Talangen Oskar Lindberg förlänger med GIF

Ytterligare en spelare har förlängt med Grebbestad. 17-årige Oskar Lindberg blir sjunde man till 2018 års trupp.

Oskar Lindberg: Oskar Lindberg är en stor talang som i år fick tre starter i div 2. 3 mål (1 st i DM semi mot Uddevalla och 2 i serien) 2016 gjorde han sitt första mål för Grebbestad, då fortsatt bara 15 år gammal, när han satte segermålet i en träningsmatch mot Svane. Trots att han är relativt kort är han inte det minsta rädd för att ta för sig i närkamper eller genom att som bollhållare utmana sin motståndare. Ursprungligen från Tanums IF.

Vi tog ett snabbt ord med Peter Svensson, sportchef i Grebbestad: Det blev en ny påskrift idag då Oskar Lindberg har skrivit på. En fin talang?
- Ja, absolut! Han har en utvecklingskurva som är riktigt intressant och har haft det i några år. Han tar rejäla kliv varje år och vi är riktigt nöjda för att han väljer att spela för oss, åtminstone ett år till. Han känns nästan som en egen produkt. Han kom ju hit redan när han var 13 år då han kom från Tanum.

Han fick tre matcher från start i år i div 2. Du hade slagit vad med honom att han skulle få fem starter
- Hade jag det? Det kommer jag inte ihåg.

Japp det stämmer. Du satsade på att han skulle få minst fem matcher från start i år och då förlorade du ju vadet
- Vad slog vi vad om?

Ja det hoppas jag du vet som slagit vad med honom
- Jag minns inte detta men jag får kolla med Oskar och göra rätt för mig. (Enligt Oskar kan det vara ett antal armhävningar det rör sig om?) Jag får väl skälla lite på tränarna att dom inte tog ut han fler gånger.

Han gjorde två fina mål i serien, FBK Karlstad hemma där han knorrade in bollen fint. Sedan gjorde han även mål mot Gauthiod hemma.
- Ja och målet mot Gauthiod var en lika fin knorr det med om jag inte minns helt fel. Det var bara lite tråkigt att det gick som det gick. Oskars mål var ju fint och betydde 3-3 i matchen efter han kom in runt 80:e minuten. Men Gauthiod lyckades ändå vinna med ett sent segermål. Så det var lite synd för Oskar, att han inte fick bli poängräddare. Men så är det i fotbollen.

Han hade även ett riktigt fint inhopp i DM-semi mot Uddevalla borta, ett mål och ett antal fina 2-fotsdribblingar där han snurrade upp Uddevallakillarna bra
- Ja, där gjorde han ju ett helt makalöst inhopp. Han höll ju på att...jag skall väl inte säga att vi vara nära att vända men han fick oss definitivt in i matchen och med lite flyt hade vi kunnat hämta upp underläget.

Känns det som vi kan ha några fler underskrifter på gång?
- Inget som är klart just nu men jag hoppas dom kommer i en lagom och rask takt.Se lite fler bilder på vilka som är klara :
Se vilka som är klara Truppen 2018 :

Det innebär att just nu är 7 spelare klar samt 3 ledare: Klicka på resp. namn så kommer ni till personens egna sida.

Ledare:
Matti Demegård :
Jonatan Hårenberg :
Mikael Mattsson :

Spelare:
Oskar Lindberg
Granit Berisha
Tobias Carlsson
Anton Henriksson
Felix Norén
Markus Svensson
Jonatan Hårenberg


Förluster:
Erik Andreasson till Munkedals IF
Marcus Broberg Kungshamns IF
Mattias Svensson Missade 2017 och missar även 2018

I denna nyhet: Herrsenior A Oskar Lindberg
GAME DAY!
Junior herr 19:00
Grohed/Ljungskile (b)
Grohedsvallen
Lidköping verkar vara bättre än vad många tror. Såg att Ahlafors vände på övertid mot Skövde. Så denna serien känns verkligen oviss.
 
Anonym 2024-04-13 07:39 Till Forumet
Senaste matcherna
Kommande matcher

Herrsenior A Div II Norra Götaland
I morgon 19:00

IFK Skövde FK

2024-04-21
Frändefors/Brålanda (h)
Sparvallen konstgräs

Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!