Serieseger för damerna! - Update

Grebbestad gjorde jobbet och besegrade Ödsmål borta med 3-1 och därmed kan inte Svarteborg/Munkedal komma ifatt. Svarteborg/Munkedal vars match blev inställd då ingen domare dök upp.

Vilken prestation av damlaget under året! 1 året som seniorer, första året någonsin för Grebbestads IF med damlag. Och hur slutar detta, jo - med serieseger.

Grebbestad behövde vinna då jagande Svarteborg/Munkedal var favoriter i sin match mot Tjörn. En match som märkligt nog blev inställd då ingen domare dök upp? Ett flertal av spelarna i Svarteborg/Munkedal begavs sig då till Ödsmåls IP. Men när Agnes Johansson Kling satte 3-0 för Grebbestad reste sig dessa spelare upp och lämnade arenan.

Kort och gott, en fantastisk säsong av vårt unga damlag! Stort Grattis till er!!!Första halvlek
Grebbestad öppnade matchen mot Ödsmål trevande och inledningen gick till Ödsmål spelmässigt. Man fick även första målchansen i matchen efter fem minuter även om det var efter en bjudning. Grebbestad slog en frispark helt fel och bollen hamnade i stället hos Ödsmåls Camilla Jansson som sköt från distans men bollen smet utanför.

Strax efter kom ett par chanser ändå för Grebbestad där den första kom när Elin Liljebjörn bröt och kunde gå fram och skjuta men Alma Aspebrant Bengtsson klarade enkelt.

Nästa läge blev Ida Anderssons som även hon provade med skott utifrån och även här räddade Alma Aspebrant Bengtsson säkert.

Efter tio minuter kom en märklig situation. Alice Smart hittade in till, Ida Andersson som sköt, i mål? Från min vinkel tittandes i kameran såg det ut som stolpen men alla som befann sig på andra långsidan menade att bollen gick i mål. Domaren blåste men när bollen sedan studsade rakt ut i händerna på Alma Aspebrant Bengtsson fick hon av domaren bara fortsätta spela trots att han blåst?? Oerhört märkligt! Hur som helst fortsatt 0-0.

Men annars var det fortsatt Ödsmål som var piggast spelmässigt och efter 17 minuter fick man ett bra skottläge (såg tyvärr inte vem) men skottet smet utanför Elsa Tellins vänstra stolpe.

Efter detta kom Grebbestad bättre med i matchen spelmässigt och efter 20 minuter hade man en dubbelhörna som båda blev farliga. Den första kunde Camilla Jansson ta undan till en ny hörna och den andra rensades undan på mållinjen.

Efter 34 min kom Grebbestads viktiga ledningsmål om än lite turligt. Ödsmål passade hemåt till målvakt som sköt ut. Ida Anders bröt men fick bollen för långt framför sig och en försvarare skulle rensa bort bollen men sköt rakt på Ida och bollen for iväg mot mål och satt perfekt vid stolproten utan chans för Alma Aspebrant Bengtsson, 0-1 i matchen!

Tre minuter senare fick Grebbestad en bra chans till. Efter diverse studsar hamnade bollen hos Nora Jonasson som sköt bra men strax utanför.

Minuten senare fick Grebbestad ett jätteläge. Maja Berntsson lyfte in bollen som kom perfekt för Elin Liljebjörn som fick ett jätteläge men sköt högt över.

Strax efter kom ett läge för Ödsmål då lagets främste målskytt Nathnalie Gustafsson tog sig in från kanten och sköt men skottet rakt på Elsa Tellin som klarade.

Grebbestads Linn Engman provade även hon med skott utifrån och Alma Aspebrant Bengtsson klarade. Med minuten kvar av halvleken fick Grebbestad ett nytt brab läge men Alma Aspebrant Bengtsson klarade fint Nora Jonassons skott.

I slutminuten tog Ödsmål en snabb frispark som Grebbestad inte riktigt nådde utan det blev en nick hemåt och ett läge för Rebecka Johannesson som försökte lobbskjuta in långt utifrån men missade målet.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade även andra halvlek lite passivt och Ödsmål kunde lyfta fram laget en del och efter 56 minuter hade man en hörna som blev farlig men Grebbestad kunde ändå få bort bollen.

