Ett par snabba intervjuer med Jonas och Peter

Efter långt period med stiltje på hemsidan är det nu dags att åter försöka komma igång med denna. Vi gör det genom att ta några ord med tränaren Jonas Björk och nyförvärvet Peter Mandic.

Den långa perioden av stiltje på hemsidan har ju haft sina randiga skäl och rutiga orsaker då jag själv gått igenom en tuff period privat, då min pappa varit sjuk och även gått bort. Man tappar liksom lusten och motivationen helt när något sådant händer och luften går ur en fullständigt.

Men nu är jag åter redo och skall försöka komma igång igen. Vi gör till en början en kortare intervju med Jonas och Peter.

Först ut med Jonas Björk:


Hej Jonas. Första och främst, äntligen spikat med seriestart. Hur skönt är det att det äntligen är klart?
– Det känns fantastiskt! Det är ju det här vi väntat på sedan första träningspasset så det skall bli kul att det drar igång.

Idag så var det dags för gräspremiär men…
– Ja, det skulle varit det. Men det har regnat lite för mycket. Vi skulle varit i Munkedal och tränat idag då Siljevi fortsatt behöver lite vila. Men regnet gjorde att det inte blev någon gräspremiär utan vi är fortsatt kvar här på Sparvallen i Tanum.

Men det kan bli gräs från i morgon?
– Ja, det stämmer. Vi kommer att träna i Brastad tisdag, torsdag och lördag denna veckan. Sedan hoppas vi att vi kan gå på Siljevi och kunna vara där i fortsättningen.

Som ni märkt har jag inte varit speciellt närvarande de sista två månaderna av själ ni känner till. Berätta lite hur det varit för er under denna tid och vad ni sysslat med
– Det har varit en väldigt speciell tid får man ändå säga. Vi har fått göra om träningsschemat några gånger i och med att seriestarten blivit framflyttad vid två tillfällen. Så vi har fått börja om, tänka nytt och vi har även försökt anpassa träningsmängden genom att ta bort någon träning för att inte träna ihjäl oss när vi inte har haft några matcher och se fram emot.

– Men det man kan säga gruppen varit otroligt bra, dom har tränat hårt, dom har varit ambitiösa och faktiskt blivit småsura när vi tagit bort träningspass. Så killarna vill träna och det är kul och ett resultat av detta är väl att när vi körde Coopertest i förra veckan fick vi väldigt bra resultat på hela truppen. Så träningen har gett resultat konditionsmässigt så det känns ju bra.

Seriestart 8:e juni borta mot Angered. Hur ser det ut med eventuella träningsmatcher? Något ni får spela?
– Vi har ju den stora turen, eller oturen, hur man nu skall se det, vi står över första omgången i och med att vi är ojämnt antal lag i serien i år. Så vi får i stället chansen att spela en träningsmatch. Vi får dessutom chans att se en halvlek på Stenungsund mot Oddevold och även åka ner och se Angered när dom möter Gauthiod.

Hur väl ligger ni till med förberedelserna, är ni redan för seriestarten 8:e juni?
– Otroligt svårt att säga. Vi kommer att vara färdigtränade i alla fall. Sedan är det som för alla andra: Träningsmatcherna är till för att sätta en spelidé och få trygghet i det vi skall göra. Men det har ingen fått chans att göra. Fotbollsmässigt blir därför svårt att säga om man är redo. Men vi har en trupp som är vältränad och sugen på att spela matcher.

Skador under perioden jag varit borta? Ylber Maluko vet jag varit är skadad, hur är status med honom?
– Ylver är den som varit allvarligast skadad även om det inte är så farligt. Han har haft en liten bristning i framsidan lår men är på bättringsvägen och säger själv att han kommer att vara redo när serien drar igång. Utöver Ylber har vi bara haft småskavanker så vi hoppas det fortsätter så.

Hur har det sett ut med motivationen på killarna under denna väldigt långa försäsong?
– Det är väl det man varit oroligast för. Att killarna skall tappa sugen och så och det blir dålig kvalité på träningar. Men jag är helt ärlig när jag säger att det egentligen bara varit en enda träning där jag tycker det var riktigt dåligt och det var när första beskedet kom om flytt av seriestarten. Den träningen var katastrof men efter detta har det varit bra fart och tryck på träningarna och alla tränar bra. En stor eloge till gruppen för detta.Så kollar vi även läget lite med nyförvärvet Peter Mandic

Tjena Peter, du har nu varit Grebbestadsspelare i ganska precis ett halvår (skrev på i november). Men du väntar fortsatt på debuten. Hur mycket längtar du efter att få spela match med Grebbestad?
– Otroligt mycket. Det skall bli riktigt kul och se vad vi går för, hur vi står oss utan träningsmatch. Jag tror vi kommer att vara riktigt hungriga. Det kommer att bli riktigt roligt.

Då kan jag avslöja något du tydligen inte vet ännu, det blir en träningsmatch
– Jaha, se där ja. Det kanske vi får reda på idag då ja.

Som ny i klubben, tror du att ni nyförvärv längtar mer till matcher än de som varit här längre??
– Nej det det skulle jag inte vilja säga? Jag tror det är ganska lika för alla nu. Det är ju speciellt med corona så jag tror att alla är jättesugna på att spela match nu. Sedan kan det väl vara så att dom som är nya för div 2 kan vara lite mer sugna. Men vi som varit där tidigare är det nog lika för alla tror jag.

Hur har det varit för egen del, träna träna och åter träna men inte spela match.Hur svårt är det med motivationen?
– Det har ändå varit ganska bra faktiskt. Det har väl kanske dippat någon gång och det får det göra och jag tror det varit ganska lika där för alla. Det har varit roligt hittills och det är väl kanske resan hit som kan vara tråkig när man inte har matcher att se fram emot. När man väl är på plats för träningen då kör man och det har varit bra från samtliga!

Hur gott var det när det nu äntligen blivit spikat med datum för seriestarten?
– Det finns inga ord som kan beskriva det. Det är det vi strävat efter sedan första träningspasset, i fem månader. Skall bli sjukt roligt!

Som ny, hur trivs du i GIF och med dina lagkompisar?
– Hur bra som helst! Det kan inte bli bättre faktiskt

Så, då tackar jag för intervjun och önskar lycka till framöver

Jonas Björk Peter Mandic

5-3 88min Anton Henriksson

Träningsmatch
2024-02-21 19:00

KVIK HALDEN FK, NORGE
-

okänd
Träningsmatch
I övermorgon 14:00
SÄFFLE SK (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.