Grebbestad vann derbyt, 3-1 mot Uddevalla

Årets första seger bärgades i derbyt mot IFK Uddevalla. Men segern satt hårt inne och i paus var det 0-1. Men Grebbestad vände med tre mål varav två på slutet. Men Uddevalla var ändå nära då man hade stolpskott precis före och efter Grebbestads 1-1.

Första halvlek
Till matchen var Grebbestads nyförvärv Jeremy Bonya och Stafford Afori Woana äntligen spelklara. Jeremy fick sitta på bänken medan det blev en händelserik premiär för Grebbestad för Stafford. Stafford hann nämligen med att bli varnad, kvitterade till 1-1. Bli utbytt ovch få ett andra kort på avbytarbänken och därmed bli utvisad.

Däremot var Andrew Palumbo bara med på bänken och ej tilltänkt för spel då han förra veckan klav av med lite känning i baksidan. Efter test före match stod det klart att det vore riskfyllt med spel och därmed fick man sätta honom på sidan.

Första halvlek var krampaktig från Grebbestad sida. Med undantag av en fin period precis före Uddevallas ledningsmål.

Uddevalla började matchen klart bäst och under de första 5 minuterna var det bara Uddevalla som hade boll.

Men sedan svängde matchbilden helt för en period och Grebbestad fick matchens första målchans kom efter sex minuter när Anton Henriksson hittade Stafford Afori Woana på djupet men Staffords avslutning nickades utanför och kanske kunde han i stället tagit med sig bollen till ett friläge?

Men efter 14 minuter kom i stället kallduschen!

Uddevalla fick en frispark som man slog snabbt på djupet och Grebbestads backlinje hann inte med Mohammed Hossein Omar som blev fri mot Jonatan Hårenberg och kunde lätta bollen över jonatan till 0-1.

Efter detta rasade Grebbestads spel egentligen ihop och resten av halvleken var inte speciellt bra. I stället var det Uddevalla som till synes fick lite för stora ytor på mittfält där dom allt som oftast hade fria spelare att passa.

Efter 22 minuter var Uddevalla ganska nära att hota farligt igen när man spelade på djupet mot Lucas Hallberg Wotango men i sista stund lyckades Raúl da Silva och jonatan Hårenberg gemensamt att bryta.

Grebbestad stack sedan emellan efter 25 minuter med en bra chans där Oskar Lindberg fick ett långt uppspel som han släppte på ett tillslag mot Stafford Afori Woana som löpte sig fri men skottet blev svagt och klart utanför.

När vi närmade oss halvtimmen drog Uddevalla en långboll som Mohammed Hossein Omar nickskarvade till Linus Skarin som klippte till men allt för mycket fot under bollen som gick högt över.

Efter 35 minuter var Grebbestad ändå i en hyfsad period spelmässigt och Mathias Hegeland slog en bra djupledsboll mot Christoffer Söderlund som blev fri mot Filip Skarin och försökte lyfta bollen över honom men fick inte tillräcklig höjd och Filip kunde enkelt plocka ner bollen.

Några minuter senare kom Raúl da Silva upp bra på en hörna men nicken kunde stoppas av Uddevallaförsvaret.

Och i slutminuten av första halvleken så ställde Grebbestad om bra och kom i numerärt överläge. Mathias Hegeland drev upp bollen och hittade till Anton Henriksson som försökte placera in bollen. Men Filip Skarin var med bra och räddade och tog hand returen före en anstormades Stafford Afori Woana.

Det var de sista som hände i halvleken och trots en spelmässigt svag halvlek av Grebbestad så skapades det en del bra chanser.


Andra halvlek
Grebbestad gjorde sedan ett byte i paus med hopp om lite förändring i spelet. Även Uddevalla valde att göra ett byte i paus.

För Grebbestads del hade bytet en positiv inverkan och större delen av halvleken så var det Grebbestad som tryckte tillbaka Uddevalla och mitt intryck var att Uddevalla såg lite trötta t.

Ett första läge i den andra halvleken kom redan efter 48 minuter då Mathias Hegelands inspel skulle rensas bort av Uddevallaförsvarare som fick snedträff och bollen hamnade fin hos nyss inkomne Sebastian Stenqvist som drog på volley men högt över.

Strax efter slarvade Grebbestad i uppspelsfasen och och Uddevalla ställde snabbt om till Fredrik Söderqvist som hittade Lucas Hallberg Wotango som dock sköt klart över.

