28/5 1922

28/5 2022

Inför Yxhult

Ny viktigt match för Grebbestad som på lördag spelar hemma mot Örebrolaget Yxhults IK. Det blir lagens första möte genom tiderna!

11 matcher kvar
Två veckomatcher under den gångna veckan. Karlstad besegrade Yxhult med 2-0 och Skövde besegrade Vänersborg med förkrossande 6-0.

Två resultat som inte direkt gick Grebbestads väg och tabelläget säger väl egentligen (realistiskt) att Grebbestad på de återstående matcherna måste ta 5 poäng mer Skövde som ligger på platsen ovan strecket just nu.

Inget hopplöst läge men med färre och färre matcher börjar det bli viktigt att få med sig 3 poäng från de kommande matcherna.

Yxhults IK
En helt ny bekantskap för Grebbestad. En positiv överraskning i alla fall för mig i årets serie och vad jag hört så spelar man frejdigt med full fart vilket skall bli spännande att se.

Tyvärr skrivs det inte jättemycket på deras hemsida men där kan vi ändå finna lite truppförändringar. Yxhult har där tappat två man för studier i USA (dit vi tappat en). Olle Brorsson och Alexius Westlund Bergquist är killarna som darigt over there för lite studier.

In har kommit: Jamii Oladejo gör comeback efter att inte spelat under vårsäsongen
Rasmus Gustavsson Engdahl ansluter från IFK Kumla, Karl Widlund från IFK Hallsberg och Johan Björn kommer från Adolfsbergs IK.

Senast mötte man Karlstad (läs igår) och det blev förlust 2-0. Men tyvärr finns inget på Yxhult hemsida om matchen och Karlstad har tidigare inte varit aktiva så där har jag inte ens tittat.

PÅ de fem senaste matcherna noterar vi 2-1-2, dvs 2 segar, 1 kryss och 2 förluster. Krysset var hemma mot Ahlafors (som nyligen besegrade Grebbestad med 3-0). Det jag kunde läsa på Ahlafors hemsida var att man var mycket nöjda med 1 poäng då Yxhult var det genomgående bättre laget i matchen.

Lagets bäste målskytt är Jens Grønneberg Johansen med 9 mål och med det ligger han på en delad 6:e plats i skytteligyan.

Avstängda: Alex Berger

Grebbestads IF
Grebbestad presterade både upp och ner senast mot Kumla. Med tanke på alla skador vi har hade jag varit nöjd med 1 poäng som vi fick i matchen. Men efter att ha sett matchen så är man jun ändå inte nöjd. Det Kumla vi såg i denna match var ett lag vi egentligen borde slå.

Men fotboll är inte så enkelt vilket väl är tjusningen med det hela. Även om vi som behöver alla poäng förstås har lite svårt att se tjusningen med det hela då.

Första halvleken var väl egentligen inte speciellt bra från Grebbestads sida och där var Kumla det något bättre laget. Men det var inte mycket som osade mål så därför kändes det lite förargligt att gå till pausvila med underläge 0-1.

Helt annan fart i den andra halvleken och framför allt fick Oscar Landgren stora ytor. Chanser skapades och vi gjorde tre mål vilket du borde räckt till seger.

Men…

Då måste vi bli stabilare bakåt och som det kändes släppte vi tre lite för enkla mål i matchen. Dessa mål måste bort om vi skall resa oss och klara nytt kontrakt. Så enkelt är det, vi har helt enkelt inte råd att ge motståndarlagen lätta mål.

Har inte varit och sett någon träning nu i veckan så hur det ser ut med truppen och skadade spelare vet jag inte men vi hoppas givetvis på att någon/några kan vara tillbaka.

Avstängda: Joakim Berggren

Forza GIF!

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Yxhults IK
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Yxhults IK har mötts 0 ggr.
- Träningsmatcher: Inga
- Tävlingsmatcher, serie, Inga
- Fem senaste, senast först: Inga
- Det blir ? mål i snitt/match mellan Grebbestad och Yxhults IK