28/5 1922

28/5 2022

Fin nyårsbomb för Grebbestad

Det såg inte ut att bli någon nyårsbomb men så plötsligt så small det!
En fin signering av en spelare som blev utsedd till bäste Grebbestadsspelare flera gånger under säsongen!

Inte vilken spelare som helst utan dessutom med väldigt lokal förankring! Victor Edvardsson har bestämt sig och spelar i Grebbestad även under 2022!

Hej Viktor, hur är det?
– Jo, det är bra, tack!

Du har skrivit på och är nu klar för Grebbestads IF, hur känns det?
– Det känns väldigt bra. Skönt att få det klart och kul att få vara med ännu ett år på den här resan!

Lite nyfiken, finns det lag som ryckt i dig och du behöver inte säga vilka, eller har det varit ett självklart val?
– Min ambition har hela tiden varit att förlänga med Grebbestad. Det är här jag trivs bäst, det är här jag bor och har familj och tycker om att vara så det har varit ett ganska självklart val.

Om vi blickar in lite på säsongen som var och då skall jag vara lite kristisk mot dig i en match mot Lidköping borta där du inte hade någon bra dag. Men vad som var grymt kul att se var hur du steppade upp efter den matchen. På något vis hände något med dig och den nivån du spelar på efter den matchen och du blev vid flera tillfällen utsedd till bäste Grebbestadsspelare
– Ja. Jag kan hålla med dig. Lidköping var en svag match av mig men efter den ryckte jag upp mig och spelade bättre än tidigare så jag håller med dig.

Går det att sätta finger på vad det var som gjorde att det gick bättre för dig? Samtidigt började det ju även gå bättre för hela laget eller kände du att du själv klev fram på ett annat sätt?
– Så klart påverkar det ju hur hela laget spelar och presterar. Men framför allt var det att jag kände att självförtroende blev bättre i och med att man fick spela flera matcher och fick starta i dessa och det gjorde att självförtroendet växte. Då kunde man även känna att man tog ett ansvar och större roll i laget vilket även det gjorde att man växte.

Den tunga starten som vi fick i år på serien. Har du funderat något på vad som gick galet?
– Nej, inte så mycket. Jag har släppt det och fokuserar på nästa säsong. Jag orkar inte gå tillbaka och fundera på det. Just när det gick tungt funderade man väl en del men nu får man släppa det och gå vidare.

Finns det något du känner att du fortfarande kan bli bättre på. Du är ju fortsatt väldigt ung och borde väl kunna bli bättre på det mesta?
– Självklart kan man bli bättre på saker. Det finns alltid utvecklingsområden och man kan bli bättre på allt

En sista viktig fråga, vad gör du ikväll?
– Jag skall umgås med några vänner. Ha det trevligt, käka lite god mat. Spela lite spel och umgås

Ett litet ord från Jonas Björk om dagens signatur

Tjena Jonas. Det var en riktigt fin signering du kan presentera på nyårsaftonen! Den måste du vara nöjd med?

– Jag är jätte nöjd! Jag hade inte trott att vi skulle ro hem en nyårssignering men så blev det! Att det sedan blev Victor känns bra. En Grebbestadspojk med en bra säsong bakom sig så det känns kul att han fortsätter!

Vad är Victors bästa kvalitéer?
– Det matcher som vi fått till på allra bästa sätt i år så har Victor varit en av de som varit mest delaktig i spelet. Han vill ha mycket boll, han är duktig med boll och har en bra blick för spelet. När han toppar sin fotbollskunskap på planen är han svårstoppad.

Är det något du känner att han behöver förbättra?

– Jag tror alla fotbollsspelare behöver bli bättre på något. Jag tror Victor fortfarande har kvar mycket att lära och han har inte nått sin högsta nivå ännu. Men han skall bli ännu mer delaktig i vårt spel med mycket boll och variera med kort och långt passningsspel. Vi har pratat mycket om detta i år och han är medveten om vad han är bra på och vad han kan bli ännu bättre på.

Det var väl lite så här att när vi äntligen kom igång i årets serie så var Victor en väldigt viktig kugge i spelet och han blev matchens lirare ett antal gånger
– Ja, så var det ju. Jag pratade mycket med Victor om matchen mot Nordvärmland (borta). Den symboliserar Victor som fotbollspelare och Grebbestad när vi var som bäst. Han hämtade boll och vände på spelet och var delaktig och ville ha bollen hela tiden och vi spelade ut Nordvärmland i första halvlek. I den andra halvleken försvann Victor ur spelet och Grebbestads spel försvann med. Han tillför vår offensiva fotboll väldigt mycket när han är på rätt humör och får de bollarna han skall ha.

Avslutningsvis, vad skal du hitta på ikväll?

– Jag skall fira nyår hemma i Ljungskile. Det blir jag, Anna och barnen samt två familjer till. Äta lite god mat och ett glas rött vin till det och njuta av en fin kväll!

Grebbestads trupp 2022

Se kort på klara spelarna och ledare för 2022

Ledare för 2022:
Jonas Björk
Martin Hagström

Spelare för 2022:
Arensi Beqirllari
Oscar Landgren
Edwin Bergslätt
Mattias Jansson
Ylber Maloku
Saban Erturk
Victor Edvardsson

...och gärna några egna produkter med!

2021-11-28 13:00

YXHULTS IK