Brakförlust mot Vänersborgs FK

Med tre man avstängda var det på förhand en svår match för Grebbestad och när domaren blåste av matchen stod det 4-0. De två sista målen mot ett uppgivet Grebbestad.

Klar och rättvis förlust och med Grebbestads fina svit med med 11 raka utan förlust varav 6 raka vinster.

Förlusten efter en lång svit påminner en del om 2016 då Grebbestad hade 10 raka vinster och man föll med hela 0-6 mot Karlstad BK.

Nej, Grebbestad var inte bra denna dag och segern odiskutabel då Vänersborg även hade tre stolpträffar och Grebbestad knappt en målchans.

Däremot är det så tråkigt med svaga domare i denna serie och nivåskillnaden mot div 1 är gigantisk. Men förlusten kan ändå inte skyllas på dessa gossar utan idag var det VFK som var det klart bättre laget.

Första halvlek
Med tre ordinarie borta kom Grebbestad till start med Jeremy Bonyaa som varit skadad men nu tvingades in direkt som startspelare. Dessutom startade Sebastian Jaconelli som varit sjuk i veckan.

Inte de bästa förutsättningarna och Grebbestad startade väldigt försiktigt och lät VFK kontrollera första halvlek.

Vänersborg var dessutom nära en drömstart när man slog på djupet där Andelo Vikic om bra och blev fri mot Jonatan Hårenberg som kund ut bra och räddade till en hörna.

Grebbestad hade egentligen svårt matchen igenom att skapa riktigt heta chanser men efter nio minuter fick vi se en bra prestation av Thomas Reinfjord som gjorde sin första start för Grebbestad. Han gjorde lätt bort sin kille, avancerade fram bra och sköt men kunde inte hålle ner skottet som smet metern över.

Två minuter senare, i elfte minuten, fick Grebbestad en bra möjlighet då Viktor Adebahrs frispark in centralt blev farlig. Den nådde inge spelare och Ali Hasan fick problem och kunde bara stöta ut bollen och i ett andraläge hamnade bollen hos Sebastian Jaconelli som fick et bra skottläge men Vänersborgsförsvaret kunde täcka.

Efter 13 minuter tog VFK ledningen. Man fick en hörna som slogs långt och nickades tillbacka in i mitten av Peter Mandic. Där mötte en allt för ensam Andelo Vekic ch nickade in 1-0. VFK’s bäste huvudspelare allt för ensam, inte bra...

Fem minuter senare kom VFK igen och med ett inlägg in centralt mot Valon Gashi som dock inte kunde hålla ner nicken som gick i en hög båge och dalade ner över ribban.

Efter 28 minuter slarvade Grebbestad och kunde inte täcka ut bollen till en hörna. VFK bröt och kunde spela in centralt till Arlind Beqiri som tog emot, vände runt och sköt tätt utanför.

Tre minuter senare vann Grebbestad boll på mitten genom Christoffer Söderlund som hittade fram till Andrew Palumbo som slog ett bra inlägg mot Thomas Reinfjord som mötte direkt med en volley men träffen blev inte bra och smet klart utanför.

Efter 33 minuter kom Grebbestad undan med blotta förskräckelsen. Först fick Albrim Demalijaj ett bra skottläge centralt och prickade Jonatan Hårenbergs högerstolpe. Returen gick bakom Jonatan Hårenberg och missade precis Valon Gashi men bollen kom i stället till Andelo Vekic som prickade Jonatan Hårenbergs vänsterstolpe. Huh, nära 2-0.

Efter 37 minuter hade Grebbestad en hörna men det blev Vänersborg som kunde ställa om snabbt och man var nära att kunna öka på men Grebbestad kunde bryta inspelet.

Grebbestad ställde sedan om bra och Oskar Lindberg tog sig fint ner till kanten och spelade in centralt men VFK’s målvakt Ali Hasan var bra med och bröt inspelet.

Efter 45 minuter var Grebbestad ytterst nära att kvittera. En hörna nickades undan men hamnade hos Thomas Reinfjord var skott passerade försvararna men Ali Hasan fick ut ett ben och räddade till hörna.

På den följande hörnan vann Grebbestad tillbaka bollen vid 16-metaren men Jeremby Bonyaa blev av med bollen och VFK ställde om snabbt. Markus Svensson stötte fram men missade att bryta och VFK väggade i stället snyggt bort honom och fick ett
mit läge som man utnyttjade perfekt med en passning till Albrim Demalijaj som satte
2-0 på halvlekens sista spark på en minuts tillägg.

Andra halvlek
Grebbestad gjorde två byten direkt till den andra halvlek i hopp om förbättring.

Men det blev ingen omedelbar förbättring utan det var i stället VFK som var ytterst nära att tidigt sätta 3-0. Arlind Beqiri gjorde allt förenkel bort en försvarare och fick ett bra skottläge men Jonatan Hårenberg var bra med och räddade.

Strax efter hade VFK sitt tredje stolpskott för dagen när det var Dominko Radalj som prickade stolpen med ett skott utifrån.

Samme kille stod lite senare för årets filming. Låg och vred sig i oerhörda smärtor länge, dunkade armen i backen av smärtor för att sedan hoppa in igen och springa obehindrat. Så jäkla tråkigt att se...

En uppryckning för Grebbestad kom väl egentligen inte före mitten av halvleken då Grebbestad kom högre upp i planen. Ett antal nästanlägen fick man men hela tiden var VFK klart först på bollen i de avgörande lägena.

Ett av de bästa lägen Grebbestad fick till var när Oskar Lindberg gjorde det bra på högerkanten som hårfint missade en fri Jonas Henriksson och sdan kunde VFK rensa undan till en hörna framför Andrew Palumbo.

På slutet satsade Grebbestad framåt och det gav ett jätteläge för Abdelaziz Hussein Ahmed som blev fri men Jonatan Hårenberg kunde rädda. Men Grebbestads uppspel bröts sedan och VFK kom i ny våg och via ett bra inspel hittade man en helt fri Albrim Demaljaj som helt solo satte 3-0 i 88:e minuten.

Ett uppgivet Grebbestad fick sedan se Pajtim Beka skruva in 4-0 utifrån i 95:e minuten.

En rättvis hemmaseger där Grebbestad inte klarade av att fixa poäng med tre ordinarie man borta.

Vänersborgs FK-GIF 4-0 Vänersborgs FK Bilder Vänersborg-Grebbestad

Arvid och alla andra - Siljevi gäller idag, välkomna !!!

Div II Norra Götaland
2021-10-02 14:00

IK GAUTHIOD
2-4

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
Om ungefär en timme
IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK) (h)
Siljevi, Grebbestad

Till liverapporteringen


 
F04-06
Grohed/Ljungskile (h) 3 - 4
Igår 18:30
Sparvallen