Mr K åter i Grebbestad

Grebbestad har tappat två spelare och en till försvinner strax. Första man in som ersättare blir en tidigare Grebbestadsspelare – Felix Kristoffersson. Felix gjorde under 2009-2016 97 a-lagsmatcher och 34 mål på dessa.

Läs mer om Felix Kristofferssons övergång i Bohusläningen för er som har tillgång.

Se bilder från från idag på Felix Kristoffersson

Felix Kristoffersson signerade idag a-lagskontrakt med Grebbestad och vi tog naturligtvis chansen till en snabb pratstund med honom före dagens träning.

Felix Kristoffersson, hjärtligt välkommen tillbaka till Grebbestads IF .
- Tack så mycket!

Lite småöverraskande för min del, har detta varit på gång ett tag eller har det gått snabbt? .
- Vi har pratat ett lite tag men vi sa i förra veckan att nu kör vi. Men jag har inte varit här före nu så jag har inte kunnat skriva på tidigare. Men någon månad eller så har vi pratats vid.

[fet]] Berätta lite kort vad du sysslat med när du varit borta från Grebbestad. Vi känner väl alla till att du studerat
- Jag har spelat lite fotboll även i Göteborg, med betoning på lite kanske. Jag har som sagt pluggat och under förra året så jobbade jag under sommaren med i Göteborg så då hade jag inte tid att göra någon satsning här hemma med Grebbestad.

- Så då bytte jag till en div 4-klubb som heter Gullheden som jag tränat med sedan tidigare. Så det kändes just mot dom att jag spelade med dom förra året. Och vi hände kvar precis i div 4.

[fet]] Ingen fotboll i år?.
- Nej, inte hittills. Jag har varit i Milano och gjort en utbytestermin där så det hade inte fungerat att spela fotboll mer än på skoj där.

[fet]] Om jag förstått det rätt är du spelklar redan till torsdag mot Åtvidaberg?
- Jag vet inte riktigt med Peter Svensson trodde det? Det är nog lite oklart än så länge och kanske bättre du frågar honom?

[fet]] Men du hoppas på att få vara med direkt?
- Jag vill ju vara med så mycket som möjligt. Nu kör jag igång även om det är sista veckan innan uppehåll men nu vill jag vara med så mycket jag bara kan.

[fet]] Jag funderade lite på referaten hur dom kan bli nu när vi har tre Felix i laget. Felix crossar till Felix som slår en boll på djupet där Felix kommer och gör mål. Det blir jobbigt med många Felix?
- Jag förstår att det blir jobbigt för dig och för mig med. Man är ju van att vara ensam Felix.

[fet]] Men du har ju haft Felix Norén under tidigare år
- Exakt men då har vi löst det med smeknamn, det går nog att fixa nu med.

[fet]] Så, än en gång välkommen tillbaka och lycka till
- Tack så mycket.

Jag passade även på att ta ett ord med sportchefen Peter Svensson.

[fet]] Peter Svensson. Grebbestad har idag gjort klart med en nygammalspelare. Felix Kristoffersson. Detta som en följd av att vi tappat en del spelare från den trupp vi hade när serien startade, en kommentar till detta
- Ja, det är ju som du säger att vi sedan vi spikade truppen i våras tappat några spelare. Vi tappade Ulrik Karnström tidigt pga skada. Sedan försvann Mergim Berisha nyligen och snart försvinner David Edvardsson. Det har gjort att vi känner att vi måste ha in spelare. Jag har fört en diskussion med Felix i en dryg månads tid. Han kommer nu ha tid att satsa ganska hårt under hösten så det känns mycket bra.

[fet]] Och han är en kille som varit med tidigare och känner föreningen utan och innan
- När man måste ta in en spelare på kortsiktiga lösningar tar det alltid tid att komma in i det hela. Komma in i gänget, komma in i spelet och lära känna folk. Men här har vi en som är klar med allt det där så han kan säker leverera direkt. Felix har visserligen inte spelat under våren men jag vet att Felix är mycket lättränad så jag är helt övertygad om att han kan prestera under hösten.

[fet]] Vi tappar ju som sagt tre spelare och en viss osäkerhet råder ju runt Ahmed Abdultaofik. Är ni ute och fiskar efter något mer?
- Det kan man väl säga att man gör hela tiden. Vi bör ha in någon till under fönstret. Sedan är det inte jätteenkelt utan det gäller att ha lite tur för vi tar inte in vad som helst.

- Föreningen får ju 2-4 mail i veckan med spelare som vill komma, spelare som vi inte alls har en aning om. Dessa är inte aktuella utan det skall vara någon som någon i förening känner till sedan innan så det gäller att ha lite tur och träff. Men vi får se om något dyker upp som kan bli aktuellt. Erfarenhetsmässigt brukar det faktiskt bli så.

- Men någon gubbe till, Ahmed Abdultaofik kan ju försvinna även han och sedan vet man att på hösten kan det bli lite skador och avstängningar. Vi har haft det bra hittills med skador med undantag av Ulrik Karnström så tvingades sluta. Men någon gubbe till in är målet

[fet]] Om vi studsar tillbaka till Felix Kristoffersson, är han spelklar till matchen mot Åtvidaberg?
- Jag är inte helt 100 på det men jag tror att det är så. Han är vår spelare redan innan så det är bara att vi nu registrerar ett a-kontrakt med honom. Så därför tror jag han är spelklar och då kan vara med. Han har två pass att träna upp sig på.

[fet]] Ja, han tillhörde oss tidigare, vill minnas jag såg att han var med i en andralagsmatch
- Felix gick över till oss i ”amatörfönstret” som var i höstas så han kunde välja lite fritt om hur han ville göra. Under 2017 tillhörde han annars Gullheden. Så han har tillhört Grebbestad sedan i vintras.

Felix Kristoffersson

Oddevold får fixa Karlstad så blir detta bra.

2021-11-20 13:00

IFK KUMLA