Joakim Berggren fortsätter i Grebbestad

Efter provspel i norska FK Mjølner. En tids funderande, beslut och ändrat beslut står det klart att Joakim Berggren fortsätter i Grebbestad säsongen ut.

Igår
Jag åkte ner för att kolla en stund på gårdagens träning. Tränaren Jonas Björk samlade laget och gick igenom frånvaron på spelare och sedan kom beskedet: - Joakim Berggren har bestämt sig. Han lämnar för FK Mjølner. Därför är han inte här och tränar idag.

Idag
När jag åt frukost började funderingarna om nyhet på hemsidan när det blev klart mellan klubbarna. Detta gjorde att jag via en Facebookgrupp kontaktade Sortgruppen så dom skulle meddela mig när det var klart så jag kunde göre denna nyhet. Då kom det överraskande beskedet: - Joakim Berggren är klar resten av säsongen! skrev Andreas Ström.

Så när det nu är klart att Joakim blir kvar tog vi oss ett litet snack med honom.

Tjenare Joakim. Vi har ju tidigare läst lite i tidningen om att du varit sugen på att flytta på dig och då gå till norska FK Mjølner. Igår på träningen så meddelade Jonas Björk att du hade bestämt dig för att lämna. Men med en liten ”Liverpoolkling” så har du gjort en ”Steven Gerrardvändning” och fortsätter då i Grebbestad.

Först och främst om vi tittar på orsak till att du ville lämna så handlar det om bristande speltid som jag förstått det?
– Så är det ju. Man vill liksom spela, det är därför man håller på. Sedan kom då chansen med Norge och det var klart att jag tyckte det var spännande.

Just detta med lite speltid, är det något som du pratat med tränaren Jonas Björk om?
– Jag har pratat med Jonas nu under ledigheten om detta.

Du var uppe i Norge och tränade med FK Mjølner ett antal pass, hur var det?
– Framför allt hade vi väldigt dåligt väder. Men annars var det väldigt roligt. Jag har aldrig några problem att komma in i nya grupper så det var spännande och kul och kul att testa något nytt.

Sedan har det varit en del funderande fram och tillbaka och igår kom beskedet att du skulle lämna. Vad var det som avgjorde detta?
– Jag ville testa och spela fotboll i ett annat land och i en ny miljö.

Men så i morse fick jag nytt besked vid frukosten då jag kontaktade Sportgruppen. Nya beskedet var att du var klar säsongen ut. Vad gjorde att det blev ändrade planer?
– Det är många saker. Jag har jobb och lägenhet hemma och allt skall klaffa. Sedan kom inte klubbarna överens. Tillslut kände jag att jag inte orkade dra på det. Detta har varit under två veckors tid och nu får det vara bra.

Tiden som är kvar av säsongen, du är ändå laddad för att hjälpa Grebbestad till att hänga kvar i serien?
– Absolut! Jag skall spela klart mitt kontrakt med Grebbestad och göra så gott jag kan. Vi kör på och skall vända på situationen som laget har hamnat i.

Joakim Berggren

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

2021-11-20 13:00

IFK KUMLA