Seger mot serieledande Ahlafors - update

Förra helgen tappade Grebbestad alla poängen efter situationer där man tappat boll. Nu var det i stället bollvinster högt upp som bäddade för den överraskande segern mot Ahlafors med 2-1 efter samma siffror i pausen.

Första halvlek
Ahlafors var det lag som öppnade matchen bäst och man gjorde det mestadels med långbollar från högerbacken Robin Clason som siktade på Daniel Tidstrand och så jobbade man bra på andraboll där man ofta sökte snabb boll på djupet.

Matchens första farlighet kom efter bara fyra minuters spel då Rasmus Hegab drog på ett långskott och han fick på en kalasträff och var inte långt ifrån ett drömmål då bollen i stället prickade stolpe och ut.

I samma minut gav fint spel friläge för Pascal Olsson men Mark Kwarteng stod för ett perfekt försvarsspel och kunde peta undan bollen.

Efter sju minuter gick Grebbestad bort sig på sin vänsterkant och det ledde till ett inspel där Jesper Zetterlund fick ett bra läge men Mattias Jansson räddade fint.

Efter tio minuter kom Grebbestad med en framstöt för första gången och det ledde till en hörna. Hörnan lyftes in av Victor Edvardsson och David Olsson fick på en bra nick som räddades och Victor Strandh.

Det blev en ny hörna och då nådde bollen William Andersson som dock inte fick lika bra träff och nicken mer längs med kortlinjen.

Men efter de tio första inledande minuterna blev det nu jämnare spelmässigt.

Efter 16 minuter fick Ahlafors en frispark i fint läge sedan en spelare rivits ner. Daniel Tidstrand klippte till och fick bra träff men Mattias Jansson var fint med och klarade till en hörna.

Hörnan nickades bort av Grebbestad men bollen lyftes in igen och Mattias Jansson gick ut men fick inte undan bollen som i stället nickades in av Gustav Kadura till 0-1.

Men Grebbestad replik blev snabb då David Olsson och Bilal Moussa tillsammans vann bollen högt upp och Bilal fick fram den direkt till Jesper Mattsson som kunde vända runt och prickskjuta in 1-1. Grymt skönt för Jesper som haft några fina lägen i de senaste matcherna men fått se bollen smita precis utanför.

Efter 28 minuter anföll Ahlafors snabbt och Jesper Zetterlund kunde komma till skott men via försvarsben hamnade bollen rakt i händerna på Mattias Jansson.

Samma minut så kom Ahlafors igenom på högerkanten med Chisomnazu Chika Chidi som egentligen hade raka vägen mot mål men valde att passa och bollen hamnade hos Jesper Zetterlund vars skott Mattias Jansson klarade med en fotparad.

Strax efter fick Viktor Adebahr ett utmärkt läge på andraboll efter en hörna men han fick dålig träff och Grebbestad kunde få undan bollen.

Efter några bra chanser för Ahlafors blev det i stället Grebbestad som gjorde nästa mål. Jesper Mattsson van boll med slarvigt spelande Gustav Kadura och Jesper van bollen framåt vilket blev perfekt för Lucas Fonteboa som löpte sig fri och sköt 2-1 för Grebbestad i den 43:e minuten.

I 45:e 45 minuten fick Grebbestad en trippelchans och allt gick så snabbt att jag inte fick med mig vilka som fick chanserna men hur som helst lyckades Ahlafors freda sitt mål bland annat genom två räddningar av Victor Strandh.

Andra halvlek
Grebbestad var sedan det bästa laget under första 15 minuterna av den andra halvleken men det var ändå Victor Adebahr som tidigt fick ett bra skottläge efter fint förarbete av Chisomnazu Chika Chidi men Viktor som är vänsterfotad fick ingen fart på sitt högerskott som då enkelt räddades av Mattias Jansson.

Även om Grebbestad spelade fint i öppningen av den andra halvleken så skapade man inga direkta chanser. Med undantag när David Olsson var på väg igenom och revs ner utan åtgärd från domaren vilket kändes märkligt.

Man märkte i detta läge av matchen med att Ahlafors var väldigt frustrerade och bland annat rev Rasmus Hegab av ärmen på Victor Edvardssons tröja.

Efter 60 minuters spel hittade Lucas Fonteboa Bilal Moussa som kom med bra fart och avancerade fram och precis innanför 16-metaren klippte han till bra men Victor Stridh stod för en mycket bra räddning till hörna.

Men efter två byten av Ahlafors efter en timmes spel kom man tillbaka i matchen och började trycka på framåt.

Efter 67 minuter slarvade Grebbestad och Ahlafors kom på kanten och spelade in farligt framför mål där ändå Grebbestad kunde vara först på boll och sedan få undan till en hörna.

Efter 71 minuter kom 2-2. Ja, eller borde ha kommit. Ahlafors fick ett dubbelläge först genom Chisomnazu Chika Chidi där Mattias Jansson stod för en kanonräddning. Returen rakt ut till Jesper Zetterlund och hur tusan Mattias Jansson han upp och kunna rädda det skottet fattar jag inte och det såg ut som Ahlafors spelare inte heller fattade detta. En helt fantastik dubbelräddning av Mattias!

Efter 73 minuter fick Ahlafors en frispark i vänsterläge. Dom flesta räknade nog med en lyftning inåt men Daniel Tidstrand klippte till direkt men tämligen rakt på Mattias Jansson som säkert skopade in bollen.

Efter 76 minuter borde nog Victor Edvardsson fått en frispark med sig i kamp med flera Ahlaforsspelare som i stället kunde ta bollen och gå till anfall. Man fick till ett inspel mot Jesper Zetterlund som tog emot och lyfte bollen i ribba och ut.

Ahlafors såg ändå på slutet ganska tröttkört. Framåt orkade man löpa nen när Grebbestad anfall såg det riktigt trögt ut med hemåt löpningarna som näst intill var obefintliga.

I matchens 90:e minut hittade Lucas Fonteboa fram till Saban Ertürk som vände utåt förbi sin försvarare och klippte till. Tungt skott och via Victor Strids fingertoppar till en hörna.

Det blev sedan fyra tilläggsminuter och där hade väl Grebbestad egentligen inga problem att hålla undan. I stället blev det kalabalik efter slutsignalen mellan flera spelare och det resulterade bland annat i två varningar, en till Ahlafors och en till Amel Licina som dessutom blivit varnad minuten före så rött kort till Amel som därmed missar nästa match.

Efter matchen fick jag ett ord med målvakten Mattias Jansson:

Mattias, Det här var det kanske inte många som trodde eller? Seger mot serieledande Ahlafors?
– Nej men… Vi i laget har ju ändå trott på det. Det är ändå bara fotboll så vi i laget trodde allt på det även innan matchen.

Vi hamnade i underläge efter 17 minuter där dom nickar in andraboll efter en hörna. Kom du lite ful ut där? Du fick ju ändå inte bort bollen?
– Ja, jag försöker gå ut och boxa bort bollen men kom lite fel till bollen och det var mycket folk där. Men sedan slarvade vi även med att vi inte följde med i markeringen. Ett halvt misstag av mig och ett halvt misstag av de andra gubbarna.

Vi fick en blixtsnabb replik med kvittering av Jesper Mattsson två minuter senare. Ett viktigt mål?
– Fruktansvärt viktigt mål och komma in i matchen igen med en gång. Då kunde vi bara fortsätta och jobba på med planen vi hade före matchen.

2-1 i slutet av halvlek vilket skulle bli segermålet. Jesper Mattson vann boll fram till Lucas Fonteboa som kom fri och placerade in 2-1.
– Ja, underbart! Ledning igen. Det hade vi även förra vecka men då klarade vi inte hålla i det. Men nu höll vi ihop påsen hela matchen. Ja, det var skönt!

Jag tror alla var nära att notera 2-2, en fantastisk dubbelräddning. Vad har du att säga om den?
– Jag hade väl nästan räknat in 2-2 jag med. Efter första räddningen försökte jag komma upp så snabbt som möjligt och fick ut en hand och det gick bra den här gången.Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Mattias Svensson:

Mattias, 2-1 hemma mot Ahlafors, ett fantastiskt bra resultat för er?
– Ja, det kan man ju inte sticka under stolen med. En jättego seger.

Ahlafors har ju ångat på i tabellen och öppnade bra första 10 minuterna. Tar ledningen efter 17 minuter vilket givetvis kändes tungt?
– Ja, så är det ju. Ahlafors var bra första 10 minuterna men efter deras mål och vår snabba kvittering är vi minst lika bra om inte bättre resterande av första halvlek.

Båda våra mål kom ju efter att vi snott bollen högt upp. Lite som vi tappade på i förra matchen. Skönt att nu få med sig dessa situationer i stället?
– Ja, håller med. Skönt och visar att vi var rätt påkopplade hela tiden.

Bra första 15 min i sen andra innan Ahlafors började jakten sista halvtimmen. Men dom skapade inte jättemycket men dom hade en grym dubbelchans
– Ja, så är det. Dom skapade inte så mycket som du säger. Dom har mycket boll men dom har en dubbelchans som Mattias Jansson gör fantastiska räddningar på. Men annars hade dom inte så mycket.

GIF-Ahlafors IF 2-1 Ahlafors IF Bilder Grebbestad-Ahlafors

Underbar kämpamatch, tack till alla som offrade sig och tog några extra blåmärken på kroppen.

Div II Norra Götaland
2023-09-16 14:00

HERRESTADS AIF
0-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2023-09-24 13:00
TORSLANDA IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.