Lukas Berntsson vänder hem till Grebbestads IF

Efter en säsong i IK Oddevolds U17 återvänder 17-årige Lukas Berntsson till Grebbestad. Lukas blir därmed fjärde nyförvärvet och tredje spelaren som återvänder till Grebbestad.

Hemsidan passar naturligtvis på att ställa några frågor till Lukas

Hej Lukas, hur står det till?
– Bara bra!

Du har i dag skrivit på för Grebbestads IF och blir den tredje återvändaren för 2020. Hur känns det?
– Det känns väldigt bra. Det är skönt att vara tillbaka i Grebbestad och det rätta färgerna.

Du har ju varit borta från Grebbestad i ett helt år så berätta lite för oss vem Lukas Berntsson är
– Jag studerar just nu, jag är 17 år. Jag har spelat i Grebbestad nästan hela mitt liv, undantaget 1 år i Oddevold dit jag bytte till säsongen 2019. Jag lärde mig mycket i Oddevold och spelade där i ungdomsallsvenskan. Men nu var et tid att gå tillbaka till Grebbestad.

Beskriv för oss vilken typ av spelare du är
– Jag är försvarare och gillar att spela defensivt. Jag försöker att vara delaktig så mycket jag kan i spelet och även om jag gillar det defensiva vill jag vara med och bidra med inlägg osv i det offensiva spelet.

Vad har du för styrkor (vi hoppar svagheter)
– Jag kämpar alltid så hårt jag kan och försöker alltid göra mitt bästa. Försöker att alltid vara positiv och sedan är min vänsterfot alltid bra att ha känns det som.

Du är fortsatt väldigt ung, bara 17 år. Du har 34 matcher (endast seriematcher räknas) så här långt i andralaget men väntar fortsatt på speltid i a-laget även m du varit med på bänken vid tre tillfällen under 2018. Är det speltid i a-laget som nu är ditt nästa mål?
– Ja, det är det definitivt. Jag var så pass ung 2018 och förväntade mig ingen speltid då. Men nu förväntar jag mig mer av mig själv och då även speltid i a-laget. Jag skall göra så gott jag kan för att få detta och uppnå det målet!

Hur kommer det sig att du valde att lämna Grebbestad inför 2019?
– Jag såg inte mig själv som en spelare som skulle kunna vara med och slåss om en plats i a-laget. A-laget var väldigt bra, spelade i div 2 och spelarna var större och starkare än mig. Så jag valde att gå till Oddevold för att få lite mer ”ungdomsfotboll” på en bra nivå med ungdomsallsvenskan. Jag kände att det var bra för mig och min utveckling för att utveckla mig själv som spelare. Men nu känner jag mig redo att kämpa om en plats i a-laget.

Du har tränat med Grebbestad under ett par veckor i november och nu är det klart att du återvänder. Vad är det som gör att du vänder hemåt?
– Jag känner så många i Grebbestad och jag bor där. Det är bra folk här och jag gillar att man elitsatsar så pass i Grebbestad. En bra klubb med bra och fina spelare så det är en perfekt miljö!

Hur har det känts att träna med laget under november?
– Jag tycker att det har känts väldigt bra. Jag har fått testa på lite och jag har varit nöjd med träningarna, tränarna och spelarna. Jag hoppas att dom även har varit nöjda med mig. Jag har ratat lite med killar jag känt sedan tidigare så det har känts riktigt bra!

Känner du att du fortsatt att utvecklas bra under tiden i Oddevold och vad har du i så fall blivit bättre på?
– Jag fick mer ”ungdomsfotboll” som jag längtat efter. Jag har förbättrat min fysik, jag har blivit starkare och snabbare. Jag har fått ett bättre självförtroende.

Hur ser du på kommande säsong? Några mål uppsatta redan för dig?
– Ja, det kanske man kan säga? Jag prioriterar givetvis laget först och villa att det skall gå så bra som möjligt för Grebbestad och då att vi helst kan gå upp, man vet aldrig. Sedan är ju ett mål att få spela givetvis och det hade varit jätteroligt. Får jag nu den chansen så är det ju bara att ta vara på den chansen och göra mitt bästa och förhoppningsvis vara inblandad så mycket som möjligt.


Får man vara nyfiken, var det andra lag som ryckte i dig för 2020, du behöver ju i så fall inte nämna vilket eller vilka lag som gjort det?
– Det kan ha funnits någon (säger Lukas lite hemlighetsfullt) men jag kände att när Grebbestad tog kontakt var det det bästa och enda valet för mig

Då tackar vi för intervjun och så ser vi fram emot träningsstart i januari
– Tack så mycket, det gör vi.


Grebbestads trupp 2020

Se kort när spelarna skriver på för 2020

Klara för 2020:
• Markus Svensson : Läs mer om Markus Svensson
• Victor Edvardsson: Läs mer om Victor Edvardsson
• Mattias Jansson: Läs mer om Mattias Jansson
• Thomas Reinfjord: Läs mer om Thomas Reinfjord
• Granit Berisha: Läs mer om Granit Berisha
• Filip Hansson: Läs mer om Filip Hansson
• Andrew Palumbo: Läs mer om Andrew Palumbo
• Lukas Berntsson: Läs mer om Lukas Berntsson

Lukas Berntsson

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund