Grebbestad illa ute

Trots att Grebbestad svarade för en mycket bra insats mot Lärje/Angered fick man vända hem med en förlust. Lärje/Angered som gick upp i serieledning vann hemma med 2-1 (1-1).

Grebbestad inledde dock svagt i matchen och Lärje/Angered dominerade stort inledningsvis och med en bättre utdelning kunde hemmalaget ha gjort 3-4 mål under de första 20 minuterna.

Igor Jovanovic nickade i ribban redan efter tre minuter för L/A och sedan fortsatte chanserna. Efter ytterligare ett par fina chanser hade L/A ytterligare en nick i ribban.

Det var egentligen bara en fråga om när målet skulle komma och efter 12 minuter kom det när Darmin Muslimovic kunde nicka in 1-0 otagbart för Tomas Meijer.

Grebbestad stack emellan med en bra kvitteringsmöjlighet när Fredrik Larsson i hemmamålet agerade taffligt och lämnade en retur rakt ut till Daniel Visone som tåade bollen över.

Darmin Muslimovic hade en ny bra chans efter 20 minuter men Tomas Meijer räddade fint och på den följande hörnan fick Stratos Kenstanlis rädda på mållinjen.

Bra läge för Visone

Grebbestad började nu sakteliga att jobba sig in i matchen och Daniel Visone fick ett friläge men fick bollen för långt ifrån sig och målvakten kunde komma ut och rädda.

I den 41:a minuten kom kvitteringen när Daniel Visone gjorde ett fint förarbete på kanten och fick in bollen till Håkan Hansson som kunde slå in 1-1 i tomt mål. Så här dags i matchen var det knappast rättvist men ändå ett faktum.

Bra andra halvlek

L/A började visserligen andra halvlek med en bra chans där man skjuter utanför men sedan handlade det mesta om Grebbestad och missade chanser.

Jonas Söderlund byttes in efter 51 minuter och minuten senare hade han ett jätteläge men tog lite för lång tid på sig och målvakten kunde göra en fotparad.

Håkan Hansson kom fri men fick inte kontroll på bollen och tvingades ut mot kanten där han fick in den till Daniel Visone som inte heller han fick ordning på bollen i bra läge.

Turligt mål avgjorde

Efter 61 minuter kom det som skulle bli segermålet. Darmin Muslimovic slår ett inlägg i stort sett från kortlinjen som turligt letar sig över Tomas Meijer och via stolpen in i mål.

Grebbestad hade två strafflägen, dels ett skott som täcktes med en hand och en tröjdragning, men domaren friade vid båda tillfällena.

Grebbestad kämpade på och Jonas Söderlund prickade ribban med en nick och Grebbestad tryckte på allt hårdare.

L/A stack upp sporadiskt och Tomas Meijer tvingades till en fin räddning när Magnus Nilsson sköt från nära håll.

Jonas Söderlund hade ytterligare chanser men Fredrik Larsson stod i vägen varje gång och L/A kunde hålla undan matchen ut.

– Efter bottennappet senast gör vi en av årets bästa matchen. Vi hade stora problem i början och rullade ut oss. Vi skapar chanser hela matchen och efter 1-1 känns det riktigt bra och vi dominerar andra halvlek. Vi visar bra moral efter deras turliga mål och skapar fler chanser genom bra spel. Kan vi få med oss det här spelet till ödesmatcherna så har vi en bra chans, säger Grebbestads tränare Sven-Erik Olsson.

Bäst i ett bra Grebbestad var Stratos Kenstanlis och Daniel Landén.

Grebbestad har nu fem matcher kvar att spela och av dessa matcher är fyra mot de lagen närmast ovan Grebbestad i tabellen.

Match mot tippade topplaget Lärje/Angered i morgon - Update

Kaffe, kaka - dags för tredje raka!
Kom igen nu GIF!!!

2021-09-22 19:30