Grebbestadsfostrade Lukas och Oscar har tagit chansen

Lukas Berntsson, 18 år, och Oscar Landgren, 19 år, är två Grebbestadsfostrade talanger som i år tagit chansen och gör et riktigt bra. Efter ett flertal matcher kommer det beröm från tränaren Peter Levin.

Och vad är det för fråga Oscar inte vågar svara på?

Hemsidan känner att det är dags att ta pulsen på dessa två tonåringarTill en början, stort grattis till segern i helgen mot Ahlafors. Sammanfatta kort vad era intryck var av matchen
Oscar: – Jag tycker att vi stundtals spelade riktigt bra. Periodvis kunde det även ha varit bättre. Men vi hade många bra individuella prestationer men som jag sa, stundtals satt inte riktigt spelet som det skulle. Men som helhet var det en godkänd match.

Lukas: – Vi var väldigt bra mot Ahlafors. Vi spelade lite trögt i början av den andra halvleken. Men i den första halvleken hade vi övertag stundtals tycker jag. I slutet av matchen tog vi över och fick in några baljor till.


Lukas du har nu 6 raka matcher där du startat och Oscar du har 4 raka matcher där du startat. Hade ni trott på detta före säsongen startade?
Lukas: – Skall jag vara ärlig hade jag verkligen inte trott det. Jag gick in med tanken att om jag får komma in lite då och då är jag nöjd. Jag blev jätteglad när jag fick starta första matchen och nu har jag startat sex raka, det kan bli ännu bättre :-)

Oscar: – Svårt att säga men jag har jobbat hårt för min startplats. Jag har varit på i stort sett var enda träning och krigar ordentligt varje pass och jag har tagit chansen när jag väl fick den.Men om jag trodde det från början...det vet jag inte riktigt men man har alltid haft det som mål.


Hur tycker ni själva att det går spelmässigt?
Oscar: – Jag tycker det går bra och man kommer in i det mer och mer. Man får mer och mer självförtroende. Det känns som man kommit in i spelet på ett riktigt bra sätt.

Lukas: – Jag tycker det har gått väldigt bra hittills och det går bra för laget med tre raka vinster och det var ett tag sedan vi föll. Så just nu ser det bra ut.


Börjar ni känna er som ordinarie?
Lukas: – Jag skulle inte påstå att jag är ordinarie än men jag hoppas tränarna tycker jag presterat hyfsat och jag vill gärna vara med.

Oscar: – Öhhhh, det vågar jag inte svara på. Men det känns bra just nu det gör det.


Ni är två unga spelare som slagit er in ganska samtidig, är det inspirerande att ni är med båda två och sporrar det er?
Oscar: – Jo men det är förstås jättekul att både jag och Lukas har fått chansen på varsin ytterbacksplats. Jag tycker det är jättekul och det motiverar oss att fortsätta och prestera ännu bättre.

Lukas: – Det är det verkligen. Jag känner att ha två unga Grebbestadskillar på kanterna uppskattar både vi och supportrarna tror jag. Det är något som Grebbestad kan trycka lite extra på och avar nöjda för.


Lukas, du hade en tuff match i bortamötet med Karlstad och inte då att du var dålig på något vis men du ställdes i svåra två mot ett lägen mest hela tiden i första halvlek. Hur var det och blev du mycket besviken då du blev utbytt i paus?
Lukas: – Först tänkte jag att byte var helt logiskt då jag fick ett gult kort tidigt i matchen. Sedan om kortet var rätt eller fel är jag fortfarande tveksam på. Men var det pga kortet har jag full förståelse för det, att dom inte ville riskera något. Men visst var det tufft i matchen för mig och jag kände mig lite ensam ibland och dom var väldigt offensiva på min kant.


