Breaking news! Christoffer Söderlund förlänger

Grebbestad kan mycket glädjande informera om att nyckelspelaren Christoffer Söderlund idag förlängt med Grebbestads IF. Mycket glädjande då exempelvis Oddevold var och ryckte i honom. - Man har ett hjärta för klubben, säjer Christoffer

Hej Christoffer hur är läget?
– Det är bara bra!

Brunbränd och ser ut att må bra. Du har varit på solsemester med Hampus Furublad, berätta
– Vi har varit i Thailand i tre veckor. Bara solat och badat, ätit god mat och druckit gott.

Har du kommit över degraderingen till div 2?
– Ja det har man väl gjort. Men visst ligger det och gnager lite fortsatt men det är väl bara att släppa så fort som möjligt.

Vad är din känsla så här efteråt, borde vi varit kvar i div 1 eller var det rättvist att vi åkte ur?
– Som alla säger – en tabell ljuger aldrig. Men ser man till året tycker jag att vi spelmässigt förtjänade att vara kvar. Sedan är det små marginaler men jag tycker vi definitivt hörde hemma i div 1.

Är du själv nöjd med din egen prestation under 2018? Själv tycker jag nog att detta var din bästa säsong så här långt i Grebbestad
– Ja det får man väl vara. Men samtidigt är man alltid lite självkritisk och tycker att man kunde gjort bättre. Men det var en helt okej säsong!

Du hade framför allt en bra vårsäsong där du även fick bidra med ett gäng mål och var länge bäste målskytt innan Hampus Furublad och Anton Henriksson passerade dig på slutet. Kul att vara med som målskytt med antar jag?
– Ja absolut. Man är ändå en offensiv spelare så det är alltid kul att hamna i målprotokollet.

Men nu är det 2019 och nytt år och du har idag glädjande förlängt med Grebbestad, hur känns det?
– Jo men det känns såklart jättebra! Det skall bli et spännande år och se vad vi kan få ihop för lag och hur det kan gå. Men det skall nog bli bra!

Vi har ju läst i Bohusläningen om att Oddevold varit och ryckt i dig. Hur nära var det att du kanske lämnade och vad avgjorde för att du väljer att förlänga med Grebbestad?
– Det var väl ändå ganska när att jag lämnade. Jag träffade tränare, sportchef och klubbchef och allt vad det heter. Men detta blir nu sjunde året i Grebbestad och man har ett hjärta för klubben och man känner för dom. Grebbestad hjälper alltid till med allt som man kan behöva hjälp med och det är aldrig några problem. Det har vägt över en del tack vara detta.

Vad gör du när du är ledig från fotbollen? Säj under säsong när du inte har fotboll någon dag
– Ja, vad gör jag då? På gymet kanske, hemma och tar det lugnt.

Hann du hem från resan så du fick några julklappar?
– Vi landade i Sverige den 29 december men jag fick några av familjen när vi kommit hem.

Då tackar vi för intervjun och så ser vi fram emot planen igen
– Tack själv och tack så mycket.

Vi passar även på att ta ett par ord med sportchefen Peter Svensson.

Ja Peter, en viktig pusselbit föll på plats idag med att Christoffer Söderlund signerade
– Ja, det är precis som du säger. En fruktansvärt viktig pusselbit för lagbygget. Dels för spelaren Christoffer Söderlund och även för människan Christoffer Söderlund som är en populär kille i gänget. Och vi hoppas att hans påskrift nu kan göra att fler vill skriva på. Både sådana som kan förlänga samt att en del nya vill komma för att Christoffer är här så det känns bra.

Kan man säga hur viktigt var det att Christoffer blir kvar?
– Det är jätte jätteviktigt för föreningen och det har vi känt hela tiden när vi pratat med Christoffer.

Du har väl vetat om andra lags intresse för Christoffer. Bla då Oddevold efter en intervju i tidningen. Hur orolig var du att tappa honom efter den artikeln?
– Jag har varit jätteorolig att han skall lämna. Man har läst om det i tidningen och man har pratat med Christoffer och han har ju visat att han kan spela i div 1. Så det är klart att jag varit orolig men nu känns det i stället extra skönt när han väljer att förlänga med oss!

- Jag har pratat med Christoffer löpande under spelledigheten och det är klart att han har haft ett sug efter att spela högre upp och han har varit här i många år nu och ungdomar av idag vill gärna testa något nytt men oerhört skönt som sagt att han bestämt sig för att vara kvar.

Om jag säger att jag tycker att han var en av våra bästa spelare ifjol, vad säger du då?
– Jag håller absolut med. Man vet alltid vad man får av Christoffer, han ger alltid 100 % i varje match som han spelare. Som tränare och ledare runt laget är det oerhört skönt med sådana spelare.

Ing et annat på gång inom det allra närmaste?
– Nej, inte inom det närmaste, inte precis runt hörnet men vi jobbar hårt med mycket just nu och förhoppningsvis trillar det in inom kort!


Grebbestads trupp 2019

Se kort när spelarna skriver på för 2019

Klara för 2019:
Markus Svensson
Jonatan Hårenberg
Oskar Lindberg
Victor Edvardsson
Joakim Johansson
Oskar Landgren
Benjamin Uttgren
Edison Kelmendi
Christoffer Söderlund

Christoffer Söderlund

Vi inbjuder alla fantastiska GIF-supporters att fira nationaldagen den 6 juni på Siljevi med oss. Då spelar vi mot IK Rössö kl. 16.00.
Välkomna hälsar alla damspelare ❤️⚽️🖤

Div II Norra Götaland
I förrgår 19:30

VÄNERSBORGS FK
0-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2023-06-02 19:00
TORSLANDA IK (b)
Torslandavallen 1, Torslanda


 
Tennis
H70 GLTK (b)
Imorgon 10:00
Göteborg

Tennis
H70 Ullevi TK (h)
2023-06-02 11:00
Grebbestad/Kuseröd