1-1 borta mot Lidköping

Grebbestad klarade 1-1 borta mot topplaget Lidköping efter framför allt en bra första halvlek. I den andra halvleken kom Lidköping tillbaka och det oavgjorda resultatet var tämligen rättvist.

Första halvlek
Planen var fantastisk fin men nyvattnad som den var blev planen aningens hal och spelarna i den båda lagen turades om att halka till.

Bäst i matchen startade Lidköping och efter sex minuter hade Felix Stenström ett fint inspel mot Ramus Gerhardsson Arvidsson som så när nått bollen. Men lyckligtvis gjorde han inte detta då jag måste säga att jag tyckte Felix Stenström var aningens offside i första läget.

Lidköping spelade matchen igenom djupledsbollar och efter nio minuter blev det farligt då Jonatan Hårenberg rusade ut men kom på mellanhand och Johan Karlsson försökte lobba förbi Jonte som kunde täcka med baken och därmed bromsa upp bollen innan Mathias Hegeland kunde rensa undan.

Men efter detta handlade det egentligen bara om Grebbestad fram tills det gått en halvtimme. Grebbestad som i sista stund (före matchstart)tvingades till ett byte då man hastigt kastade in Victor Edvardsson i stället för Anton Henriksson.

Men Victor Edvardsson, Markus Svensson och Sebastian Jaconelli gjorde det mycket bra och vann boll allt oftare på mittplanen.

Grebbestads första läge kom efter en snabb spelvändning i nionde minuten efter Lidköpingschansen då man snabbt spelade långt på Oskar Lindberg som försökte placera in bollen vid den bortre stolpen men bollen smet strax utanför.

Minuten senare var Grebbestad boll högt upp och Markus Svensson kunde spela fram till Sebastian Jaconelli som sköt men Erik Ekblad kunde rädda nere vid sin högra stolpe.

I 12:e minuten var Grebbestad framme igen med en hyfsad chans då Stafford Afori Waona gjort en konstspark över Erik Ekblad som var långt ute. Bollen gick mot bakre stolpe där Andrew Palumbo dök upp men bollen blev aningens hög och hans nick smet utanför.

Grebbestad kom nu allt som ofta fram i bra anfall och efter 14 minuter spelade Victor Edvardsson fram till Sebastian Jaconelli som provade med nytt avslut. Bra träff men för nära Erik Ekblad som svarade för en säker räddning.

Efter 20 minuter tog Grebbestad ledningen och med spelöppningen kom det inte alls överraskande. Återigen vann man boll, nu genom Victor Edvardsson som snabbt spelade på djupet mot Stafford Afori Waona som snyggt vinklade bollen förbi Erik Ekblad till 0-1 i matchen.

Tre minuter senare kunde det blivit ett bra läge då Lidköping spelade på nytt i djupet mot Johan Karlsson men han fick inte alls till avslutet som smet utanför.

När vi kom upp mot halvtimmen spelad så hade Lidköping en frispark på sin vänsterkant. Elias Lindell slog den bra och Gustav Hellman var ytterst nära att komma först på bollen som nu i stället hamnade i säkert förvar i Jonatan Hårenberg händer.

Sista kvarten i första halvlek blev något ryckig efter ett antal spelavbrott med skadade spelare i de båda lagen som då fick svårare att få rytm i spelet.

Grebbestad fick sedan en bra chans på en andraboll på en hörna i andra tilläggsminuten. Bollen damp ner till Sebastian Jaconelli som fick på ett ganska bra skott men bollen smet centimeter utanför.


Andra halvlek
I den andra halvleken kom det ut ett heltaggat Lidköping som direkt låg på i jakten för en kvittering. Grebbestad trycktes då fram till 75:e minuten tillbaka och man kom egentligen ingen vart framåt.

Efter 54 minuter fick Lidköping en hörna. Man körde en variant som först inte såg speciellt farlig ut men man lyckades i andra skedet frispela Rasmus Gerhardsson Arvidsson men Jonatan Hårenberg svarade för en lysande räddning. Men returen gick ut till Oscar Norlin som kunde trycka in 1-1.

