Säker Grebbestadsvinst mot Gauthiod

Grebbestad vann med klara 3-0 borta mot Gauthiod, tippat topplag till årets div 2-serie. En stabil match av Grebbestad mot ett Gauthiod som saknade några spelare. Grebbestads mål av Sebastian Stenqvist (2) och Christoffer Söderlund.

Matchstarten blev inte riktigt som förväntat om man tänker på tidigare matcher mot Gauthiod. Den förväntade intensiva matchstarten och fysiskt spel uteblev helt.

Första halvlek var väl egentligen annars ganska jämn spelmässigt men den stora skillnaden var det offensiva spelet mellan lagen. Grebbestad var betydligt vassare framåt.

Inledningsvis fick vi se prov på piggt spel av Kristijan Nikolla som i fjol var utlånad till Grebbestad från Ljungskile men som i år tillhör IK Gauthiod. Emil Holm-Dahlqvist hade många tuffa dueller med Kristijan och inledningsvis hade han det tufft.

Men allt eftersom kom han och Grebbestad in allt bättre i matchen och man får nog säga att det såg mycket stabilt ut defensivt för Grebbestad då Gauthiod inte tilläts skapa speciellt mycket framåt.

Grebbestads omställningar fungerade fint och första kom efter 7 minuter med djupledsboll in mot Sebastian Stenqvist som vek in i planen och sköt men inte bättre än att Marcus Berg kunde rädda enkelt.

Nästa fina omställning kom efter 13 minuter. Victor Edvardsson fick bollen på högerkanten och lyfte in till Sebastian Stenqvist som nickade i ribban.

Två minuter senare hade Gauthiod ett bra frisparksläge på kanten. Andreas Schmidt lyfte in bollen bra och Jonatan Hårenberg kom ut fint och kunde boxa undan bollen.

Strax efter kom Gauthiod på en snabb omställning på högerkanten med inspel som nådde Kristijan Nikolla som sköt men skottet täcktes bra av Grebbestads försvaret.

Efter 22 minuter kom Grebbestads ledningsmål. Ny fin omställning där Markus Svensson hittade Andrew Palumbo på högerkanten och Andrew spelade fint in längs backen till Sebastian Stenqvist som mötte perfekt och placerade in 0-1.

Bara fyra minuter senare kunde Grebbestad öka på. Gauthiod tryckte ner Grebbestad på sin högerkant. Grebbestad kunde bryta och lyfta upp till Andrew Palumbo som drev fram och släppte fint in till Sebastian Stenqvist som avslutade säkert från håll med ett välplacerat skott, 0-2.

Grebbestad omställningar var bra och efter 32 minuter kom man igen. Nu med Emil Holm-Dahlqvist som lyfte in mot Christoffer Söderlund som dock inte träffade rent och nicken smet över.

Ytterligare om ställning i slutet av halvleken gav en nick från Andrew Palumbo men bollen smet strax utanför.


Andra halvlek
Efter en mycket bra första halvlek sjönk kvalitén något i den andra halvleken ungefär som senast mot Munkedal. Lite mindre löpningar och långsammare i passningsspelet.

Första målchansen i den andra halvleken blev Gauthiods när Gauthiod hittade in till Jonas Aronsson som sköt snabbt men Jonatan Hårenberg kunde rädda säkert.

Jonatan Hårenbergs svåraste test så långt in i matchen kom efter 62 minuter. En hög ocg svår bakåtpassning med löpande motstånden emot sig. Jontan tog ändå lugnt ner bollen på bröstet och kunde sedan nicka bollen förbi Gauthiodspelaren innan han lyfte upp bollen.

Efter 65minuter var det ytterst nära att Grebbestad ökade på till 0-3. Andrew Palumbo hittade in till Christoffer Söderlund vars skott touchade någon men Marcus Berg fick nästan liggandes upp en hand och räddade. Returen gick fint till Viktor Adebahr men Marcus Berg var snabbt uppe och räddade igen.

Dagens kommentar
Med två engelsktalande spelare ställer det högre krav på att kunna kommunicera snabbt och på rätt sätt med engelska vilket kanske inte alltid är lätt? Dagens kommentar kom väl från Markus Svensson efter 67 minuter: - Vad f-n heter det då på engelska?

Efter 68 minuter var det nära ett slumpmål för Grebbestad. Andrew Palumbo lyfte in ett inlägg som Marcus Berg höll på att tappa in i eget mål men han lyckades fånga upp bollen på mållinjen.

Efter 72 minuter kom matchens sista mål. Ett långt anfall där till slut Andrew Palumbo lyfte in bollen. Sebastian Stenqvist skarvade vidare till Christoffer Söderlund som tog emot och dundrade in 0-3.

Gauthiod avslutade sedan matchen med bara 10 spelare sista kvarten ungefär sedan man fått några spelare skadade. Man hade en extra målvakt på bänken med´n valde ändå att inte sätta in honom som utespelare.

Efter 82 minuter var det nära 0-4 när Viktor Adebahrs hörna nådde Sebastian Stenqvist men nicken smet strax över.

Matchens sista målchan gick till Gauthiods Kristijan Nikolla som tog sig till bra läge men Jonatan Hårenberg stod rätt och kunde rädda med en benparad.


Efter matchen fick vi en liten pratstund med Grebbestads tränare Peter Levin.

Peter Levin, - mot seriekonkurenten IK Gauthiod, antar du är ganska nöjd så här direkt efter matchen?
– Absolut. Vi gör en bra match och det ser stabilt ut.


Vi hade väl allihopa förväntat oss lite mer fysiskt spel från Gauthiod. Det verkade som dom ändra spelet något sedan vi senast möttes?
– Ja, det var väl inte sig likt från tidigare år, inte idag i alla fall. Men sedan vet man ju inte riktigt hur det ser ut med deras trupp för tillfället.

Första halvlek, tyckte ändå att det var ganska jämt spelmässigt men det som hände framåt, det handlade om Grebbestad
– Ja, det var som du säger. Spelmässigt var det ganska jämt medan vi hade mer spets på våra avslut.

Andra halvlek, lite som mot Munkedal där tempot sjönk en del. Fanns mer att ge om vi gått 100 hela vägen?
– Vi gick nog 100 hela vägen men samtidigt blir det väl lite så på träningsmatcher. Det blir många byten osv så det är ganska normalt att det blir så. Inget konstigt med det.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
– Sebastian Stenqvist gjorde två fina mål. Christoffer Söderlund gjorde ett fint mål. Markus Svensson och Anton Henriksson spelade smart på mitten, bra balansspel där. Det var många som gjorde en bra insats idag!

IK Gauthiod-GIF 0-3 IK Gauthiod Bilder Gauthiod-Grebbestad

Vilken härlig match grabbarna gjorde igår. Perfekt taktik av tränare Björk och co
Fortsätt nu med detta höga presspel och optimistiska anfallsspel så kommer vi att ta många av de 18 poäng som är kvar att spela om. Oddevold står på tur😜

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-10-24 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Rimnersvallen (naturgräs), Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla