Bortamatch mot tippade topplaget BK Forward

På lördag morgon sätter Grebbestad sig i bussen för avresa mot Örebroregionen. Detta för match mot BK Forward, ett lag Grebbestad aldrig tidigare har mött.

BK Forward
Tidigare Grebbestadsspelaren Ronnie Brorsson spelade i Forward tidigare om jag inte är helt fel ute. Detta under tiden han utbildade sig till gymnastiklärare.

Ronnie gjorde under 1977-1988 92 matcher och 31 mål i a och b-lag.
Jag har sökt Ronnie för en bekräftelse på detta men inte nått honom.

Forward är ju ett av de lag som tippas vinna serien. Och såhär långt efter 7 spelade matcher hänger man bra med i toppen med 5 vinster och 2 kryss.

Men man har även skaffat sig en ovana om man skall vara ett topplag. Mot Lidköping borta låg man under med 3-0 efter en knapp halvtimme innan man fick ordning på spelet och kunde vända och vinna med 3-4.

Samma visa senast borta mot Nordvärmland. Nordvärmland ledde med 2-0 innan det blev fart på Forward som vann med 2-3. Segermålet inslaget i andra tilläggsminuten på straff av lagets bäste målskytt Josef Ibrahim.

Men mot Grebbestad kommer inte Josef Ibrahim att vara med då han är avstängd efter tre gula.

Grebbestads IF
Grebbestad kommer närmast från förlust hemma mot Serieledande Ahlafors igår med 0-1. Som resultat i matchen var det väl knappast rättvist.

Grebbestad gjorde återigen en riktigt bra första halvlek där man skapade tre kanonlägen. Lukas Berntsson, Christoffer Söderlund och Jimmie Larsson hade alla tre ypperliga lägen utan att få in bollen.

Efter en bra start av Ahlafors blev det i stället dom som tog ledningen efter 56 minuter och då inte helt rättvist. Sedan hade man några bra chanser till i den andra halvleken men visst kunde Grebbestad kvitterat. Isac Ohlsson hade skott i stolpen när han var fri. Joakim Berggren och Oscar Landgren hade båda fina skottlägen men det vill sig inte riktigt med målgörandet.

Så på lördag beger sig Grebbestad mot Örebroregionen för en tuff bortamatch. Detta gör man utan Lukas Bäckström som drog på sig sin tredje varning.
Ylber Maloku och Jesper Mattsson saknas båda med skada.

Forza GIF!

Vi tar en liten titt på tidigare möten med BK Forward
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och BK Forward har mötts 0 ggr.
- Totalt matcher: Inga
- Träningsmatcher: Inga
- Tävlingsmatcher, serie, Inga
- Fem senaste, senast först: Inga
- Det blir ??? mål i snitt/match mellan Grebbestad och Ahlafors
- Målrikaste matchen: -
- Antal 0-0 matcher: -
- Största vinsten: -
- Största förlusten: -
- Flest gjorda mål för Grebbestad: -
- Flest insläppta för Grebbestad: -
Senaste matchen: Har ej mötts

- Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestads IF- BK Forward genom åren

Tabell

Lidköping-Forward 3-4
Stenungsund-Forward 0-2

Skytteligan, (straffar)
1. Haris Avdiu, Angered, 13 (2)
2. Jesper Zetterlund, Ahlafors, 7 (2)
2. Josef Ibrahim, Forward, 7 (2)
4. Axel Pettersson, Oddevold, 5
4. Gustav Kjellström, Stenungsund, 5

Skytteligan, Grebbestads IF
Valon Gashi 3 (1)
Christoffer Söderlund 2
Jimmie Larsson 1
Lukas Berntsson 1

Forward
Josef Ibrahim 7 (2)
Svante Svedin 3
Tidjani Diawara 3 (1)
Linus Jansson 2
Jesper Åman 1
Johan Chamoun 1

Nästa omgång
Forward-Grebbestad

Ronnie Brorsson BK Forward Ronnie Brorsson om tiden i Grebbestad och Forward Truppen mot Forward

Missa inte Häckens match idag där vi kan följa Tobias mot ännu en prickfri insats!

2021-07-30 19:00

LIDKÖPINGS FK