Lidköping fortsatte att trycka på men nästa läge blev Grebbestads. Ett långt uppspel nickskarvades av Stafford Afori Waona och han vände snabbt runt och var först på bollen mot Erik Ekblad som lyckades få ut en fot och rädda.

Men trots ett spelövertag för Lidköping skapades inga mer chanser och när vi gick in i sista kvarten jämnades spelet ut sig och Grebbestad kunde nu komma in lite attacker framåt.

I 79:e minuten kom en långboll som gick över Grebbestads backlinje och Felix Stenström slog ett hårt inspel som ingen spelare hann fram på. Men långt bak kom inhopparen Robin Kvick och han fick på ett bra avslut som Jonatan Hårenberg räddade och sedan fick backlinjen bort returen.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid hade Grebbestad en hörna som nådde Viktor Adebahr men nicken smet klart över.

Minuten senare kombinerade Oskar Lindberg fint med Anton Henriksson inne i straffområdet och Anton var ytterst nära att komma till avslut då Victor Luis Larsson dök upp fint och kunde rensa undan till en hörna.

Sedan hade inget av lagen några problem att hålla undan och matchen slutade rättvist 1-1 efter spelet. Chansmässigt var dock kanske Grebbestad lite närmare en seger.

Jonatan Hårenberg säker i Grebbestads mål och roligt att se hur Raúl da Silva stod upp fint efter den mindre bra insatsen senast. Starkt gjort av honom!Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, 1-1 borta mot Lidköping. En på förhand mycket svår bortamatch mot Lidköping som överraskat så här långt och ligger fyra. Är du nöjd med resultatet?
– Ja, som matchen utvecklade sig så får vi vara nöjda med en poäng tycker jag.

Lidköping öppnade bra första minuterna med i överigt var det vi som dominerade första halvtimmen bra
– Absolut. Vi gör en bra första halvlek tycker jag. Dom hade väl något inlägg i början men det blev väl aldrig riktigt farligt. Däremot vaskade vi fram ett antal chanser.

Sista kvarten i första lite ryckig med ett antal spelavbrott?
– Stämmer, det blev lite ryckigt där.

Andra halvlek. Tryck från Lidköping första halvtimmen och vi faller tillbaka
– Ja, dom fick bra tryck på oss. Det var dom som jagade ett mål. Kaske berodde det på att vi var lite trötta från första halvlek så vi inte orkade hålla uppe spelet.

Sista kvarten öppnade det upp sig mer och vi kunde komma fram med några lägen men inget jättefarligt och 1-1 stod sig. Rättvist resultat?
Sista kvarten öppnade det upp sig mer och vi kunde komma fram med några lägen men inget jättefarligt och 1-1 stod sig. Rättvist resultat?
– Ja det tycker jag. Vi fick väl fram ett par halvchanser på slutet men det ble inte riktigt farligt.

Lite ommöbleringar strax före matchstart då Anton Henriksson inte kunde starta och Victor Edvardsson kom in i stället. Hur mycket påverkar det med en så sen ändring?
– Det är ju alltid svårt när man gör en förändring så tätt på matchstart men jag tycker vi löste det bra och vår första halvlek var som sagt riktigt bra.

Lidköpings FK-GIF 1-1 Lidköpings FK Bilder Lidköping-Grebbestad

Vi inbjuder alla fantastiska GIF-supporters att fira nationaldagen den 6 juni på Siljevi med oss. Då spelar vi mot IK Rössö kl. 16.00.
Välkomna hälsar alla damspelare ❤️⚽️🖤

Div II Norra Götaland
I förrgår 19:30

VÄNERSBORGS FK
0-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2023-06-02 19:00
TORSLANDA IK (b)
Torslandavallen 1, Torslanda


 
Tennis
H70 GLTK (b)
Imorgon 10:00
Göteborg

Tennis
H70 Ullevi TK (h)
2023-06-02 11:00
Grebbestad/Kuseröd