Grebbestads nyårsbomb är klar!

Då är det äntligen dags...

Men inte kan vi väl avslöja det direkt här? Eller kan vi? Nja, vi drar ut lite på det :-)
Ni får skrolla er ner lite till...

Vilka är det då?

?

?

?

?

?

Snart kommer det...Jimmie LarssonHej Jimmie, hur är läget?

– Tjenare Janne. Jo tack det är bara bra!

Först, hur har du firat julen?
– Med familjen. Vi har varit med min mamma och pappa ena dagen och med Marias föräldrar den andra dagen. Så det har varit lugnt och fint.Hur känns det nu när du har förlängt över 2021? Och vad är det som gör att du väljer att förlänga?
– Det känns bra att ha förlängt. En stor anledning till att jag förlängt är ju att man vill ju inte avsluta med en halv säsong utan förhoppningsvis blir det en hel säsong 2021. Sedan trivs jag förstås väldigt bra i Grebbestad.

Om vi blickar tillbaka över säsongen 2020, är du nöjd med säsongen, dels för dig och laget?
– Ser man efter de förutsättningar vi hade med en del skador och så tycker jag väl ändå att en fjärde plats var helt okej så det var godkänt. Men jag kan även hålla med det Markus Svensson tidigare sa att vi pendlade för mycket i våra prestationer under säsongen. För egen del var det en godkänd säong med en kropp som krånglat en del i år.Som du var inne på med blandade prestationer: Märkligaste matchen 2020? Vänersborgs FK borta?
– Ja, det var en riktig hawaii-match.

Det stod 3-3 när du fick bytas ut med skada efter 57 minuter. Vi tog ledningen efter 68 minuter men sedan rasade det
– Ja, när vi satte 4-3 tänkte man nog att vi skulle åka hem med poäng i alla fall. Men sedan rasslade till snabbt och mycket. Otroligt att inte få med sig poäng när man gör 4 mål.

Årets kämpaseger kom borta mot Vårgårda?
– Ja, herregud. Markus Svensson blev väl utvisad i 45:e minuten tror jag. Men det var riktigt starkt krigat av oss i den andra halvleken. Årets skönaste seger!När jag tänker tillbaka på säsongen så vill jag minnas lite skadeproblem. Men när jag sedan ser på statistiken så spelade du samtliga seriematcher i fjol. Hur står det egentligen till med kroppen?
– Kroppen börja väl att krångla redan i april. Jag var hos en Naprapat i Tanum. Jag hade ont i ryggen och ner i höft och baksidor. Allt grundar sig i att jag har stela höfter. Jag har fått ett träningsprogram och vissa veckor har jag ändå fått ta det lite lugnare med fotbollsträning. I slutet på säsongen började det ändå kännas lite bättre. Under träningsuppehåll har jag kört rehab så förhoppningsvis känns det bättre när vi drar igång igen.

Du har passerat 30 år. Känner du att du fortfarande utvecklas eller är det mer att hålla kroppen i form för dig under säsongen?
– Först och främst är det nog att hålla kroppen i trim numera. Man behöver lite längre tid för att återhämta sig.

Vänersborgs IF seriesegrare. Hur överraskad var du av detta och vilka hade du själv som seriefavorit den gångna säsongen?
– Jag var nog lika överraskad som alla då dom oftast kämpat vid strecket varje säsong och i stället kämpat för överlevnad i div 2. Själv trodde jag Oddevold skulle dra det längsta strået och att vi själva och Stenungsund skulle vara med och kämpa om det.

Årets serie är ju med 15 lag, Något lag du redan nu ser kommer att vara med och utmana om serieseger?
– Så som Oddevold har värvat hittills skall väl dom absolut vara med där uppe. Dom lär få bära favoritskapet.Du är ju årets nyårsbomb tillsammans med Christoffer Söderlund som även han nu är klar för 2021. Hur viktig är Christoffer för laget?
– Han är otroligt viktig. Framför allt med sina löpningar och sin attityd. Vi har inte så många i laget som löper så mycket som Christoffer och som tar de jobbiga löpningarna för att öppna upp ytor för andra. Så vi är väldigt beroende av hans speltyp. Blir skönt att få tillbaka en skadefri Christoffer

Fem säsonger och två mål, båda i jakten på nytt kontrakt när vi var uppe i div 1. Varför ser vi inte fler mål av Jimmie Larsson?
– Säsongen som gick var det jag som vaktade mittlinjen på våra fasta situationer offensivt. Jag tror jag var på offensiv planhalva två gånger på hela säsongen. Hade man fått gå upp på någon hörna hade man kanske kunnat knoppa in någon boll? Vi får se 2021 om Jonas Björk släpper upp mig?

Då tackar vi för pratstunden och önskar lycka till 2021
– Tack så mycket!

Christoffer Söderlund
Hej Christoffer, hur är läget?
– Det är bara bra!

Först, hur har du firat julen?
– Jag har firat julen med nära och kära och ett bra avstånd till gamla och övriga. Har firat hemma i Göteborg och även varit i Lysekil.

Hur känns det nu när du har förlängt över 2021? Och vad är det som gör att du väljer att förlänga?
– De känns bra men jag vet ju inte riktigt när jag kan börja spela fotboll igen? Varför jag förlänger? Jo, det är väl lite för att säsongen blev som den blev. För min personliga del blev det ju inte så många matcher så jag vill ge det en chans till, att kunna bidra för Grebbestad.2020 blev en märklig och kort säsong för din del. Det var ju inte bara Corona som härjar och halvsäsong. Ett märkligt rött kort och sedan en operation. Din säsong blev därmed endast fyra seriematcher lång, berätta
– Ja, precis! Det blev ju inte så många matcher som du säger med avstängning och operation och corona och halv säsong. Detta gör ju att man vill spela fotboll igen.

