igår 07:39 Till Forumet
Senaste matcherna