Klippa och klistra - En annorlunda träningsdag

Vår mycket spännande A-lagstrupp fick i lördags uppleva en något annorlunda träning. Det blev inte en enda spark på någon fotboll utan istället fick dom vila sina ben och träna på att enbart använda insidan av huvudet.

Efter fyra pass i veckan i månader och mängder av olika fotbollsövningar på Sparvallen tyckte den nya tränarstaben Jonas Björk, Fredrik Oskarsson och Rikard Johansson att det var dags att bryta av med något nytt.
Därför kontaktades en av våra fina partners Cathrine Laursen på TanumStrand angående möjligheten att tillbringa några timmar på anläggningen. Svaret var positivt och samtliga i truppen (förutom Amel Licina som var sjuk), tränarstaben, Olle Kristoffersson från Sportrådet och Kenneth Eriksson från Marknadsgruppen (för arrangemanget) träffades kl. 10.00 i stora konferenssalen på TanumStrand.

Efter en god kopp kaffe och fralla tog huvudtränare Jonas till orda och hälsade välkomna till en annorlunda träning. Jonas gick igenom hur vi som grupp skall fungera gällande bl.a. respekt till varandra och att alltid ”göra din medspelare bättre”. Han presenterade GIF:s nya fotbollsfilosofi, där vi kan nämna några detaljer utan att skicka informationen direkt till Oddevold och de andra motståndarna.
Han sade bl.a. att: Vi skall spela en fartfylld och aggressiv anfallsfotboll med tydliga roller. Fokus på passningskvalitet och mod och att vi vill få med många spelare på offensiv planhalva.
Sedan var det dags att dela upp truppen i tre lag - försvar, mittfält och forwards.
Uppdraget var att från diverse tidningar klippa ut ord och bilder och tillverka en löpsedel med ” Vad står det om GIF när serien är slut?”

Det blev ett frenetiskt tänkande som efter 30 min. mynnade ut i tre väldigt fyndiga löpsedlar. Ett axplock: Tränare Björk tjänar 72 miljoner/år. Tegnell säger att GIF är på väg mot allsvenskan. GIF vinner serien. Fiasko, Oddevold har blivit avskräckande exempel. Valon Gashi är skillnaden, han säger ”Jag har en stor roll i allt i laget”. Väntan är över, Grebbestad till division 1.

Efter denna tankesmedja var det dags för en härlig lunch bestående av kyckling, potatiskaka och en blåbärsdessert.
Huvudsyftet med dagen var givetvis att svetsa samman grabbarna så att dom skulle lära känna varandra bättre, men även omgivningen i Grebbestad. Därför begav sig nu de tre lagdelarna ut på en vandring med vår hemmaarena Siljevi som slutmål. På vägen hade ett 20-tal frågor satts upp med olika frågor om såväl spelare som föreningens historia.

Utöver frågor var det även några tävlingsstationer med bl.a. luftgevärsskytte och att på tid slå ner en 5 tums spik. Avslutningstävlingen var på Siljevi där lagen skulle placera en marshmallow så högt upp i luften som möjligt med hjälp av spagetti (okokt), snöre och tejp! Många tankar flödade i maskinhallen där försvararna hittade en spik i taket och satte fast ett snöre för att sedan tejpa spagetti utmed och tog hem segern i den övningen.

Dagen avslutades efter nästan 6 timmar med prisutdelning (en GIF keps) till segrande lag. Såväl tränarstaben som spelarna var mycket nöjda med denna dag som säkerligen stärkt banden och gemenskapen och som förhoppningsvis kommer att visa sig på planen under säsong 2021.

Bakom pennan
Kenneth Eriksson
Ordförande Marknadsgruppen, GIF

Här är foton från den härliga träningsdagen.

.

Härligt väder! Nu växer Siljevis gräs så det knakar under markduken.

2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD