28/5 1922

28/5 2022

GIF firade 100 år

På dagen 100 år efter stiftandet firade GIF födelsedag med en stor jubileumsfest i Charlottenlund.

Ordförande Michael Torberntsson hälsade i sitt inledningsanförande 125 festdeltagare välkomna till en anläggning som legat GIF nära sedan 1922.
Gästerna bestod av tidigare och nuvarande aktiva och ledare, inbjudna från närliggande klubbarna IFK Strömstad, Bullarens GoIF, Hamburgsunds IF och Fjällbacka IK samt Bohusläns Fotbollförbund, Tanums Kommun och Thordènstiftelsen.

Anders Eklund redogjorde för brottstycken ur GIFs första sekel från söndagen den 28 maj 1922 då GIF stiftades på Gestgifvaregården och Anders Eliasson valdes till föreningens första ordförande sedan genom GIFs 16 olika idrottsverksamheter, 14 seriesegrar, drift av Charlottenlund och Edsviks Camping fram till jubileumsårets stora tilldragelse med ett Damlag i seriespel. Till detta rullade ett bildspel med ca 270 bilder ur föreningens underbara historia.

Liselotte Fröjd från Tanums Kommun, Nils-Ove Carlén från Thordènstiftelsen, Reimer Johansson och Bert-Ola Mattson från IFK Strömstad, Dennis Davidsson och Peter Karnström från Bullarens GoIF, Bengt Stenfeldt och Anna Dygd från Hamburgsunds IF samt Svenska Tennisförbundet genom GIFs tennisgeneral Hans Eriksson talade och överlämnade gåvor till jubilaren.
Gåvor och gratulationer inkom från Fjällbacka IK, IK Oddevold och Herrestads AIF.

Som tradition utdelas olika utmärkelser vid jubileerna, så ock detta år.

Maria Niklasson från Bohusläns Fotbollförbund överräckte en minnesgåva till GIF samt följande utmärkelser:
- Diplom till Ungdomsledare till Erika Andersson, Fredrik Danielsson och Björn Berntsson
- Diplom till Ledare till Kent Andersson
- Förtjänsttecken i SILVER till Barbro Eklund och Peter Svensson
- Förtjänsttecken i GULD till Ulrika Mattsson och Anders Eklund

Michael Torberntsson och vice ordförande Magnus Morin delade ut följande utmärkelser från GIF:

- Förtjänsttecken i BRONS till Erika Andersson, Kent Andersson, Björn Berntsson, Fredrik Danielsson, Cecilia Sörensson Mattsson, Anne-Sofie Landgren, Katarina Henriksson, Mattias Landgren, Lena Högfeldt och Anna Edvardsson.

- Förtjänsttecken i SILVER till Jonas Söderlund, Jan Svensson, Johan Thoresson, Mikael Mattsson och Henrik Edvardsson.

- Förtjänsttecken i GULD till Ulrika Mattsson och Peter Svensson

Ytterligare förtjänsttecken är beslutade men mottagarna var inte med på festen så de blir officiella och överlämnade vid ett annat lämpligt tillfälle.

Festen pågick frampå småtimmarna, många deltagare har ju inte träffats på flera år så det finns mycket att prata om och goa minnen att skratta åt, och tyvärr även att konstatera att flera gamla kompisar lämnat oss för evigt.

Ca 01.30 stängdes dörrarna efter ett härligt födelsedagskalas med alla härliga GIF-are.

Här är Jannes fina bilder från jubileumsfesten i Lunden.

..

Grebbestads IF

GIF damlag slog Tjörns DFF 2 med 2-0, efter 1-0 i halvtid.
Målskyttar Maja Berntsson och Alice Smart.
GIF befäster därmed serieledningen efter vårens 8 matcher.

2022-07-02 14:00

IK GAUTHIOD