28/5 1922

28/5 2022

Viktigt vändning när Grebbestad slog Strömstad

Strömstad såg länge ut att gå mot seger eller poäng men i slutet av matchen lyckades Grebbestad vända och vinna sedan Nora Jonasson hittat rätt 2 gånger i matchens slutskede.
Därmed behåller Grebbestad sitt försprång i serien med fyra poäng mot tabelltvåan.

Björn Berntsson om första halvlek:
- En mycket svårspelad plan som kraftigt gynnade hemmalaget. Strömstad spelar en ”längre och rakare” fotboll med långa bollar upp på sina forwards, medans vi själva vill spela ett snabbt kortpassningsspel.

- Tyvärr fick vi inte alls till något eget spel i första halvlek och ligger under med 2-1. Målskytt: Frida Spetz .

Björn Berntsson om andra halvlek:
- I halvtidsvilan var vi alla överens om att det förmodligen var en av säsongens sämre genomförda halvlekar och att vi skulle lägga den bakom oss.

- Andra halvlek är mycket bättre och vi har full koll på matchen och skapar även några bra lägen. Dock utan utdelning.

- Med flera av lagets ordinarie spelare på bänken och ca 20 minuter kvar, så lyckas Nora Jonasson forcera in bollen och kvittera.

- 10 minuter senare skjuter Nora Jonasson oss till ledning med 3-2 och vi har vänt matchen.

- En oerhört viktig seger och vi tar med oss de sista 30 minuterna och den lagmoral spelarna visade. Ett extra plus till Nora Jonasson, Stella Svedberg och Maja Berntsson för sina insatser. Nu ser vi fram emot seriefinalen hemma på söndag mot Svarteborg

IFK Strömstad-GIF 2-3 IFK Strömstad-GIF 2-3 IFK Strömstad

Easy to make a mistake though, especially with so many goals going in yesterday⚽️😁 Alice was wondering why she had 2 assists missing, so I said I'd ask👍

2022-09-24 14:00