Klar förlust mot Stenungsund

Grebbestad föll med hela 1-5 (0-1) när träningsmatcherna drog i gång mot Stenungsund. Stenungsund vann väl rättvist men 1-5 var i klar överkant.

Man kan väl säga det var nästan ett helt nytt lag som ställdes ut på planen för Grebbestad. Bland annat saknades hela förra årets backlinje.

Det gjorde att det blev en helt nykomponerad backlinje som bland annat bestod av provspelande Sebastian Jaconelli och Raul da Silva. Raul spelade mittback tillsammans med Anton Henriksson! Och som fjärde man fick vi se nye Emil Holm-Dalqvist.

Startade matchen gjorde även dagens nyförvärv Andrew Palumbo. Sebastian Stenqvist startade även han matchen medans det fjärde nyförvärvet Joakim Johansson fick starta på bänken då han haft lite känning i baksidan.

Grebbestad startade matchen svagt och höll på att ställa till det rejält redan efter 20-30 sekunders spel då ett felpass ställde Stenungsund i ett jätteläge men Jonatan Hårenberg räddade.

Grebbestad ställde sedan om snabbt och Andrew Palumbo var nära att få göra må redan i första minuten för sin nya klubb men Frank Skugor var snabbt nere och räddade till en hörna.

Men annars handlade det mesta om Stenungsund första 20-25 minuterna där Grebbestad inte riktigt var med i matchen och under denna period hade man 3-4 riktigt farliga passningar in i mitten som Stenungsund kunde bryta utan att sedan kunna utnyttja läget.

Grebbestad kunde visserligen sticka mellan med en hyfsad chans då Andrew Palumbo hittade fram till Oskar Lindberg som sköt strax utanför krysset.

Men efter 20 minuter fick Stenungsund en straff sedan Markus Svensson gått onödigt hårt i ryggen på Gustav Kjellström som föll. Straffen satte Lord Ofosuhene via Jonatan Hårenbergs fingertoppar till 0-1.

Efter 28 minuter var det nära 0-2 efter en snabb omställning för Stenungsund där jag tror det var Jesper Widenbäck som fick läget men skottet smet strax utanför.

Efter Grebbestads klena inledning spelmässigt tog man ändå över spelet sedan och var det något bättre laget spelmässigt fram till det gått 70-75 minuter av matchen.

Efter 40 minuter borde det kanske varit 1-1? Efter en Grebbestadshörna hamnade andrabollen hos Emil Holm-Dalqvist som lyfte in den. Bollen hamnade sedan hos Oskar Lindberg som hittade i till Anton Henriksson som sköt precis utanför.

Andra halvlek
Andra halvlek var sedan bara några minuter gammal när det åter var ytterst nära en kvittering. Christoffer Söderlund kom i 2 mot 1 läge när han hade med sig Oskar Lindberg. Christoffer utmanade bra och gick på skott och fick på en riktigt bra träff. Men lyckligtvis för Franko Skugor gick bollen rakt på hans en arm och styrdes till en hörna utan att han hann reagera.

Men efter 55 min gjorde Grebbestad en felpassning i uppspelsfasen och Stenungsund ställde om blixtsnabbt och hittade fint in till Lord Ofosuhene som ökade på till 0-2.

Men Grebbestad kom snabbt in i matchen igen då det var Grebbestads tur att ställa om. Återigen kom Christoffer Söderlund fint tillsammans med Oskar Lindberg. Denna gång passade Christoffer till Oskar och fick sedan tillbaka bollen i straffområdet felvänd men vände snabbt och och sköt 1-2.

Grebbestad fortsatte att föra spelet även om det inte var med något jättetryck. Efter 70 minuter fick Grebbestad en frispark i fint läge. Victor Edvardsson sköt men en Stenungsundsförsvarare kunde styra undan bollen till en hörna.

I detta läge borde Grebbestad varit ifatt målmässigt.

Men efter 75 blev det mer Stenungsund som nu kom högre upp i planen. Efter 80 minuter lyfte man in en frispark där Jonatan Hårenberg kom fel och Stenungsund fick bollen mot mål. Men där dök Sebastian Jaconelli upp och kunde få undan bollen till en hörna.

Raset
På den följande hörnan tappade Grebbestad markeringen och Adam Bergholtz kunde enkelt nicka in 1-3.

Bara två minuter senare var det dags igen. Ny hörna, ingen markering och Adam Bergholtz målnickare igen om jag såg rätt, 1-4.

Och som om detta inte var nog, i 89:e minuten kom en ny hörna. Återigen svagt försvarsarbete och Marcus Hjelm målnickare.

1-5 slutresultat. Rättvis Stenungsundsseger men efter spel borde den kanske varit med uddamålet eller möjligen max två mål.

GIF-Stenungsunds IF 1-5 Stenungsunds IF Bilder Grebbestad-Stenungsund

Skulle jag tro, han blåste väl av varvet på ca 1timme och 20 min

Div II Norra Götaland
2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD
1-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
2021-05-22 14:00
STENUNGSUNDS IF (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.