Men så kom Grebbestad bra igång spelmässigt och efter 61 minuter fick Ida Andersson en chans, bra skott, men en bra räddning av Alma Aspebrant Bengtsson och bollen rullade längs mållinjen innan Alma fick hjälp av en försvarare att rensa bort bollen.

Två minuter senare kom nästa Grebbestadschans när Ida Andersson släppte bakåt till Elin Liljebjörn som sköt men bollen smet utanför.

Efter 65 minuter kom 0-2. Grebbestad hade en hörna där Ödsmål fick bort förstabollen. Men bollen kom tillbaka till Frida Spetz som lyfte in. Målvakt och försvarare såg inte riktigt ut att veta vem som skulle ta bollen som då studsade på målvakt och ut till Ida Andersson som pangade in 0-2!

Av bara farten kom även 0-3. Grebbestad spelade över till Alice Smart som fick iväg ett bra skott. Alma Aspebrant Bengtsson slängde sig och fick på en hand på bollen som gick i stolpen och på returen höll sig Agnes Johansson Kling framme och satte bollen i nät. Detta efter 72 minuter.

I slutet av matchen stack Ödsmål upp i några bra attacker som efter 89 minuter då Elsa Delkvist kunde svara för en grym brytning när Nathalie Gustafsson var på väg igenom.

Men 15 sekunder före 90 minuter kom en reducering för Ödsmål. Nathalie Gustafsson bröt högt upp tog ett par steg fram och pangade in 1-3, vilket skott och otagbart för Elsa Tellin.

Sedan efter ett par tilläggsminuter blåste domaren av till stort jubel i Grebbestad!

Bra insats av Grebbestad där Elsa Delkvist var grym defensivt och Ida Andersson stod för det mesta i offensiven.


Efter matchen fick jag ett ord med 2-målskytten Ida Andersson:

Ida, först och främst ett stort Grattis till seriesegern
– Tack så jättemycket.

Du fick äran att göra två mål i matchen, det första lite turligt tycker jag när hon skjuter bollen på dig
– Mål är mål 😊 Lite tur får man ju ha med sig och jag tycker vi var värda det

I den andra halvleken kom ditt andra mål. En retur som studsade ut fint till dig som du kunde skjuta i mål
– Ja, det är viktigt att se var hålen, luckorna finns och ta tillvara läget.

Om du ser på matchen som sådan då. En riktigt bra match defensivt och dom hade nästan inte en enda riktigt bra målchans i matchen
– Stämmer, det hade dom inte. Jag tycker vi snackade bra och jobbade bra på mittfältet och backlinje.

Och nu skall ni fira detta! Ni fick precis att det blir middag på restaurang i Grebbestad med laget
– Ja, jättekul. Kul att dom fixar detta.

Stort grattis igen
– Tack så jättemycket


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Ronnie Liljebjörn:

Ronnie, 3-1 borta mot Ödsmål och serieseger, hur känns det just nu?
–Jag är lite tårögd, väldigt glad! Tjejerna har gjort en djävulskt bra säsong får jag säga.

Inför matchen då, hur var känslorna då? Nervöst?
–Jag var jättenervös. Jag kom från Kroatien precis, 10-20 minuter före matchstart så jag har inte varit med tjejerna på 14 dagar före matchen. Jag satte mig i husbilen och åkte hem bara för matchen och fick ju bästa priset man kan få.

Om vi tittar på matchen då, hur tycker du den var?
–Jag tycket vi var nervösa i början av matchen och fick inte med oss bollen. Men när vi fick slappnat av så började vi rulla boll. När sedan ledningsmålet kom kände man att vi slappnade av i laget. Men trots 2 och 3-0 till oss var jag nervös sista fem minuterna. Dom fick ju in 1-3 och vad som helst kan ju hända Många matcher avgörs på tilläggstid. Nej, jag är skitglad helt enkelt

Stort grattis
– Tack så mycket

Ödsmåls IK-GIF 1-3 Ödsmåls IK 51 bilder Ödsmål-Grebbestad

Önskar dagens trupp en trevlig och givande resa t.o.r. Vänersvallen :)

Div II Norra Götaland
2023-09-29 19:30

VÄNERSBORGS FK
4-5

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2023-10-07 14:00
SÄFFLE SK (b)
Sporthälla IP, Säffle


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.