Men det sista du gjorde i den fjärde match måste ände varit härligt? Segermålet i 86:e minuten borta mot Karlstad innan du då sedan lade dig på operationsbordet
– Det minns jag ganska bra idag :-). Det var en fantastik känsla att avgöra i de absoluta slutminuterna. Men det kunde varit vem som helst och det var väl inte så speciellt att det var just jag.

Du har ju flyttat till Göteborg. Hur ser du på att pendla?
– När jag började i Grebbestad så pendlade jag från Lysekil men det är ju inte riktigt samma avstånd. Men jag är införstådd med att det kan bli jobbigt och köra. Men samtidigt hoppas jag få med mig några killar som bor i Göteborg så då är vi i så fall några som kan turas om att köra och ha lite roligt på vägen med.Om jag förstått så fanns det återigen intresse från GAIS?
– Det har inte varit något konkret så utan bara lite lösa förfrågningar.

I läget med din skada och borta ett bra tag där du inte vet fullt ut när du kan spela igen så kanske deras intresse minskar?
– Jo, så kan det ju vara. Om jag börjat här och då inte kunnat starta före i mars april någon gång. Då har ju deras killar redan haft en hel försäsong på sig. I Grebbestad känner tränaren och folket mig. Dom vet vad dom får av mig och jag vet vart jag har dom. Det är väl lite så jag tänkt.

Vad tror du, hinner du komma i form till seriestarten för 2021
– Seriestart är väl i början av april? Det är ju svårt att säga. Jag har kontakt med Matti Demegård varje vecka och vi träffas två eller trå gånger under en vecka och kör rehabpass. Vi ser hur det går och hur det går framåt. Jag hoppas och tror att jag kan vara fit for fight då!Hur känns själva skadan just nu? Kan du gå utan smärta?
– Ja, jag kan gå utan smärta men blir det en längre sträcka blir jag trött i benen. Men annars har jag inte haft smärta sedan två månader tillbaka. Jag har fått börja med löpning på tjockmatta och kör med gummiband.

Vänersborgs IF seriesegrare. Hur överraskad var du av detta och vilka hade du själv som seriefavorit den gångna säsongen?
– Hade du frågat mig före serien startade hade jag tippat dom i botten av tabellen. Men när man väl såg dom spelade förstår man att hårt arbete lönar sig. Dom var duktiga på sin spelidé och körde stenhårt på den. Men visst var det överraskande och inget lag jag trodde skulle vara högst upp. Där trodde jag väl mer på Oddevold och sedan tror man givetvis på sitt eget lag så antingen vi eller Oddevold trodde jag på.

Årets serie är ju med 15 lag, Något lag du redan nu ser kommer att vara med och utmana om serieseger?
– Jag har ju inte så bra koll på de nya lagen. Men Oddevold har värvat starkt redan nu men det behöver inte betyda något egentligen. Men skall jag tippa någon så är det nog Oddevold då.Du är ju årets nyårsbomb tillsammans med Jimmie Larsson som även han nu är klar för 2021. Hur viktig är Jimmie för laget?
– Jimmie är nog bland de viktigaste spelarna för oss tror jag. Jag tycker Jimmie är div 2’s absolut bästa defensiva back. Hans spelförståelse, att kunna lösa motståndarens nästa drag så han är alltid på rätt plats. Han är inte så snabb längre men det löser han med sin smarthet.

Då tackar vi för pratstunden och önskar lycka till 2021
– Tack så mycket!Grebbestads trupp 2021

Se kort när spelarna och ledare skriver på för 2021

Ledare för 2021:
• Jonas Björk : Läs mer om Jonas Björk
• Fredrik Oskarsson : Läs mer om Fredrik Oskarsson
• Rikard Johansson : Läs mer om Rikard Johansson

Spelare för 2021:
• Mattias Jansson: Läs mer om Mattias Jansson
• Jesper Mattsson: Läs mer om Jesper Mattsson
• Oscar Landgren: Läs mer om Oscar Landgren
• Lukas Bäckström: Läs mer om Lukas Bäckström
• Lukas Berntsson Läs mer om Lukas Berntsson
• Peter Mandic Läs mer om Peter Mandic
• Thomas Reinfjord Läs mer om Thomas Reinfjord
• Anders Tjernberg Läs mer om Anders Tjernberg
• Philip Hällgren Läs mer om Philip Hällgren
• Markus Svensson Läs mer om Markus Svensson
• Victor Edvardsson Läs mer om Victor Edvardsson
• Jimmie Larsson Läs mer om Jimmie Larsson
• Christoffer Söderlund Läs mer om Christoffer Söderlund

Jimmie Larsson Christoffer Söderlund

Stenqvist spelar i Australien sen förra året

Div II Norra Götaland
I förrgår 13:00

STENUNGSUNDS IF
0-1

SIF Gården Bästkustställningar Arena, Stenungsund
Div II Norra Götaland
2021-10-02 14:00
IK GAUTHIOD (h)
Siljevi, Grebbestad


 
P07/08
Skärhamns IK (b)
2021-10-03 12:00
Tjörns Sparbank Arena