Peter Mandic klar för Grebbestad. Första nyförvärvet för 2021

Grebbestad har idag gjort klart med årets första nyförvärv och det är Peter Mandic från seriekonkurrenten Vänersborgs FK. Mittbacken Peter Mandic är en kille Grebbestad jagat tidigare och nu lyckats locka över.

Hemsidan passar naturligtvis på att ställa några frågor till Peter

Hej Peter, hur står det till?
– Det är bara bra, bara bra! Är precis på väg hem ifrån jobbet!

Du har i dag skrivit på för Grebbestads IF och blir därmed det första nyförvärvet för 2021. Hur känns det?
– Känslan är bra när man precis skrivit på för Grebbestad! Det känns jättebra och känns verkligen som rätt val för mig!

En spännande ny utmaning?
– Ja, framför allt det! Det är mycket det jag tryckt på att få en ny utmaning. Jag har nu gjort sex säsonger i div 2, med Vänersborgs FK och 2 med Gauthiod så det är dags att testa något nytt. Man utvecklas alltid även om man hunnit bli 29 år så detta skall bli spännande!

Berätta lite om vem Peter Mandic är? Ålder, familj, jobb osv.
– Jag är 29 år, jag är sambo och har en 10 månaders bebis så lite sömnproblem ibland, men det får man stå ut med. Jag jobbar som försäkringsrådgivare på Länsförsäkringar i Vänersborg. Jag har spelat fotboll i hela mitt liv.

– Jag kommer ursprungligen ifrån Bengtsfors där jag bott i nästan hela mitt liv. Undantaget är de sista 7-8 åren då jag bott i Trollhättan.Jag vet ju att Grebbestad jagat dig tidigare. Vad är det som avgjorde att det inte blev något då?
– Det har väl inte känts helt rätt dom gångerna.

På samma sätt, vad är det som avgör att du nu väljer att gå till Grebbestad?
Här kommer skillnaden mot tidigare. Det har varit intressant hela tiden denna gång. Jag har tänkt igenom detta i en månad nu och det har känts rätt hela tiden.

– Jag tror mycket har att göra med mitt barn och så. Jag kan tycka att man ibland tränar lite för mycket på div 2 nivå. Grebbestad brukar ha ett pass mindre i veckan än alla andra lag men det märks inte på Grebbestads resultat. Grebbestad är alltid med i toppen ändå.

– Det handlar ju om motivation på träningar och matcher och detta kommer att gynna mig rent familjemässigt. Även tidsmässigt trots att jag kommer att pendla.

– Tidigare har det känns bra men inte 100 % rätt vilket det gör denna gången.

Du kommer närmast från Vänersborgs FK och har mått Grebbestad många gånger. Men årets match där ni vann med 6-4 var märklig eller vad tycker du?
– Ja, herre gud! En jättemärklig match. Det var två lag som inte hade någon defensiv struktur utan bara malde på framåt. Det var två duktiga lag offensivt. Man annars, hehe, jag vet inte vad som hände. Det var en tennismatch. Jag vill minnas Grebbestad ledde med 3-4 innan vi lyckades vända.

Utöver Vänersborgs FK så vet jag att du spelat i Gauthiod och du var en sväng till Ljungskile med. Kan du berätta ev övriga klubbar du varit i och börja med din moderklubb och ta dom i ordning därifrån
– Bengtsfors, Vänersborgs FK, Gauthiod, Ljungskile och Vänersborgs FK igen.Annars då, hur har du upplevt matcher mot Grebbestad, det har ju blivit ett gäng genom åren?
– Grebbestad har alltid spelat på det sättet jag vill spela på. Mycket fotboll längs marken, mycket bollinnehav och med bra organisation. Så det har alltid varit ett stabilt lag att möta. Jag har väl haft turen att personligen nå bra resultat i matcher mot Grebbestad. Men till nästa år ändar vi på det så Grebbestad vinner och det har alltid varit roligt att komma till Siljevi så det ser jag framemot.

Säsongen 2020 har ju varit väldigt speciell med Corona. Hur var det att bara spela en ”halv” säsong? Hur har du upplevt säsongen?
– Väldigt märklig, verkligen. Det var inte bara att det var Corona, vi fick ett tränarbyte i VFK mitt i pandemin. Det är klart att det påverkade oss en del. Men vi hade ändå tid med den nya tränaren men han fick inte den tid man behöver. Vi hade en del spelare som lämnade. Vi fick ihop offensiven bra och var jättebra där. Sedan var väl inte defensiven så bra men..

Om vi tittar på din karriär så här långt, vad är ditt bästa fotbollsminne?
– Som senior... en serieseger går inte att glömma. Vann div 5 med Bengtsfors IF, med mina bästa kompisar, är nog 7-8 år sedan.

