Intervju med Angelo Vega

Då var det dags för en intervju med Grebbestads nya tränare för herrlaget 2023, Angelo Vega!

Angelo, Välkommen till Grebbestad IF
– Tack snälla!

Ny tränare för Grebbestad herrar i div 2, hur känns detta?
– Det känns fantastiskt roligt, inspirerande. Väldigt kul och nu när det gått någon vecka så känns det ännu roligare.

Lite högre nivå än det du varit tidigare som tränare (vanlig fotboll 😊 )
– Ja det stämmer, som huvudtränare. Sedan har jag varit i div 1 med damerna i Ljungskile. Men som huvudansvarig i herr, ja då är det det högsta. Men det känns kul. Jag har ju själv spelat i div 1, div 2 och även allsvenskan. Sedan var jag assisterande tränare i Gauthiod i div 2 under en säsong. Men jag ser fram emot detta och det skall bli skitsköj.


Bara för att testa ditt minne. När samtalade du jag senast och vart var det? Gäller för innan du blev klar för Grebbestad.
– Ähhhh, är detta en kuggfråga? Haha, oj, ja du? Kan det ha varit när min dotter var här och spelade match?

Nej, fel. Det var utanför Näl, du kom hoppandes på kryckor så jag stannade upp och tog några ord med dig…
– Okej, Det måste varit när jag dragit av hälsenan då? För ca 4 år sedan

Berätta lite om vem är Angelo Vega, ålder, familj osv
– Jag är en ung grabb på 38 år. Jag har min fru, två egna barn och ett bonusbarn. Och har spelat fotboll i hela mitt liv.

För att lära känna dig lite mer, först berätta om din spelarkarriär, var du spelat och vilken nivå, starta med din moderklubb?
– Jag är uppfostrad i IK Svane som moderklubb. Sedan bar det av till Örgryte där jag var i 6 år. 3 år som junior och 3 som senior i allsvenskan. Därefter var jag till Qviding där jag var i tre år i superettan. Sedan flyttade jag tillbaka till Uddevalla då jag körde i storsatsande Oddevold och då var jag där i 4 år. Mitt i detta var jag inblandad i Futsal, spelade i landslaget och startade upp föreningen i Uddevalla, IFK Uddevalla Futsal. Spelade även i IFK Uddevalla i tre år innan jag varvade ner i Svane. Det är väl lite om min fotbollskarriär. I Futsal har jag spelat i Uddevalla, varit tränare i Uddevalla och spelat i ÖSK och i Skoftebyn. I år blir det första gången på 10 år som det inte är någon FusalDu nämner allsvenskan bland annat. Har du matcher där? Det kände jag inte till i så fall
– Absolut. Tror det blev 28-29 matcher där.

Hur ser din tränarkarriär ut så här långt då? Vilka klubbar har du varit i och på vilken nivå?
– Som tränare i fotboll var jag assisterande i Gauthiod med Joakim Jensen på huvudansvaret under ett år. Efter det startade Ljungskile ett projekt (damlaget) där jag var med Joakim Jensen under fyra säsonger där målet var att vinna serien varje år. Samtidigt körde jag Futsal med Uddevalla under vintrarna. Sedan blev det Högsäters herrar och nu är jag då i Grebbestad.

Hur ser du på truppen så här långt och en viktig påskrift i lördags?
– Ja, stämmer. En viktig påskrift då Jesper Mattsson skrev på. Jag tycker det ser bra ut så här lugnt och jag ser kvalitén på träningarna. Vi har får längt med flera av dom vi ville skulle förlänga även om det är några kvar. Verkligen roligt att dom vill vara kvar med mig som huvudtränare och dom verkar tro på detta. Så det känns bra. Sedan är det ju så att det inte är någon panik. Vi har en väldigt läng försäsong i Sverige så om vi är 8 eller 10, 11 eller 14 st spelar ingen roll. Det är hur många vi är när det drar igång på riktigt som gäller, mars april.

Många provspelare just nu på träningarna. Hur ser det ut med dom tycker du?
– Jag tycker det ser jättebra ut. Ingen som gör bort sig. Alla vill fortsätta att visa upp sig. Men vi kan i slutändan inte ha 150 spelare men alla ser bra ut och fortsätter visa upp sig så det ser bra ut. Bra kvalité på träningarna.

Första träningsmatchen närmar sig, hinner du få ihop ett lag till dess? Knappt en månad kvar
– Ja det tror jag allt och första matchen kommer kanske snabbare än så. Vi kanske möter IFK Uddevalla 2:e februari vilket blir nästa vecka. Trupp finns det och det blir även fina chanser för provspelarna att visa upp sig. Det är ju trots allt skillnad på träning och match.

Du kommer närmast från div 4 med Högsäter. Blir det någon större skillnad att träna ett div 2-lag??
– Ja det är klart det är. Man märker det på kvalitén på träningarna. Men det var väldigt bra för mig att vara i Högsäter innan. Jag har alltid vilja verka inom fotbollen, som ledare eller tränare och jag bestämde mig för tränare. Då är min uppgift att träna och utveckla spelare. I Högsäter valde jag att enbart kära med spelare från Högsäter/Färgelanda med uppgift att utveckla dom vilket gick bra tycker jag och vi blev väl 4:a eller 5:a med killar från byn. Jag hade förlängt muntligen men dom visste att om det kom något intressant högre uppifrån skulle jag lyssna på detta. Att Högsäter ville förlänga betyder ju att dom tycker jag gjorde ett bra jobb. Men det är klart att mot div 2 blir skillnaden på spelare stor.

Sifferleken, 4-4-2, 4-3-3 osv, hur ser din grundidé ut?
– Jag har inget direkt spelsystem så. Det har jag alltid sagt. Jag ser på vad jag har för trupp att tillgå och kvalitét på spelarna. I slutändan handlar det om att göra fler mål än motståndaren. Det viktiga är att vi spelar vårt spel och vinner matchen, uppställningen spelar mindre roll. Jag själv har spelat 4-4-2, 4-3-3 och 3-5-2 helt beroende på vad vi har för spelare att tillgå. Vi har många duktiga spelare så stå där och slå långa bollar när vi har killar som kan sköta bollen. Vi har killar för att spela kontrollerat och bra.
Du har ju tidigare varit involverad mycket i Futsal, läste i tidningen att du nu var färdig med det, varför?
– Det är en lång historia. Men jag var med och startade upp det 2013 Uddevalla Futsal, IFK Uddevalla. Var med där i många år. Lämnade sedan Uddevalla då det var lite stökigt en period, så jag lämnade under tre år. Sedan hörde Uddevalla av sig igen då dom ville lägga ner föreningen då det fortsatt var lite stökigt. Men jag kom tillbaka när dom nästan var i botten. Fick i ordning på det hela igen och i fjol föll vi i finalen ÖSK. Då kände jag att jag kommit dit med laget som jag kan. Jag kan inte ta dom ytterligare ett snäpp då jag inte har de kunskaperna du spelet utvecklats mycket och då kände jag att jag var klar.

Såg även i tidningen att du spelat mot Grebbestad, någon speciell match du kommer ihåg extra?
– Ja, jag har en vän som spelat i Grebbestad i flera omgångar, Granit Berisha. Han är en av min brors bästa kompisar. Jag har känt han sedan han var liten. Jag minns när Grebbestad spelade i div 4 och Granit var där. Jag spelade med IFK Uddevalla som då var i div 2. Vi vann med 4-1 så efter matchen kunde jag reta honom 😊 Men man märkte redan då att Grebbestad var ett bra lag. Så den matchen mins jag för att det var första gången jag spelade mot Granit. Sedan kände jag även Markus Svensson som jag spelat ihop med i Oddevold.

Hur mycket koll har du på div 2 norra Götaland och lagen där?
– Jag har ganska bra koll. Det är många lag från närområdet. Jag känner många av spelarna i Herrestad och Stenungsund. Sedan har vi Facebooksidan div 2 norra Götaland som drivs av Christos Sakalakis. Jag är med i den gruppen och följt serien där så lite koll har jag.

Då tackar jag för intervjun och önskar lycka till framöver i Grebbestads IF!
– Tack

Angelo Vega

Grattis Hugo, jättekul att få se dig på alagsträningarna ❤️⚽️🖤

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Träningsmatch
I övermorgon 19:03
IFK UDDEVALLA (b)
Kamratgården, Uddevalla


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.