Förlust mot Åsebro

Grebbestad föll hemma i måste-matchen mot Åsebro med 2-5 efter 1-1 i paus och nu ser det riktigt illa ut i tabellen då Grebbestad halkar allt mer efter.

Grebbestad gjorde annars en bra match fram till kvitteringen till 2-2 men efter ett misstag och 2-3 orkade man inte resa sig ännu en gång.

Grebbestad hade tidigt en bra chans där Stratos Kenstanlis sköt via målvaktens händer i stolpen ut till hörna. En hörna som en svag domare missade.

Efter en inledning där lagen kände lite på varandra tog Åsebro ledningen efter 12 minuter. Christian Luisa var på väg förbi Grebbestads målvakt då hemjobbande nyförvärvet Roger Karlsson försökte bryta men bollen gick i eget mål till 0-1.

Grebbestad kunde nästa omgående kvittera till 1-1 då Otto Jahnson-Bock spelade fram Jonathan Palm som helt fri satte 1-1.

Resten av halvleken var ganska jämn och få chanser noterades för de båda lagen.

Andra halvlek var mindre än minuten gammal när Åsebro tog ledningen för andra gången. Den här gången var det Martin Scherdin som slet sig fri och med hjälp av en snedstuds i skottögonblicket fick han bollen förbi Jan Svensson.

Grebbestad gav inte upp utan kom tillbaka igen och man lyfte upp spelet och pressade tillbaka Åsebro. Åsebros målvakt hade problem med en ljumske men trots att han knappt kunde röra sig gjorde han ett par fina våghalsiga utrusningar mycket bra.

Med halvtimmen kvar att spela bytte man in Jonas Söderlund som varit skadad och nu gjorde comeback. Fem minuter var allt han behövde innan han kvitterade till 2-2 efter att ha vunnit en duell med utrusande Andreas Johansson plockat upp andra bollen och skruvade bollen in i mål.

Då såg allt mycket bra ut för Grebbestad som förde matchen. Men som så många gånger tidigare blir man av med bollen i fel läge och Martin Scherdin kommer åter fri och sätter 2-3.

Målet mer eller mindre knäckte Grebbestad som tyvärr inte orkar riktigt 90 minuter. På ett nytt friläge satte sedan Christian Luisa 2-4 och matchen var i stort sett vunnen.

Först nu bytte man ut sin skadade målvakt mot målvaktsreserven Andreas Ahl. Kul och sitta på bänken när den andre målvakten inte kan röra sig?

Nästa friläge, där man spelar snett in i banan, gav 2-5 genom Josef Ulfsgärd. Detta trots att målskytten ropar släpp så han kan ta bollen.

Sista 10 minuterna av matchen blev sedan helt avslaget och de båda lagen mer eller mindre bara väntade på slutsignalen.

Bäst i Grebbestad var målskytten Jonathan Palm som nu nätade för tredje matchen i rad. Selami Sinani fick pris i Åsebro och där gjorde även Martin Scherdin och Christian Luisa mycket fina insatser.

En som däremot inte gjorde någon bra insats var matchens huvuddomare som var mycket dålig. Lyckligtvis var det dock inte han som avgjorde matchen då han var svag åt båda håll. Höjden av hans insats var väl ändå när han inte ens kunde skriva rätt resultat på matchprotokollet utan när Peter Svensson kom in för att skriva på stod det 2-4 där!

Avgörande för matchens utgång blev i stället att vi inte orkar 90 minuter samt Åsebros duktiga forwards.

Jonas Söderlund

Grattis Hugo, jättekul att få se dig på alagsträningarna ❤️⚽️🖤