För en stund blev spelet böljande och när Grebbestad anföll och Uddevalla bröt så rensade man långt och det blev till en bra boll till Fredrik Söderqvist som tog sig till ett bra skottläge från vänster men skottet i burgaveln.

Dubbla stolpträffar för Lucas
Grebbestad förde spelet men Uddevalla skapade några bra lägen först prickade Lucas Hallberg stolpen efter ett snabbt anfall.

Och i samma minut vände Grebbestad snabbt på spelet och spelade upp på Oskar Lindberg som starkt bröt in framför Uddevallaförsvaret och spelade in till Grebbestads debutant Stafford Afori Woana som sköt 1-1

Två minuter senare var Grebbestad illa ute igen när Lucas Hallberg Wotango på nytt prickade stolpen men Grebbestad kunde återigen så bollen studsa rätt.

Men efter detta så blev det allt mer och mer Grebbestad som tryckte tillbaka Uddevalla men trots tryck uteblev målchanserna egentligen helt.

Klockan tickade på och gick upp till 85:e minuten när Grebbestad fick en frispark som Viktor Adebahr lyfte in. På bakre stolen dök Anton Henriksson upp och lyckades med en fin lobbnick mot bakre stolpe sätta 2-1!

Uddevalla försökte sedan lyfta upp och fick till ett läge för Albert Hiseni som sköt men fick så där träff och bollen för i en hög båge men dalade ändå lite småfarligt ner mot mål men ändå på fel sida av ribban.

I första tilläggsminuten slog Grebbestad upp bollen mot Oskar Lindberg som snyggt lurade sin försvarare och löpte mot mål där han fick en tryckare i rycken men domaren valde märkligt att fria.

Strax före detta hade Stafford Afori Woana blivit utbytt och i samband med att domaren inte blåste astade han en drickflaska i backen och fick ett gult kort. Tillsammans med det han fått tidigare fick han rött kort och missar därmed nästa match.

Men i tredje tilläggsminuten kom så avgörandet. Återigen drog Grebbestad en lång boll på Oskar Lindberg och Grebbestad kom i 2 mot 1 läge och Oskar släppte fint på Sebastian Jaconelli som sköt tidigt och bollen sätt fint i nät 3-1! - Jag såg att målvakten stod lite fel så det var bara att skjuta, sa Sebastian efter matchen. Sebastian som värvades från just IFK Uddevalla inför årets säsong.Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, Stort grattis till årets första 3-poängare
– Tackar tackar!

En första halvlek med lite krampaktigt spel från Grebbestad, där vi inte fick igång spelet, håller du med?
– Ja, jag kan väl hålla med. Men jag tycker ändå att vi hade en bra första kvart. Men efter deras 0-1 år vi helt i däck tycker jag och presterade inget bra spel över huvud taget.

I den andra halvleken upplevde jag lite att Uddevalla tröttnade
– Vi ändrade lite grann till den andra halvleken. Vi gick över till--
med Oskar Lindberg och Stafford Afori Woana på topp. Som jag ser det kom Oskar Lindberg då bättre in i matchen och skapade en del farligheter där framme.

Oskar Lindberg med ett riktigt fint förarbete till Stafford Afori Woanas 1-1-mål
– Ja och precis som jag sa så gjorde Oskar Lindberg en del bra prestationer i den andra halvleken.

Lite flyt hade vi ändå i perioden runt 1-1 då Uddevalla hade stolpträff före och efter målet
– Precis. Där var det lite hawaii-fotboll. Spelet svängde rejält där. Vi hade två chanser var men det var vi som gick vinnande ur det med kvitteringsmålet.

På tilläggstid kunde vi slutligen avgöra när Oskar Lindberg återigen hittade in till en målskytt. Nu Sebastian Jaconelli som avslutade bra
– Ja, vi fick till en bra omställning där Oskar hittade in till Jaconelli som var klinisk i sitt avslut.

Oerhört skönt med första 3-poängaren?
– Absolut

GIF-IFK Uddevalla 3-1 IFK Uddevalla Bilder Grebbestad-Uddevalla

Slut på Skarsjövallens konstgräs, resultat 5-0 till LSK.

Träningsmatch
Igår 13:00

LJUNGSKILE SK
0-5

Skarsjövallen konstgräs, Ljungskile
Div II Norra Götaland
2023-04-02 14:00
YXHULTS IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Tennis
H70 GLTK (b)
I övermorgon 11:00
Göteborg