Shad Omar till Grebbestad

Skadedrabbade Grebbestad värvar från Ljungskile då 18-årige Shad Omar hämtas in!

Grebbestad har länge skrikit efter förstärkningar av truppen som är lite väl kort. Skadedrabbade är man dessutom och till veckan åker Lukas Berntsson till USA för studier.

Shad var och provtränade med Grebbestad i måndags och är klar från och med söndag och är då spelbar till nästa hemmamatch mot Nordvärmland.

Hemsidan passar naturligtvis på att ställa några frågor till Shad

Hej Shad, hur står det till?
– Det är bara bra!

Vad jag förstår har detta gått snabbt. Hur känns det att vara klar för Grebbestads IF?
– Det känns bra. Jag kommer hit och skall göra mitt bästa.

Du var uppe och provtränade i måndags med laget. Hur kändes det?
– Det kändes bra. Dom välkomnade mig snabbt in i laget och det skall bli kul att fortsätta spela med dom.

Läget i tabellen är bekymmersamt för Grebbestad. Har det påverkat dina funderingar över att skriva på?
– Nej. Jag ser det som en utmaning och skall göra mitt bästa för att Grebbestad skall vara kvar i div 2.

Kort med tid sedan du skrev på men har du satt någon personlig målsättning?
– Inte mer än som jag sagt tidigare, att göra mitt bästa.

Beskriv för oss: Vem är Shad Omar? Ålder, familj, jobb osv.
– Jag är 18 år gammal, fyllde i april. Jag har fyra syskon. Jag studerar och är för tillfället singel. Jag gillar att umgås med vänner.

Vad är dina styrkor som du ser det?
– Jag skulle vilja säga att jag är bra med boll. Det är min bästa sida. Driva framåt, slå långbollar och crossbollar.

Du är ju bara 18 år. Är Ljungskile din moderklubb? Om inte i vilka andra lag har du spelat?
– Jag började i IFK Uddevalla. Gick sedan till Oddevold och därefter Ljungskile. 2015 var jag uttagen till U15 landslaget och var på Bosön. Jag har tränat med BK Häcken och Örgryte IS.

Om vi tittar på din karriär så här långt, vad är ditt bästa fotbollsminne?
– I år med Ljungskile när jag kom med och fick tränat med a-laget. Det var första gången jag var och tränade med ett a-lag. Jag har tränat med dom sedan i januari tills nyligen. Det var väldigt lärorikt och det tar jag med mig i min fortsatta karriär.

Hur bra koll har du på Grebbestad? Följer du andra lag genom att läsa om dom i tidningar/webb?
– Jag har inte så mycket koll på andra lag. Jag har bara fokuserat på de lag jag varit i och spelar för. Det är dom jag har koll på inte så mycket annat.

Du är ju från Uddevallaregionen. Känner du övriga spelare som är därifrån eller andra i laget?
– Jag känner Felipe Lazcano Fernadez, Amel Licina och Lukas Berntsson.

Så, då tackar jag för intervju och önskar lycka till i Grebbestad
– Tack så mycket.

Grebbestad tackar Ljungskile för en smidig övergång!

Shad Omar

Arvid och alla andra - Siljevi gäller idag, välkomna !!!

2021-10-02 14:00

IK GAUTHIOD

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Om ungefär en timme