Ahlafors spelade ut Grebbestad, 3-0

Grebbestad hade inget att hämta i Ahlafors. Hemmalaget utan två av sina målfarligaste killar vann enkelt med 3-0 (1-0). Men tänk om Joakim Berggren lyckats sätta 1-1, vilket rån det kunde blivit.

Första halvlek
Ahlafors rivstartade matchen med ett få en hörna redan efter 37 sekunder och sedan en andra hörna sedan Patrik Adamczyk nickat ut via ribban.

Ledningsmålet kom efter 11 minuter på en andraboll efter hörna. 5:e eller 6:e hörnan. Grebbestad fick bort förstabollen som sedan snappades upp av Niclas Elfving som lyfte in långt till Jesper Nilsson som kunde ta emot och sedan skjuta 1-0. Allt för enkelt, ingen markering alls.

Efter 17 minuter gav Grebbestad enkelt bort bollen mitt på egen planhalva. Ett par snabba fina passningar gav läge för Niklas Ahlgren som sköt bra men skottet strax över.

Grebbestads första anfall som kom i närheten av mål kom efter 28 minuter. Victor Edvardsson krossade bra till Oscar Landgren som spelade in mot Valon Gashi som sköt direkt men träffen blev svag och målvakten Andreas Skånberg hade inga problem att rädda.

Minuten senare kastade Valon Gashi långt inkast, Ahlafors fick undan bollen men inte bättre än att den kom till Philip Hällgren som sköt men en försvarare kunde täcka skottet.

Strax efter hade Grebbestad hörna men Ahlafors kunde ställa om snabbt på Chisomnazu Chika Chidi som löpte bra men i slutändan kunde Shad Omar med fint försvarsarbete klara.

Efter 36 minuter kombinerade Ahlafors fint igen och Niklas Ahlgren fick bra skottläge men skottet utanför den bortre stolpen.

Niklas Ahlgren fick en del chanser i första och efter 39 minuter vann han löpduell mot Grebbestadsförsvaret och fick iväg ett bra skott som Mattias Jansson räddade.

I 42:a minuten kom Ahlafors igen och nu med en bra dubbelchans. Efter svag markering hittade Ahlafors in till Niklas Ahlgren som sköt bra men Mattias Jansson räddade.

Men Ahlafors vann tillbaka bollen direkt och fick in bollen till Jesper Nilsson som sköt bra men strax utanför.

1-0 i paus och spelmässigt och chans mässigt klart i underkant.

Andra halvlek
Andra halvlek blev lite annorlunda mot första halvlek, inledningsvis. Ahlafors fina spel var bortblåst och det handlade mer om rejäl kamp mellan lagen och även där var det Ahlafors som var det starkare laget och vann de flesta duellerna.

Grebbestad var annars nära att få en bra start på andra halvlek då Valon Gashi kastade långt och andraboll åter hamnade hos Philip Hällgren. Men skottet via egen spelare, till hörna 😊

Den följande hörnan blev farlig, för Ahlafors! Grebbestad slog en riktigt svag passning offensivt och Ahlafors ställde om snabbt och Chisomnazu Chika Chidi kom till skottläge. Han skruvade bollen fint runt en Grebbestadsspelare men mm utanför stolpen.

Efter 55 minuter lyfte nr 20 in en frispark och Chisomnazu Chika Chidi kom perfekt men nicken strax utanför.

Lite senare fick Christoffer Larsson en passning och klippte till direkt. Ett lurigt skott där Mattias Jansson såg ut att vara på väg åt andra hållet och fick vända och klarade.

Efter 67 minuter snurrade Sebastian Olsson rejält med Grebbestadsspelarna och fick sedan fram bollen till Niklas Ahlgren som blev fri men Mattias Jansson fortsatte sitt fina spel och klarade.

Ahlafors spelade nu ut igen och efter 76 minuter fick Chisomnazu Chika Chidi nytt läge och Mattias Jansson svarade för en ny räddning.

Den följande hörnan nickades bort men bollen hamnade hos Jesper Nilsson som klippte till direkt och bollen for precis över ribban.

Efter detta ställde Grebbestad om snabbt och spelad djup Joakim Berggren som blev fri men Andreas Skånberg svarade för en utmärkt fotparad, minut 77. Så nära men så orättvist det varit.

Men efter 80 minuter, ja då kunde inte ens Mattias Jansson stå emot längre. Niclas Elfving hittade fram till Chisomnazu Chika Chidi som nu kunde sätta 2-0 och nog kändes det avgjort då Grebbestad inte förmått skapa speciellt mycket framåt.

Chisomnazu Chika Chidi var inte klar där för lite senare löpte han sig fri från egen planhalva genom att ta sig förbi ett par spelare men avslutet smet utanför.

I 92:a minuten spikades sedan slutresultatet 3-0 efter inlägg från vänster som hittade fram till en helt fri Peter Antonsson som tryckte in bollen i nätet.

3-0 till ett bra Ahlafors medan Grebbestad inte kom upp i någon bra standard.

Ahlafors IF-GIF 3-0 Ahlafors IF Jonas Björks tankar efter Ahlaforsmatchen Bilder Ahlafors-Grebbestad

Trots årets motigheter för A laget med skador och uddamålsförluster måste jag ändå imponeras av lagmoralen som killarna visat upp de senaste matcherna. Trots tidiga mål i baken kämpas det på planen och tränare Jonas finner omdisponeringar och vi vinner matcher. All heder till er alla inblandade för allt kämpande. Nu krigar ni och vi bredvid tillsammans för nytt div 2 kontrakt💪

2021-09-22 19:30

IFK SKÖVDE FK