28/5 1922

28/5 2022

Tvärsäkert nu, Shad Omar spelar för GIF även 2022

Shad värvades in under hösten från Ljungskile och gick direkt in i laget och spelade 12 av 14 matcher efter han kom. Han gjorde ett fint avtryck och blev utsedd till ” Årets personlighet”

Hemsidan passar naturligtvis på att ställa några frågor till Shad

Hej Shad, hur står det till
– Ahh, det är bara bra, tack!

Du har förlängt med Grebbestads IF, hur känns detta?
– Det känns bara kul. Kul att få utvecklas ännu mer och komma in i laget ännu mer då jag kom efter halva säsongen i fjol. Så det blir kul att vara med i en hel säsong nu!

Inga tveksamheter med att förlänga eller hade du andra alternativ som du då inte behöver nämna om du inte vill?
– Valet var ganska självklart, jag ville stanna och utvecklas en säsong till

Du kom in under hösten och spelade 12 av 14 matcher (10 av 12 från start). Överraskad över att du fick spela så mycket då det även var som vänsterback i stället för mittback som du är van med?
– Jag förstod att det inte fanns någon annan vänsterback när jag kom så jag förstod att det blev där jag skulle kunna få spela. För att vara en ovan plats så tycker jag ände att det gick hyfsat bra.

Du öppnade med spel i 9 raka matcher innan du myntade uttrycket ”Tväront” och missade två raka matcher. Vad var det för skada då fick som gjorde så tväront
– Jag lyckades stuka båda mina fötter, sånt händer ibland, haha.

Du kom ju in i ett väldigt besvärligt läge i serien för Grebbestad men efter sista omgången stod det klart att nytt kontrakt säkrats. Hur skönt var det?
– Det kändes så klart jäkligt skönt att vara kvar i tvåan och att man då fick vara en del i laget som fixade det. Jag kom ju under hösten och det var väl egentligen då vi började vinna lite mer matcher.

Får vi se dig stänka in dit första Grebbestadsmål i år?
– Ja, jag lovar dig! Jag kommer att göra flera mål!

Då önskar vi lycka till över 2022!
– Tack så mycket!

Lite kommentarer från Jonas efter dagens andra signering:

Hej Jonas, du har idag även fixat en förlängning med Shad Omar
– Ja det stämmer, vi har kommit överens om att Shad även spelar i GIF säsong 2022

Han kom in och gjorde en mycket fin insats på en ovan plats för honom
– Shad kom till oss under sensommaren och fick spela direkt och som du säger på en ovan position. Här egentligen mittback men fick spela ytterback i alla matcher han deltog..

Vad har han för egenskaper som gjort att du sett till att det blir en fortsättning i Grebbestad
– Shad är en ung och ambitiös fotbollspelare som vi trivs väldigt bra med. Man får inte glömma att matcherna han spelade denna säsongen är dom första som seniorspelare. Shad är bra i positionsspelet och har ett lugn i sitt försvarsspel som jag gillar.
– Till denna säsongen kommer han också konkurrera på den positionen han gillar mest, mittback.. Om man bortser från fotbollen så är Shad en fantastisk personlighet, han sprider glädje i gruppen och höjer stämningen både på och utanför fotbollsplan.. (årets personlighet säsong 2021)

Om jag säger ”Tväront”, vad säger du då?
– Hahahah, I båda fötterna…

Grebbestads trupp 2022

Se kort på klara spelarna och ledare för 2022

Ledare för 2021:
Jonas Björk
Martin Hagström

Spelare för 2021:
Arensi Beqirllari
Oscar Landgren
Edwin Bergslätt
Mattias Jansson
Ylber Maloku