GIF i samverkan med Häcken och Brixly

GIF:s huvudpartner Brixly, som även är partner till BK Häcken, bjöd den 2 oktober in flickor från Grebbestads IF, Tanums IF och Hamburgsunds IF till Bravida Arena för att titta på BK Häcken mot FC Rosengård i Damallsvenskan.
Från Grebbestad var det ett trettiotal ungdomar och ledare som åkte buss från Siljevi till Hisingen. Vi fick ett fint mottagande på Bravida av Brixly som delade ut rosa mössor till stöd för Bröstcancerfonden, samt lite fika bestående av festis och kexchoklad.

Vi fick se Häcken vinna en spännande och välspelad match trots ihärdigt regn. Det blev 2-0 tack vare mål av Stina Blackstenius och Johanna Rytting Kaneryd, och Häcken hakade på Rosengård i Damallsvenskans toppstrid.

Nästa steg i Brixlys arbete för att inspirera och motivera tjejer i Tanum är att torsdagen den 28 oktober kommer Häcken till Siljevi för att hålla en inspirationsträning för tjejerna i Grebbestads IF, Tanums IF och Hamburgsunds IF.

”Besöket innebär inte bara att Siljevi får besök av ett gäng världsstjärnor och ett evenemang som skapar glädje och laganda. Det innebär även att föreningarnas unga tjejer får kvinnliga förebilder att se upp till. Något som är oerhört viktigt för att de ska finna inspiration och motivation att fortsätta med sin idrott när de blir äldre. Det är också en samverkan mellan flera Bohuslänska klubbar, vilket skapar en gemenskap där man kan lära av varandra och utvecklas tillsammans, även om det självklart ska få finnas kvar en rivalitet på planen. Det sänder också signaler om att vi verkligen tror på tjejerna och vill satsa på damfotbollen.” säger Eva Gidsäter, Brixly

Samarbetet och satsningen har möjliggjorts tack vare Brixly som är partner till alla inblandade föreningar och som brinner för lokal närvaro och breddidrotten.

Magnus Morin & Eva Gidsäter
GIF & Brixly

.

Vilken härlig match grabbarna gjorde igår. Perfekt taktik av tränare Björk och co