Jonas Björk om dagens nyförvärv

Hemsidan tog ett kort samtal med tränaren Jonas Björk om dagens två nyförvärv

Hej Jonas. Ett par fina nyförvärv till truppen idag. Om vi börjar med Felipe Lazcano Fernandez först. Han har varit med och tränat med laget i en månad och skrev idag kontrakt med Grebbestad. Vad är dina intryck om Felipe?
– Felipe är en frisk fläkt i vårat lag. Som person och som fotbollsspelare. Han kommer närmast ifrån GAIS där han spelat i 1 år med U19. Han är från Uddevalla från början. Han besitter fotbollskunskaper som är spännande. Han är snabb, han är teknisk, har en bra bolltouch och vill utvecklas som fotbollsspelare. Han är ambitiös så det känns kanon!

Sätter lite press på våra andra ungdommar på kanterna som Lukas Berntsson och Oscar Landgren
– Ja så är det ju. Vi vill ju ha och jag tror att man måste ha bra konkurrens på alla positionerna för att kunna skapa något. Man skall dessutom aldrig vara säker på sin plats. Felipe kommer in med konkurrens och kommer att vara med och slåss om en plats vilket är bra.

Det blev ju även ett andra nyförvärv med Valon Gashi. En målspruta av rang som jag antar du känner väl till sedan tidigare?
– Jo men så är det ju. Jag har sett och mött Valon när jag varit tränare för andra lag men detta blir första gången jag får bekantskapen med att träna honom.

– Valon är en spelare som i alla fall tidigare säsonger levererat mycket mål och målskyttar är inget som växer på trä. En spelartyp vi kanske saknat som pillar in dom där baljorna för att vara med i toppen. Så vi hoppas givetvis Valon kan fortsätta med detta även här.

Lite tanke att han skulle komma i januari och vara med och träna men han kom först på internmatchen 13 februari men det gick snabbt sedan?
– Ja, det gjorde det. Vi har haft en dialog länge och det har av olika anledningar inte blivit klart. Men han var med på internmatchen för 1,5 vecka sedan och har tränat med oss sedan dess. På internmatchen tog det bara tre minuter innan det smal så han visade direkt att han vet var målet är.

Jonas Björk Felipe Lazcano Fernandez Valon Gashi

Härligt väder! Nu växer Siljevis gräs så det knakar under markduken.

2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD