28/5 1922

28/5 2022

Grebbestad har gjort klart med Bilal Moussa

Bilal Moussa spelade i fjol i Oddevolds serievinnande lag. Han har under våren spelat med IFK Uddevalla men är nu klar för Grebbestads IF.

Grebbestad har gjort en expressövergång och hoppas på att Bilal är spelklar i morgon!

Hemsidan passar naturligtvis på att ta ett snack med nye Bilal

Hej Bilal, hur är det?
– Det är bra tack!

Du har skrivit på och är nu klar för Grebbestads IF, hur känns det?
– Jo det känns bra!

Berätta för oss vem Bilal Moussa är? Familj, ålder osv
– Bilal är 25 år gammal. Uppvuxen i Uddevalla och spelat fotboll i Oddevold och IFK Uddevalla och då senast i Uddevalla och div 4. Familjen består av tre stycken storasystrar och en storebror, samt mamma och pappa.

Jag känner till att du jagats av åtminstone en klubb till. Så vad är det som gjort att du väljer att komma till Grebbestad?
– Jag har haft kontakt med Jonas Björk tidigare men valde att gå till Uddevalla och div 4. Men jag känner att jag behöver spela högre upp än div 4 och har då pratat med Jonas under sommaren. Nu kände jag att det var rätt läge att byta till Grebbestad.

Som fotbollsspelare då, vad är du för en typ av spelare?
– Jag skulle vilja säga att jag är löpstark, bra i en mot en situationer. Skapar mycket framåt och är lojal och jobbar hårt i defensiven.

Jag själv har ju sett dig i ett antal matcher. Jag vet att du är snabb, löpstark och jag tycker tiden i Oddevold gjort att du utvecklat dit spel rejält sedan du innan var i IFK Uddevalla. Kan du hålla med om detta eller vad tycker du själv?
– Jag håller med. Jag har utvecklats väldigt mycket under de sista två åren i Oddevold, det tycker jag allt.

Vilken klubb är din moderklubb och vilka klubbar i övrigt har du varit i och starta då med moderklubben
– Min moderklubb är Oddevold där jag började när jag var 7 år. Jag var där i två är innan jag gick till IFK Uddevalla. Sedan gick jag tillbaka och spelade med Oddevold när jag var 15-17 år i U17 Allsvenskan. Sedan var jag tillbaka till Uddevalla igen och tillbaka i Oddevold där jag spelade under 2020-21. Till denna säsongen blev det åter IFK Uddevalla så det har varit lite fram och tillbaka mellan dessa två klubbar.

Hur mycket känner du till Grebbestad som klubb?
– Jag har spelat mot Grebbestad ett flertal gånger i div 2, 5-6 år med Uddevalla och då även med Oddevold. Så jag känner till laget ganska bra och känner några spelare.

Nyfiken fråga, har du gjort mål tidigare på Grebbestad?
– Ja det har jag faktiskt 😊 Senast jag minns var i DM. Tror det var semifinal (?) på Fridhem med IFK Uddevalla. Tror det var senaste men jag är osäker 😊

IFK Uddevalla under våren. Hur har det gått för dig där och hur har laget presterat efter förväntningar ni haft?
– Jag känner att vi hade ett bra lag och då höga förväntningar på oss. Sedan är det svårspelat när man har många bra spelare i samma lag, det är svårt faktiskt. Vi har gjort det bra och ligger på andra plats i serien. En poäng efter Viken som leder, men vi besegrade Viken när vi möttes och jag hade nöjet att få avgöra 😊

– För min egen del, alltså, div 4 passar inte mig jättebra. Det är svårspelat med mycket mer närkamper och fysiskt spel om man jämför med div 2. Det blir mer spelat fotboll i div 2 liksom. Så div 2 passar mig mycket bättre. Men annars gick det väl ganska bra och jag fick gjort en del poäng i de matcher jag spelade.

Tack så mycket för samtalet och så önskar vi dig lycka till framöver i Grebbestads IF
– Tack så mycket

---------------------------

Ett litet ord från Jonas Björk om Bilal Moussa

Grebbestad med en ny värvning då Bilal Moussa ansluter
– Yes! Det stämmer!

Min känsla är att Bilal är en snabb löpstark kille som utvecklat sitt spel rejält under sin tid i Oddevold. Har du samma uppfattning och vad tycker du han kommer att tillföra laget.
– Jag har sett Bilal en hel del och då framför allt i fjol när han spelade i Oddevold där han spelade många matcher. Spelade säkert upp emot en 20 av matcherna tror jag när Oddevold vann div 2.

– Han är en spelare som kan vara på lite olika positioner. Han har mest spelat wingback men även varit lite nr 10 tror jag. En spelare med mycket energi som du säger. Han är fin med bollen, löpstark och en kille som vill vara här och tränar hårt och vill visa att han är en duktig fotbollsspelare de återstående tre månaderna av säsongen.

Bilal Moussa

David var också enda spelaren på planen som blev varnad.

2022-08-05 19:00

HERRESTADS AIF

Undavallen, Uddevalla
I övermorgon 19:00