28/5 1922

28/5 2022

Ytterby vann rättvist mot GIF

Grebbestad var sett över hela matchen bleka även om man började respektive halvlek bra. Men merparten var det Ytterby som presterade bäst och vann rättvist med 3-1 (2-0).

Första halvlek
Grebbestad öppnade matchen bäst och i tredje minuten var det nära en drömdebut för nye Carl Stockwell. Amel Licina lyfte in en frispark som möttes fint av Carl Stockwell men nicken i ribban.

Strax efter lyfte Grebbestad upp på Filip Danielsson som tog emot och volleysköt, i ribban han med. Två fina chanser på två minuter utan mål.

I sjunde minuten ställde Ytterby om fint och hittade in till Tim Stolt Hermansson som sköt men Anders Tjernberg var utmärkt med och räddade.

Efter en kvart lyfte Ytterby långt och släppte bra tillbaka på Sebastian Strömqvist som sköt och Anders Tjernberg stod för en ny bra räddning till hörna.

Fem minuter senare var det Grebbestads tur att vara nära när Lukas Berntssons inlägg nådde Carl Stockwell men bollen var nog aningens för långt fram och Carls avslut gick över.

Efter detta blev det allt mer Ytterby och Grebbestad var tämligen bleka resten av halvleken.

Efter 22 minuter fick vi se ett fint Ytterbyanfall med flera passningar innan Tobias Sanne kom med ett bra avslut men återigen fick vi se Anders Tjernberg med en ny lysande parad.

Den fölande hörnan fick inte Grebbestad bort och Mattias Thornberg sköt men Anders Tjernberg stod för sin fjärde fina räddning!

Men efter 26 minuter fick Anders Tjernberg kapitulera. Detta efter en snabb omställning där Sebastian Strömqvist avslutade utan chans för Anders, 0-1 och inte oväntat efter en bra period av Ytterby. Men omställningen kom allt för lätt centralt där Grebbestad låg helt fel.

När mål ett kom så dröjde det bara tio minuter innan tvåan kom. Lite väl lättvindigt kom Ytterby igenom på sin vänsterkant och inspel till Sebastian. Stenqvist som satte sin andra balja, 0-2.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade bäst även i den andra halvleken och efter 49 minuter krossade Jesper Mattsson fint över till Oscar Landgren vars skot ändå var klart över.

Efter 52 minuter var det ytterst nära en reducering då Grebbestad hittade Jesper Mattsson på djupet. Fri med målvakten Alexander Berntsson lyfte han bollen förbi men bollen smet precis utanför.

Efter 67 minuter fick Ytterby en straff. Straffen togs av Tim Stolt Hermansson som satt två stycken i serien. Men här fick vi se ny bra räddning av Anders Tjernberg i stället!

Direkt efter kom Ytterby bra igen och Tim Stolt Hermansson provade med skott utifrån. Bra tryck men mer eller mindre rakt på Anders Tjernberg som klarade.

Vi fick nu precis som i första halvlek se mer av Ytterby och ett Grebbestad som tappade spelmässigt under sista halvan av halvleken.

Nästa chans för Ytterby dröjde bara någon minut då Tim Stolt Hermansson släppte fint till Felix Stengarn som sköt bra men Anders Tjernberg med ännu en fin räddning där han dessutom var snabbt uppe och knep returen framför fötterna på Felix Stengarn.

Efter 76 minuter gjorde Ytterby en brytning perfekt som gjorde att man kom två man helt rena mot Anders Tjernberg. Och nu kunde inte ens Anders förhindra 0-3 från Tim Stolt Hermansson.

Grebbestad började nu ändå få till några chanser och efter 79 minuter spelade Lucas Fonteboa fint upp på Jesper Mattsson som putte bollen fint runt Alexander Berntsson och sköt. Men Alexander var snabbt med och kunde hinna med att löpa tillbaka och slänga sig och rädda. Fint jobbat av Alexander!

Sedan hade lånet Erik Gustavsson en bra chans men precis som med Jesper Mattsson fick han se sit avslut gå strax utanför.

Men i matchens 90:e minut skulle ändå Grebbestad få till en reducering då Sajad Hakimi hittade Jesper Mattsson som tog emot och sköt från långt håll då han såg att Alexander Berntvsson stod långt ute och lobbskottet hittade in i mål, 1-3.

Rättvis vinst för Ytterby och Grebbestad som fortsatt saknade en del folk fick kanske lite att fundera på inför omstarten av serien nästa helg.

I Ytterby får vi berömma Tim Stolt Hermansson och Tobias Sanne som var mycket bra båda två. I Grebbestad var Anders Tjernberg på sitt bästa och svarade för flera fina räddningar!

GIF-Ytterby IS 1-3 Ytterby IS Bilder Grebbestad-Ytterby

David var också enda spelaren på planen som blev varnad.

2022-08-05 19:00

HERRESTADS AIF

Undavallen, Uddevalla
I övermorgon 19:00