28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 

Dubbla smällar för Grebbestad

Efter segern mot Åtvidaberg i lördags meddelar Grebbestads IF dubbla smällar på måndagsträningen där övriga spelare informerades. Smäll 1: Ulrik Karnström tvingas till uppehåll/sluta. Smäll 2: Ahmed Abdultaofik har fått ett utvisningsbeslut.

Se bilder från dagens tråkiga besked

Pratstund med Sportchefen Peter Svensson

Peter, du om med två tråkiga besked idag för Grebbestads IF och de iblandade spelarna själva. Först och främst Ulrik Karnström som missade bla hela förra året. Efter att varit med i inledningen av serien har han på sistone inte varit aktuell för spel med nya problem. Han kom med ett besked idag? .
- Ja, han har varit inne för en kontroll för ett par månader sedan och fått knäet ordentligt kontrollerat och bland annat gjort en MR-röntgen. Domen är att knäet håller inte för spel på denna nivå helt enkelt. Han kanske skulle kunna träna et par dagar i veckan och spela en match men för 4- träningspass plus match håller inte knäet.

Tungt besked då truppen inte är jättestor.
- Det är självklart ett tungt besked. Men jag tänker inte främst truppmässigt utan jag tänker mer på Ulrik. Det är ju en kille som varit med oss sedan han var i 14-årsåldern. Han kom till oss då från Bullaren och har sedan varit med oss på hela resan upp till div 1 från div 4. Så det är en sjukt tung dag när det gäller den biten. Jag har ju även haft förmånen att bli vänner med hans familj. Det r en kille jag kommer att sakna, både han och hans nära.

Sedan kom du även med ett besked angående Ahmed Abdultaofik som fått ett utvisningsbeslut över sig.
- Ja, det kom här får ett par veckor sedan. Beslutet gäller från 18 juni och då har han fyra veckor på sig att lämna landet från det datumet. Från det datumet får han rimligen inte längre spela för oss. Men vi kommer att försöka överklaga domen. Sedan får vi se? Det är inte ens säkert att en överklagan prövas för man måste ha ett prövningstillstånd först och det finns tyvärr inte så mycket i Ahmeds historia som kan göra att han får stanna. Vi trycker på en liten grej i överklagan men vi har inga jätteförhoppningar men möjligen kan det bli en fördröjning av ärendet?

Han måste sedan hem och därifrån söka arbetstillstånd i Sverige?.
- Ja, så är det ganska klart och tydligt i reglerna att man söker det ifrån sitt hemland. När man sedan har fått det kan man resa in i landet man då sökt i, i detta fall Sverige då. Det är väl det som inte blivit rätt ifrån början utan han har varit kvar här i några år vilket ligger han i fatet just nu tyvärr.

Det innebär att vi blir tre man kortare i truppen snart, Ulrik Karnström, Ahmed Abdultaofik och David Edvardsson som flyttar till Malmö FF snart. Är du ute och sonderar terrängen om det kan finnas någon ersättare?.
- Vi kollar ju runt alltid egentligen. Dyker det upp något så är det oavsett hur stor truppen är. Men det blir ju mer aktuellt nu när dessa tre försvinner. En eller ett par vore kanske bra att fylla på med? Vi kommer att intensifiera det jobbet lite nu.

- Men vi känner ingen akut kris då skadeläget i övrigt just nu är mycket bra. Vi har killar som inte ens fått plats i truppen till matcherna nu på slutet. Spelare som är bra div 1 spelare.


Pratstund med Ulrik Karnström

Ulrik, på Siljevi idag, inför gruppen med spelare har du tvingats avlämna ett dystert besked. Kan du berätta lite kort?.
- Det är mitt knä som sätter stopp för mig kan man väl säga. Jag har haft en del skavanker nu under vårsäsongen. Knäet svullnar upp emellanåt vid tuffare perioder. Jag har väl blundat lite för det och kört på.

- Men för ett par månader sedan kollade jag upp knäet igen, gjorde en MR och har pratat med läkaren som opererade mig och knäet var väl inte riktigt så bra.

Det är ju bara drygt ett år sedan du skadade knäet senast och missade hela förra säsongen efter det man från början trodde var en rutin operation. I stället för att vara borta kanske max en månad blev det hela säsongen.
- Ja, precis. Då trodde dom att man bara skulle ta bort en liten bit av menisken men det var en större skada än vad man först trott. Och nu börjar det väl komma tillbaka lite igen kan man säga.

Det tvingas till en paus i fotbollsspelandet
- Ja precis.

Tror du att du kan komma tillbaka till fotbollen som spelare? Kanske på lite lägre nivå?
- Jag tar nog et break till en början i alla fall. Så får man fundera? Som jag förstått är det en ökad risk vid vridningar och smällar på knäet. På denna nivån under våren så är det ex antal motlägg och vridningar varje träning och match. Det är väl en fortsatt risk även om det blir på en lägre nivå. Vi får se.

Har du några speciella minnen du tar med dig, som du kan blicka tillbaka på med din karriär i Grebbestad?
- Ja, det är det. Två seriesegrar, div 4 och div 3. Störst var nog den när vi vann trean, segern borta mot Skoftebyn som säkrade vinsten.

I fjol då, när vi vann tvåan. Nu missade du i och för sig den säsongen .
- Det är ju den största uppgången. Jag var väl en del av laget men vid sidan av hela säsongen. Visst det var roligt men jag var ju mer delaktig när vi vann fyran och trean så det är nog störst för mig.


Du har haft några tunga skador, nyckelbenet i slutet av 2012 när vi vann div 4 och så har du haft två tunga knäskodor. .
- Ja, nyckelbenet rök i slutet av säsongen så jag missade de sista matcherna. Och så då två lika ingrepp i knäet.

Vi önskar dig lycka till framöver Ulrik. Om det inte blir som spelare så får du kanske komma tillbaka som ledare här i Grebbestad .
- Tack så mycket.


Vad det gäller Ahmed Abdultaofik kände jag inte till detta när jag kom till träningen. Och då dom skulle börja träna fick jag ingen pratstund med honom tyvärr .
Men jag smet fram till honom och beklagade beslutet. Ahmed var precis som vanligt lika glad ändå men kanske känner han annat inombords? - Det är svårt att förstå varför jag skall utvisas, säger han ändå.


Karriärdata Ulrik Karnström:
- Tvingas sluta, blott 26 år gammal
- 207 seriematcher
- 163 a-matcher
- 44 andralagsmatcher
- 2 a-lasmål
- 7 andralagsmål

Vad det gäller Ahmed Abdultaofik är han fortsatt spelare och därför läggs inte han data in.

Ulrik Karnström Ahmed Abdultaofik

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Tennis
H70 GLTK (h)
Imorgon 10:00
Påvelund