– Sedan var det spännande när Grebbestad vann div 2. Jag var i Gauthiod och vi hade alt att spela om i sista omgångarna. Sista omgången mötte vi FCT på bortaplan med 2200 åskådare på matchen. Det var nog den roligaste matchen jag spelat. Vi kunde bli 1:a, 2:a, 3:a eller 4:a. Vi hade 2-0 ledning till 88:e minut mot FCT men det blev 2-2. Grebbestad vann serien. Helt galen spänning. En minnesvärd match.

– Sedan har jag en match mot Jönköping Södra i cupen med VFK, vi vann med 2-0 och släppte knappt till något läge. Dom skämdes efteråt medan vi gjorde en riktigt bra match.

Har du några andra speciella minnen i matcher mellan Grebbestad och Vänersborgs FK/Gauthiod?
– Matchen i år (6-4) går ju inte att glömma. Sedan var det även en match med Gauthiod när Grebbestad vann serien 2017. Vi vann på Siljevi med 4-3 efter ett sent segermål. Vi var tvungna att vinna för att haka på om seriesegern så det var en special match. Har varit några spännande och målrika matcher som jag haft mot Grebbestad.


Beskriv dig själv som spelare, vad har du för styrkor? (vi hoppar svagheter :-) )
– Jag har en fin passningsfot, fin vänsterfot. Bra i luftrummet och positionssäker skulle jag vilja säga. Även rutinerad numera :-)Som tidigare spelare i annat lag, hur bra koll har du på Grebbestad? Följer du andra lag genom att läsa om dom?
– Jag läser väldigt mycket referat från matcher, jag kollar resultat. Innan jag skrev på kollade jag alltid er hemsida. Jag läser alt om vår egen serie div 2 Norra Götaland som är en intressant serie. Jag har bra koll på i princip varenda spelare, vilken position dom är på. Jag känner dom inte men har koll på dom.

Måste ju fråga: Hur överraskad var du över årets serie som togs hem av Vänersborgs IF?
– På förhand, jätteöverraskad, absolut. Men om man tänker efter hur dom spelade och på 13 matcher tog dom inga risker på egenplanhalva utan bollen var alltid på offensiv planhalva. Oavsett hur den kom, kom den alltid till straffområdet och dom pumpade på. Dom var väldigt vältränade, enkel fotboll men det var så dom vann. Sedan hade dom seriens bästa målvakt. Dom var ett jäkla kollektiv och där ser man hur långt det kan räcka.

Även om serien 2021 inte är fastställd med vilka lag. Har du redan nu någon favorit till en serieseger?
– Oddevold kommer att vara starka, dom vill ju upp. Sävedalen vill högre upp vet jag och man vet inte riktigt hur dom kommer att värva. Dom kan ju få superettanspelare, div 1 spelare. Jag tycker dom var bättre än vad tabellen visade i år. Stenungsund får väl ihop ett bra lag, dom är alltid med i topp fyra.

Har du redan nu satt någon personlig målsättning för dig själv för 2021?
– Jag strävar alltid efter att vara med i toppen, det finns inget annat. Grebbestad har varit med i toppen hela tiden som jag varit med i 2:an. Även om jag fått bra resultat mot Grebbestad så kommer dom alltid före i tabellen. Jag hoppas vi kan vara med där med och att alla stannar i klubben.

Får man vara nyfiken, var det andra lag som ryckte i dig för 2021, du behöver ju i så fall inte nämna vilket eller vilka lag som gjort det?
– Nej, det har bara varit Vänersborgs FK eller Grebbestad som gällt.

Det blir ju ny tränare för Grebbestad i år med Jonas Björk. Känner du till honom sedan tidigare? Såg att du var vän med honom på Facebook
– Han blev vän med mig före påskriften. Han hade säkert fått indikationer om att jag var i kontakt med Grebbestad och Andreas Ström. Vi känner båda till varandra. Vi hälsar och så på ”stan” men vi har inte pratat så mycket med varandra. Han är en ung och säkert välutbildad ambitiös tränare.

Då tackar vi för intervjun och så ser vi fram emot säsongen 2021
– Tack, och du, hälsa Peter ” Lillen” Svensson med.

Absolut, det skall jag

Grebbestads trupp 2021

Se kort när spelarna och ledare skriver på för 2021

Ledare för 2021:
• Jonas Björk : Läs mer om Jonas Björk

Spelare för 2021:
• Mattias Jansson: Läs mer om Mattias Jansson
• Jesper Mattsson: Läs mer om Jesper Mattsson
• Oscar Landgren: Läs mer om Oscar Landgren
• Lukas Bäckström: Läs mer om Lukas Bäckström
• Lukas Berntsson Läs mer om Lukas Berntsson
• Peter Mandic Läs mer om Peter Mandic

Peter Mandic

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund