Äntligen klart: Christian Mattsson ny assisterande tränare

Grebbestads sportråd har sedan Angelo Vega blev klar som tränare jagat en assisterande till Angelo. Nu stort det klart att det blir en medlem i sportrådet: Christian Mattsson.

Hej Christian, Vilken överraskning?
– Ja, det kanske det var? Haha

Ni (sportrådet) har ju letat en assisterande till Angelo länge och så hittar ni en i sportrådet 😊?
– Ja precis, siste man på plats 😉 Nej men så är det ju.Hur ser du på uppgiften och vad gillar du som du sett hos Angelo så här långt?
– Angelo är en bra fotbollstränare. Han vill att man skall spela fotboll och att det skall vara mycket boll och spel på träningarna. Och då kanske inte en himla massa övningar. Detta rimmar med min egen uppfattning om vad man skall göra på denna nivå.

Dina egna tränarerfarenheter då, berätta
– Jag har varit pojklagstränare i två år och sedan tränare för Bullarens damer förra säsongen. Detta har ändå gjort att man fått mersmak på att åter vara engagerad inom fotbollen nu när jag varit borta från fotbollen i 8-10 år.

Om vi tittar tillbaka på din spelarkarriär då? Lite kortare än du önskat om vi ser på a-lagetsmatcher?
–Ja, absolut! Jag har sagt det till många senaste tiden att är det något man ångrar idag så är det att jag valde jobbet före fotbollen den tiden. Men det är valet jag gjorde då men hade jag kunnat valt om hade jag fortsatt med fotbollen och prioriterat ner jobbet mer än vad jag gjorde.Höjdpunkter i din a-lagskarriär, kan det ha varit när Grebbestad började klättringen uppåt. 2012 i div 4 och Ulrik Karnström blev skadad som mittback och du kom in och fyllde upp den rolla galant. Eller vad anser du själv?
–Absolut, Jag tog chansen när jag fick den där den säsongen. Sedan var det ju tråkigt att det skulle bli en skada för att man skulle få chansen så. Men det gäller bara att vara redo när chansen kom och det var jag. Sedan har man växt upp och tränat med många av killarna som varit med på Grebbestads resa så där har man många fina minnen som varit betydelsefulla.

Du är ju född och uppvuxen med fotboll. Farfar Bengt och pappa Mikael bland annat, berätta
–Jo men det är som jag sagt hemma nu när man pratat om detta och varför jag kunde tänka mig att hoppa på detta är ju att mina barn nu börjar bli lite äldre, grabben 8 år till sommaren och dottern är 5 år just nu. Så dom kanske kan åka med på en bussresa, bortamatcherna, på samma sätt som jag växte upp. Pappa har ju spelat näst flest matcher i Grebbestads IF så jag var med på många bortamatcher och pratat och umgåtts med alla spelarna och idoliserade dom.

–Jag hoppas att mina barn kanske får lite samma känsla som jag hade då då jag tyckte detta var en fantastiskt fin uppväxt för min del när man ser tillbaka på det.Man kan lugnt säga att det inte är konstigt att det blivit fotboll för din del?
– Nej, nej, hehe

I och med att ni inte fått klart med assisterande tidigare så har du ju varit med på väldigt många träningar så här långt. Hur tycker du det ser ut?
– Det är bra fart och spelarna är hungriga. Dom är drivna och en bra grupp killar och det är det vi försökt att sätta ihop. Gemenskapen är viktig, unga, träningsvilliga. Vill lära sig och är positiva så det skall bli spännande att se. Finns några guldkorn att hitta detta år tror jag.I din roll i sportrådet: Truppen har fyllts på bra det senaste med flera namn. Börjar det bli klart? Sedan vet jag att det jobbas ytterligare på lite namn?
– Det ser bra ut men sedan hoppas man givetvis på att kunna hitta någon som kan gå in och vara lite mera spets liksom så vi jobbar på tills fönstret stänger.

Christian, då önskar vi dig lycka till med din nya roll
– Tack så mycketI denna nyhet: Herrsenior A Christian MattssonLidköping verkar vara bättre än vad många tror. Såg att Ahlafors vände på övertid mot Skövde. Så denna serien känns verkligen oviss.
 
Anonym Idag 07:39 Till Forumet
Senaste matcherna
Kommande matcher

Herrsenior A Div II Norra Götaland
2024-04-19 19:00

IFK Skövde FK

I morgon
F09, 11:00
Herrestads AIF (h)
Sparvallen konstgräs
2024-04-18
Grohed/Ljungskile (b)
Grohedsvallen

Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!