1 dag kvar - Inför seriestarten

Passade på att kolla läget med Jonas Björk inför morgondagens seriepremiär:

Hej Jonas Björk, tränare i Grebbestads IF, hur är läget?
– Det är bra!

Årsfärsk tränare för Grebbestad och nu tillbaka på lite högre nivå igen. Hur känns det att vara tillbaka i div 2?
– Det känns jättebra! Det är egentligen först när man varit ifrån det ett tag som man inser hur mycket man saknar det. Men att få chansen igen att hoppa på div 2 spel med Grebbestad känns kanon.

Hur är du inför matcher, är du vidskeplig och måste göra saker på ett visst sätt som vissa spelare som måste sätta på sig vänster socka, benskydd och sko först. Har du något liknande för dig?
– Nej, alltså…Jag har nog försökt att skapa mig detta i min karriär genom åren men det har aldrig blivit något som har fastnat. Jag är kanske för glömsk av mig? Så jag har väl egentligen inget för mig. Förutom att jag trivs i keps. Så jag struntar nog i seriespelsfrisyren och drar på mig en keps i stället.

Hur är läget med laget då, är ni redo för premiären? Fick du de svar du ville från sista/enda matchen mot Henån/Gilleby
– Är vi inte redo nu efter ett halvårs försäsong så blir man det väl aldrig antar jag? Men vi är redo och alla längtar jättemycket. Vi fick ju också, tur eller otur, stå över första omgången så vi har fått vänta några dagar till gentemot övriga lag i serien. Vi är redo, alla är taggade på att komma igång.

– Det vi ville få ut från matchen mot Henån/Gilleby var ju att vi skulle få en match i kropparna helt enkelt och se om det fanns någon struktur på det vi tränat på.

– Vi sa även att vi inte skulle lägga för mycket värde på prestationen utan att det var mer skönt att få komma igång. Men det fanns mycket som var bra och även saker som måste förbättras när vi möter bättre motstånd.
I lördags var det en träning inplanerad men du valde att ge spelarna ledigt, berätta
– Vi har försökt att anpassa träningsperioderna lite utefter när serien skulle kunna dra igång. Nu tyckte jag att det varv läge och ta lite ledigt och det var gott väder och man fick möjlighet att umgås med familjerna i stället. Och jag själv fick chansen att åka och se på Angered så det blev bra för alla tror jag.

Har du en tänkt start-11:a klar i ditt huvud?
– Den är klar (kom blixtsnabbt).

En enda träningsmatch så jag antar att du inte hinner på alla svar du önskar på den matchen?
– Jag skall vara ärlig och säga att jag före Henån/Gilleby hade en start-11:a klar i mitt huvud. Men den förändrades efter dom 90 minuterna så något gjorde matchen. Träna är en sak, spela internmatch är en sak. Men match mot ett annat motstånd så får man andra svar på saker på det man kollat på, så det blir förändringar utifrån den matchen, så är det.

Angered, premiärmotståndare har inte heller dom fått spela en massa matcher men dom har en match mer än oss då dom startade serien i helgen som var. Kan det vara en fördel för dom?
– Jag vet inte? Jag tror man kan vrid och vända på det svaret hur mycket som helst. Det är klart det är bra att komma igång och lära känna varandra och vad jag förstår så har dom ju några nya killar i laget. Men samtidigt föll dom nu, och även i genrepet. Målvakten blev skadad och dom fick en man utvisad så det finns både bra och dåliga saker.

Hur ser det ut med eventuella skador och sjukdomar inför premiären? Något du vill avslöja här eller håller vi det för oss själva?
– Alla är o princip klara. Det är väl ett frågetecken och det är Ylber Maloku. Resten är tillgängliga, så vi är nästan full styrka.

Hur ser det ut med lagets målsättning?
– Vi har faktiskt inte diskuterat detta. För mig personligen är inte det så viktigt. Man kan se på det på många olika sätt. Grebbestad har varit i toppen av div 2 i flera år och även varit uppe i div 1. Så med den truppen vi har borde vi vara med i toppen. Men vi går in med målsättningen att vinna varje match vi ställer upp i. Är vi då med i toppen när det är några omgångar kvar går vi givetvis för att vinna. Det är mycket som spelar in i fotboll så det är farligt att sätta en fast målsättning från början.

Någon nyckelspelare i laget?
– Vi har en bra konkurrens på alla platser i truppen vilket är viktigt. Vi har spelare som kan komma in från bänken och göra skillnad i matchen. Men visst, Ylber Maloku ser vass ut. Markus Svenssons rutin på mitten. De senaste åren har det saknats en vass målskytt i Grebbestad och där har vi ju fått in Valon Gashi som brukar göra mycket mål. Det är ju en orsak till att vi tog hit honom så vi hoppas han fortsätter med det även hos oss

Vill minnas jag hörde att du skulle på ”spionresa” i lördags? Och då nämndes ett par matcher. Du sa tidigare att du var och såg på Angered. Hur blev det med den andra matchen?
– Nej, det blev bara Angered. Det berodde helt enkelt på att jag trodde Angereds match började 15:00 och Stenungsund-Oddevold började 13:00. Men så var det inte Stenungsund-Oddevold började 13:00 men Angered startade 14:00. Så jag hade tänkt se första halvleken i Stenungsund och sedan åka vidare men så blev det inte.

Vi tackar för pratstunden och hoppas på en trevlig seriepremiär.

Truppen mot Angered - update

50/50-lotteriets 5.110 kr vanns utav en glad Uddevallabo.

2021-06-12 14:00

IK ODDEVOLD