Om det då var tufft i Karlstad så var det desto roligare i lördags mot Ahlafors. En härlig seger och du blev utsedd till bäste Grebbestadsspelare. Hur kändes det?
Lukas: – Då kändes det bra att jag hade en hyfsad match mot Ahlafors. Det kändes jättekul att jag blev utvald till bästa spelare. Jag hade verkligen inte förväntat mig det och jag var ju inte direkt involverad i något mål heller. Men jag blev jätteglad över detta. Nu hoppas jag bara att laget fortsätter att prestera bra.


Oscar, du har lyckats med flera fina och viktiga brytningar i matcherna senaste tiden. Hur tillfredsställande är det att lyckas med dessa?
Oscar: – Det är nog den bästa känslan, skulle jag vilja säga! Det är det vi skall göra i den defensiva uppgiften så det är riktigt jäkla skönt när man får till en bra brytning.


Du fick ett bra skottläge mot Karlstad (där jag skrev fel i referatet och nämnde Lukas Bäckström). Du såg väldigt besviken ut när ditt skott smet över
Oscar: – Ja, man hade önskat man hade blivit matchvinnare i den stunden. Men sådan tur var så satte ju Christoffer Söderlund segermålet ett par minuter senare i stället. Men det är klart man vill göra mål så man var lite besviken. Man är väl ytterback av en anledning :-)


Ni är ju båda unga , får ni mycket råd och tips av de mer erfarna mittbackarna Jimmie Larsson och Mathias Hegeland?
Oscar: – Det tycker jag absolut. Framför allt är dom väldigt bra på att ge beröm, positiva kommentarer vilket gör att självförtroendet ökar och man vågar spela ut på matcherna. Jimmie Larsson och Mathias Hegeland skall ha en stor eloge för deras positiva snack på planen.

Lukas: – Det får vi definitivt! Jag har mest Jimmie Larsson bredvid mig och det är perfekt men någon äldre mer erfaren innerback som kan Grebbestad och vet hur vi spelar. Vi pratar väldigt mycket och Mathias Hegeland pratar säkert på amma sätt med Oscar Landgren. Det är väldigt nyttigt för oss unga ytterbackar som precis slår oss in i a-laget vilket vi är väldigt tacksamma för.


Jag antar att ni även får mycket tips av tränartrion
Lukas: – Jag det får vi. Jag tycker om att dom tar oss åt sidan ibland och pratar med oss. Allt kan man ju inte ta inför hela laget. Det vi får reda på av tränartrion underlättar.

Oscar: – Absolut. Man får ta till sig råden och tipsen dom kommer med på saker dom tycker man kan göra bättre. Dom kommer med jättebra tips och råd.Ni är ju båda ytterbackar och kommer gärna på offensiva utflykter på kanterna. Är det en viktig del i ert spel?
Oscar: – Jag tror det är en väldigt viktig del i vårt spel. Jag tycker även det har märkts i de senaste matcherna och vi har fått ett helt annat flyt i och med att jag och Lukas är så offensiva. Det känns som vi får en bättre offensiv, med mer aternativ vilket är ett bra anfasvapen.

Lukas: – Ja, det är en väldigt viktig del av vårt spel skulle jag påstå. Både Oscar och jag har alltid varit lite offensiva, redan i ännu yngre dagar vilket bidrar till att vi fortsatt vill vara offensiva. I Grebbestads spel vill man ha offensiva ytterbackar så jag tror dom uppskattar det.


Med de offensiva utflykterna: Vem av er kommer att vara först med att göra mål i en tävlingsmatch för Grebbestad?
Lukas: – En väldigt bra fråga... Jag är helt säker på att det blir Oscar som gör det. Han hade ett bra skott mot Karlstad som var nära att gå in. Han sätter nästa läge han får.

Oscar: – Det gör jag!


Så grabbar, tack för pratstunden och nu får ni ansluta till övriga spelare och dagens träning. Lycka till framöver
Oscar: – Tack!

Lukas: – Tack själv!

Lukas Berntsson Oscar Landgren

Grattis Hugo, jättekul att få se dig på alagsträningarna ❤️⚽️🖤

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Träningsmatch
I övermorgon 19:03
IFK UDDEVALLA (b)
Kamratgården, Uddevalla


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.