Fall framåt när Grebbestad kryssade mot Torn

Grebbestad gjorde en bra defensiv match och hade 2-0 men Torn kom tillbaka och kunde kvittera till 2-2. Men båda Torns mål var riktiga flytmål så återigen har Grebbestad inget tur med sig. Sedan var väl Torn värda poäng så kanske rättvisa trots allt?

Första halvlek
Med sex man borta pga skada, avstängningar och futsal bla var det på förhand inte mycket som talade för Grebbestad. Ja kanske en vikande formkurva resultatmässigt då för Skånelaget kunde möjligen tala för Grebbestad även om Grebbestads formkurva inte heller den varit stark på senaste tid.

Men första 45 minuterna bjöd Grebbestad upp till dans med Torn och via en bra defensiv och en superräddning av Jonatan Hårenberg var det hemmaledning. Torn hade visserligen klart mer boll men en stor del av bollövertaget skedde på egen planhalva.

Torn höll på att få en smakstart i matchen då Astrit Seljmani fick ett läge redan efter 25 sekunders spel men Jonatan Hårenberg tillsammans med Viktor Adebahr kunde täcka skottet men oj vad nära direkt.

Första fem minuterna gick klart till Torn innan Grebbestad jobbade sig in i matchen och hemmalagets först chans kom efter tio minuters spel då Christoffer Söderlund lyfte in bollen. Torn fick inte undan bollen som i stället hamnade hos Ahmed Abdultaofik som fick ett bra läge men Philip Mårtensson kom ut snabbt och kunde avstyra till en hörna.

Sedan hände inte så mycket med målchanser före det gått 29 minuter. Då vände Grebbestad på spelet med en djupledsboll på Ahmed Abdultaofick som kunde vända upp och spela in till Viktor Adebahr som hittade Hampus Furublad. Philip Mårtensson klarade förstaläget men returen gick tillbaka till Hampus som kunde lyfta in 1-0.

Bara två minuter senare var det ytterst nära en kvittering. Torn fick en frispark och Adam Olofsson vann nickduellen nära mål. En bra nick men Jonatan Hårenberg svarade för en magisk enhandsräddning till hörna.

I 32:a minuten kom Grebbestad fint och Christoffer Söderlund kom i bra läge för skott eller passning till Felix Kristoffersson som kom bra på bakre stolpe. Svårt att se från min vinkel om Christoffer sköt eller passade men hur som helst kunde Philip Mårtensson bryta och chansen försvann.

Efter 34 minuter anföll Torn på högerkanten och lyfte in mot Oscar Ahlgren som kom fint men han kunde inte styra nicken mot mål och bollen smet utanför.

Torn var starka i luften och på en hörna efter 40 minuter var det nu Niklas Nilssons tur att komma högst men inte heller hans nick träffade målet.

En sista chans i första halvlek gick till Grebbestad när Felix Kristoffersson vann boll högt upp och kunde lyfta in till Hampus Furublad som kom till skott men dessvärre inte fick någon bra träff.


Andra halvlek
Grebbestad fick sedan en smakstart på andra halvlek som bara var 48 sekunder gammal när man ökade på till 2-0. Grebbestad fick en frispark och på andrabollen kunde Anton Henriksson vinna i luften och nickade mot bakre stolpen där Ahmed Abdultaofik mötte med pannan och nickade in 2-0.

Strax efter spelade Grebbestad på djupet mot en löpande Felix Kristoffersson men Philip Mårtensson kom ut utanför sitt straffområde och kunde knäa bort bollen.

Efter 55 minuter kom en reducering av Torn. Man lyfte in bollen från sidan och bollen möttes av André Johansson som via en turlig nick fick på en lobbnick in till 2-1. Han kommer säker att säga att det var men ingen men jag tror knappast någon på Sparvallen kommer att hålla med honom.

Efter Grebbestads 2-0 mål så blev även Torn betydligt rakare och snabbare i sitt spel. I första halvlek rullade man mycket backlinje och till mittfält och tillbaka några ggr innan det kom en lång crosspassning. Men detta byttes alltså ut mot ett rakare långbollsspel och mindre rullande i backlinjen.

Efter 61 minuter hade Torn en hörna som Jonatan Hårenberg fick bort men bollen hamnade hos Daniel Hidefält Thulin som sköt på volley och bollen dalade tätt över ribban.

Men Grebbestads otyr fortsätter och efter 71 minuter kom ett nytt oturligt mål emot oss. Adam Olofsson drev in från vänster och sköt på täckande Grebbestadsspelare och då Jonatan Hårenberg var på väg emot hörnet där bollen skulle hamnat hade han ingen chans att hinna tillbaka mot första hörnet där bollen nu i stället hamnade. 2-2, suck.

Dryga 20 minuter kvar med tilläggstiden som var fyra minuter och två lag som båda gick för ett segermål.

Och Grebbestads läge kom omedelbart efter kvitteringen. En djupledsboll mot Ahmed Abdultaofik som kom fri mot Philip Mårtensson som var ute snabbt och räddade.

Efter 83 minuter kom det bäste läget för ett avgörande och jag och fler trodde bollen var i mål då jubel hördes. Men det fina inlägget som nådde mittbacken Ludvig Bergman som dröjt sig kvar efter en hörna sköts utanför i kanonläge. Klart bästa läget för ett avgörande.

Efter detta kom det inga fler målchanser och 2-2 stod sig tiden ut.

I slutändan med två nya tunga baklängesmål emot och övriga resultat gick emot Grebbestad så börjar det med fem matcher kvar att spela se riktigt besvärligt ut. Nu fyra poäng upp till negativ kvalplats och även till rätt sida strecket.

Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Matti Demegård, 2-2 mot topplaget Torn. Nöjd eller besviken så här direkt efter matchen? .
- Jag är alltid besviken när vi inte vinner. Sedan är det klart att ser man på målchanser så var det väl inte helt orättvist. Men det känns surt att vi inte lyckas hålla 2-0 lite längre. Målen vi släpper in känns inte heller som solklara lägen. Då har dom ju bättre lägen i övrigt än vad dom gör mål på.

[fet]] Målen påminde lite om skitmålen senast?
- Målen kommer ju inte av en slump och det finns detaljer när vi släpper in målen som vi kan göra bättre. Både som lag och på individuell basis. Dom fick 2-1 lite för tidigt, hade vi kunna hålla undan i 10-15 minuter till före det målet tror jag vi kunde hållit undan.

[fet]] Riktigt bra första halvlek defensivt
- Ja, jag är nöjd med den. Dom har hel del boll och skapar ett par bra lägen, ett efter ett inlägg och en efter en fast situation. Men i övrigt var jag väldigt nöjd med tålamodet vi hade i vårt defensiva spel och det fanns bilder i försvarsspelet som påminde om fjolårets organisation och tålamod.

En riktigt bra start på andra halvlek med tidigt 2-0 och då såg det bra ut .
- Ja. Då såg jag att hade vi bara tålamod så skulle vi ha stora möjligheter. Dom började forcera och spelade rakare och mer direkt efter vårt 2-0. Det blev lite tungt då dom tryckte oss tillbaka men det kändes ändå rätt så tryggt.

Förre Grebbestads spelaren David Edvardsson, numera i Malmö FF, var med oss idag då han har ett låneavtal. Han gjorde en riktigt bra match.
- Jag är jättenöjd med hans match. Klok. Hans positionsspel är mer än vad man kan förvänta sig av en så ung kille. Han gjorde det jättebra, jag är oerhört nöjd med hans prestation!

[fet]] Någon annan spelare att lyfta fram idag?
- Alla tre centrala sliter kopiöst, Anton Henriksson, Hampus Furublad och tidigare nämnda David Edvardsson. Christoffer Söderlunds enorma löpningar. Det är nyttigt för oss att ha spelare som löper så mycket. Sedan gjorde även Ahmed Abdultaofik mycket rätt idag

GIF-Torns IF 2-2 42 bilder från Grebbestad-Torn

50/50-lotteriets 5.110 kr vanns utav en glad Uddevallabo.

Div II Norra Götaland
2021-06-12 14:00

IK ODDEVOLD
1-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-06-19 14:00
STENUNGSUNDS IF (h)
Siljevi, Grebbestad


 
P07/08
IFK Strömstad (b)
I övermorgon 18:00
Strömsvallen

P07/08
Hedekas IF (h)
2021-06-19 10:30
Siljevi

F04-06
Munkedal/Svarteborg (b)
I övermorgon 19:00
Munkedals IP