Isac Ohlsson Grebbestads tredje nyförvärv

Isac Ohlsson hämtas till Grebbestad från Skärhamns IK som blev 2:a i div 5. Isac som skytteligavinnare med sin 20 mål på 11 matcher och hela 6 mål fler än tvåan i skytteligan! En stor talang som väljer Grebbestads IF!


Isac har varit med och tränat med Grebbestad sedan man drog igång träningen 9:e januari och har gjort bra ifrån sig. Så bra att enligt rapport på twitter blev även Stenungsund intresserade och Isac skulle dit på provspel. Men nu är det i stället klart att Isac väljer Grebbestad!

Grebbestad passar även på att tacka Skärhamns IK för fint samarbete med övergången.

Hemsidan passar naturligtvis på att ställa några frågor till Isac

Hej Isac, hur står det till?
– Jo, det står bra till!

Du har i dag skrivit på för Grebbestads IF och blir därmed det tredje nyförvärvet för 2021. Hur känns det?
– Det känns otroligt bra. Det blir ett spännande år!Du är inne på det med spännande utmaning. Du kommer närmast från div 5. Är du rädd att det kan bli ett stort steg?
– Nej, det är jag väl inte egentligen. Jag får ta det som det kommer och jag tror jag är redo.

Berätta lite om vem Isac Ohlsson är? Ålder, familj, jobb osv.
– Jag är 20 år. Jag bor hemma hos mamma och pappa. Jag har tre syskon, 2 systrar och en bror. Jag är singel och jobbar som truckförare på Swedish match i Kungälv.Du bor på Tjörn, jobbar i Kungälv och skall spela fotboll i Grebbestad. Det blir många timmar i bilen. Vad tror du, kan den biten bli jobbig?
– Hittills har det fungerat väldigt bra, har bra arbetstider och även flex som jag kan utnyttja. Så jag tror inte det kommer att bli något problem.

Du har ju varit med och tränat sedan Grebbestad drog igång. Hur tycker du det har känts på träningar och med dina nya lagkompisar?
– Det har känts otroligt bra. Jag har blivit väldigt varmt välkommen. Vad det gäller träningarna så flyter det på bra tycker jag och jag känner mig i bra fysisk form så det känns riktigt bra.Vad är det som avgör att du nu väljer att gå till Grebbestad?
– Det känns som en bra klubb som utvecklar spelarna och har det familjära i sig med många eldsjälar. Det känns som jag kommer att trivas bra vilket jag redan gör!

Du kommer som en farlig målskytt i div 5 med 20 mål på 11 matcher under fjolåret. Kan du fortsätta producera även på denna nivån?
– Jo men en del mål skall jag allt se till att det blir. Men sedan är ju frågan hur många?Du är bara 20 år, 21 i mars. Vilka lag har du hittills spelat för, börja med din moderklubb.[[/fet]
– Moderklubb är IFK Valla. När jag var i 14 års ålder gick jag till Skärhamn. Jag har spelat i Skärhamn sedan dess med ett halvårs sejour i Ljungskiles U19 2017.Vi vet ju att du är målfarlig men berätta för vad du är för en typ av spelare och vad dina styrkor är
– I div 5 har jag levt på min aggressivitet, snabbhet och styrka. Jag är alltid nära mål vilket genererat i en del mål.

Har du spelat mot Grebbestad tidigare någon gång?
– Det har jag. Jag har spelat mot Grebbestads a-lag 1 eller 2 gånger och andralaget har jag mött ett par gånger. Mot a-laget har det varit tufft och det har känts att det är skillnad på lagen. Mot andralaget har det varit ganska jämt. Jag vill minnas att vi har vunnit de flesta matcherna mot andralaget men jag kommer även ihåg att vi föll i en match där Grebbestad gjorde en bra vändning.Säsongen 2020 har ju varit väldigt speciell. Hur var det att bara spela en ”halv” säsong? Ditt lag Skärhamn gjorde det bra och vann 10 matcher av 11 och blev tvåa i tabellen. Vad är din känsla över säsongen för dig och Skärhamn?
– Vi var absolut nöjda. Det var som du säger en väldigt speciell säsong. Vi hade väl totalt fyra pauser innan vi startade serien. Den sista uppladdningen kändes inte som på riktigt för man trodde det skulle avbrytas igen. Men annars är vi nöjda. Det var väl seriens första match mot Rosseröd, den var lite irriterande. Dom gjorde 1-0 i 80:e minuten i en match som kunde slutat hur som helst. Men vi blev uppflyttade ändå till div 4. Vi vann första kvalmatchen och sedan blev kvalet inställt och lagen gick upp.

Om vi tittar på din karriär så här långt, vad är ditt bästa fotbollsminne?
– Oj, jag har väl en del minnen. Men att komma till Elitlägret är väl oslagbart tycker jag.
Hur mycket koll har du på div 2 norra Götaland? Någon seriefavorit?
– Jag har väl följt en del på håll. Men det handlar ju främst om statistik. När man har sett hur Oddevold har värvat är det väl svårt att säga att dom inte har pressen på sig.

Har du redan nu satt någon personlig målsättning för dig själv för 2021?
– Jag vill slå mig in i laget och hoppas på att ta en startplats i de flesta matcherna.Får man vara nyfiken, var det andra lag som ryckte i dig för 2021, du behöver ju i så fall inte nämna vilket eller vilka lag som gjort det? Enligt twitter kan ju bland annat Stenungsund varit nyfikna på dig
– Jo det har funnits lag som kontaktat mig men det har bara varit Grebbestad eller Skärhamns som funnits med i bilden.Det blir ju ny tränare för Grebbestad i år med Jonas Björk. Känner du till honom sedan tidigare? Du bör ju mött honom när ni spelade mot Grohed exempelvis
– Jo, jag hade han även när jag var i Ljungskiles U19 det halvåret jag var där. Sedan har jag mött honom som sagt när vi mött Grohed

Då tackar vi för intervjun och så ser vi fram emot säsongen 2021 och säger Hjärtligt välkommen till Grebbestad
– Tack så mycket!Grebbestads trupp 2021

Se kort när spelarna och ledare skriver på för 2021

Ledare för 2021:
• Jonas Björk : Läs mer om Jonas Björk
• Fredrik Oskarsson : Läs mer om Fredrik Oskarsson
• Rikard Johansson : Läs mer om Rikard Johansson

Spelare för 2021:
• Mattias Jansson: Läs mer om Mattias Jansson
• Jesper Mattsson: Läs mer om Jesper Mattsson
• Oscar Landgren: Läs mer om Oscar Landgren
• Lukas Bäckström: Läs mer om Lukas Bäckström
• Lukas Berntsson Läs mer om Lukas Berntsson
• Peter Mandic Läs mer om Peter Mandic
• Thomas Reinfjord Läs mer om Thomas Reinfjord
• Anders Tjernberg Läs mer om Anders Tjernberg
• Philip Hällgren Läs mer om Philip Hällgren
• Markus Svensson Läs mer om Markus Svensson
• Victor Edvardsson Läs mer om Victor Edvardsson
• Jimmie Larsson Läs mer om Jimmie Larsson
• Christoffer Söderlund Läs mer om Christoffer Söderlund
• David Karlsson Läs mer om David Karlsson
• Amel Licina Läs mer om Amel Licina
• Isac Ohlsson Läs mer om Isac Ohlsson

Isac Ohlsson

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund