Fredrik Oskarsson gör comeback i Grebbestad, och Lukas Berntsson klar

Det blir ett väldigt kort uppehåll för Fredrik Oskarsson i GIF. Han tackade för sig efter den gångna säsongen som assisterande tränare samt som spelare andra halvan av serien. Nu blir en snabb comeback som spelare! Dessutom är det nu klart att Lukas Berntsson kommer attv spela för Grebbestad under maj-augusti.

Hemsidan passar naturligtvis på att ta ett snack med Fredrik Oskarsson

Hej Fredrik, hur står det till
– Det är bra!

Ett rekordkort uppehåll?
– Ja, ja det var det. Det var oväntat det här framför allt.

Du tackade för dig med bland annat motiveringen tidsbrist. Vad är det då som gör att du nu ändå kritar på nytt kontrakt?
– Det är väl att nu skall jag spela fotboll, inte vara assisterande tror jag 😊 Det är nog ett som det är, det är lättare att hitta tid till att träna och spela fotboll. Sedan har livet lugnat ner sig lite med.

Jonas Björk beskriver dig lite som ”Fjällbackas Vinnie Jones”. Kommentar på det?
– Jag har hört den förr ifrån Jonas under förra året. Det är han som myntat det. Det speglar väl min spelstil ganska bra.

Du skrevs över från Fjällbacka som spelare i fjol när vi hade skadekris. Det blev ett inhopp i sista matchen borta mot Yxhult där Grebbestad fick säkra sitt kontrakt. Hur kul var det att få göra inhoppet och hur skönt kändes det efter att ha säkrat nytt kontrakt?
– Det var skitroligt att få spela i div 2 igen. Jag tänkte att nu kan jag avsluta karriären på topp men nu får jag ju fortsätta. Sedan var det ju superskönt att vi hängde kvar. Det var väl inget snack om att vi skulle göra det men synd att det dröjde så länge innan vi säkrade det.

Kommer du vara med som en backup eller är det en satsning ordentligt för att få så mycket speltid som möjligt?
– Det är väl mer som en backup i fall det krisar med folk. Men jag kommer att träna två, förhoppningsvis tre gånger i veckan. Så jag kommer att göra mitt absolut bästa på träningarna.

Överraskad när Jonas hörde av sig till dig?
– Ja, hahaha, ja det blev jag. Superöverraskad blev jag. Inte alls väntat. Men första tanken var, Ja, jag vill spela fotboll på en högre nivå då jag tycker det är kul. Sedan fick jag ändå tänka efter lite men det var egentligen ingen tvekan.

Hur står det till med formen? Du ligger efter med två månaders träning för GIF
– Den är inte svinbra! Det är den inte. Jag var och gymmade förra måndagen så jag ligger ”lite” efter. Jag får väl springa lite extra så skall det nog gå bra.

Henån/Gilleby i morgon, redo redan nu?
– Jag vet inte egentligen, hahaha. Kanske ett snabbt inhopp då?

Tack så mycket för samtalet och så önskar vi dig lycka till framöver i Grebbestads IF
– Tackar

Ett litet ord från Jonas Björk om Fredrik Oskarsson

Hej Jonas, kontrakt med Fredrik Oskarsson. Tror fler än jag blev väldigt överraskade?
– Ja, haha, Fredrik var ju med redan ifjol som ledare men tränade en hel del pass med oss om vi var ojämnt antal på träningen. Sedan är det inte så långe sedan han var aktiv själv. Vi vill ha en trupp med lokal förankring och då fick jag tanken med Fredrik att han kanske var sugen på att spela fotboll i stället för att vara ledare. Han är trots allt bara 32-33 år. Så jag ställde frågan om han var sugen på att vara med och träna. Jag tror Fredrik blir en tillgång på både träningar och på matcher. Han har en superinställning. Jag kallar han för Fjällbackas Vinnie Jones. Det är ett råskinn vi får in i truppen så det skall bli kul att följa.

Vi har ju varit kort med försvarare. Hur ser du på Fredriks chanser till en plats i laget?
– Han är med på samma förutsättningar som alla andra. Sedan kan han ha svårt att träna alla pass pga jobbet. Men han kommer att vara med och träna och visar han framfötterna kan han vara med och spela lika väl som någon annan.

Något annat, hur var lördag kväll? Kunde du släppa matchen mot Ljungskile och njuta av kvällen med frugan?
– Öhh, nej, Det skulle du egentligen frågat min fru om? Jag var väl på ganska dåligt humör länge och tystlåten. Men ju närmare vi kom schlager så lättade sinnet litegrann så det blev bra tillslut. Men det var en tung eftermiddag då jag bor mitt i Ljungskile så man skämdes nästa för att åka hem men så är det ibland, det är bara att jobba vidare.

Sedan så fick jag ett annat meddelande från dig tidigare idag, Lukas Berntsson, berätta
– Ja, Lukas är ju iväg på studier i USA på college och har gjort det bra där och har en lyckad fotbollstid där. Han kommer att vara hemma här från maj-augusti och han har funnits i våra planer hela tiden. Vi har bollat idéer fram och tillbaka och idag har vi kommit överens om att han är med och spelar med oss när han kommer hem. Det blir en extra injektion för oss så det skall bli jättekul.

Lukas Berntsson Fredrik Oskarsson

Grattis Hugo, jättekul att få se dig på alagsträningarna ❤️⚽️🖤