Grebbestads tredje vinst, 4-3 borta mot Vänersborgs FK

I en match som verkligen var upp och ner i prestation lyckades Grebbestad till slut vinna med 3-4 (2-2). Segerskytt blev unge Victor Edvardsson i matchens 88:e minut!

Namn på Vänersborgsspelare hämtade från deras hemsida och förutsätter då att deras nummer stämmer.


Första halvlek
En på förhand tuff match då Grebbestad hade hela sju man borta från a-truppen, varav sex ordinarie från i fjol. Och visst blev det tufft och jämt i en match som var upp och ner i prestationen.

Grebbestads start på matchen lovade mycket gott och inledningsvis hängde inte riktigt Vänersborg med.

Första läget kom efter bara tre minuter efter en hörna. Hörnan spelades in lågt och Ulrik Karnström kom till skott och skottet täckets via en målvaktsliknade slängning av en Vänersborgsförsvarare med händerna till en ny hörna. Tydligen såg varken domare eller assisterande handsen.

Nästa hörna nådde även den Ulrik Karnström som nu nickade strax utanför.

Minuten efter var det Vänersborg som stack upp och Alexander Karlsson provade med ett skott som inte beredde Anders Tjernberg några problem.

Men efter fem minuter var det dags för matchens första mål. Efter Grebbestads fina start var det inte överraskande att det var dom som tog ledningen i matchen.

Felix Fundell Ryberg slog en bra boll till Ahmed Abdultaofik som hittade in till Christoffer Söderlund som lyfte in bollen mot bakre stolpe där Jonas Henriksson kom fint och satte 0-1.

Grebbestad fortsatte att rulla fint och bara två minuter senare kunde Hampus Furublad hitta in till Anton Henriksson som dock inte fick någon riktig träff och Vänersborgsförsvaret kunde täcka undan skottet.

Men det fina spelet från Grebbestad gav ändå snabbt ytterligare ett mål då Jonas Henriksson fint spelade på djupet där högerbacken Kevin Andersson kom fint. Kevin lyfte in bollen mot mål och inte bara mot mål utan även i mål bakom en överrumplad målvakt i Vänersborg Craig Stephenson. Och visst såg det mer ut som ett inlägg än skott men bollen i mål och 0-2.

Men efter en väldigt bra start av Grebbestad började Vänersborg runt 20 minuter komma in i matchen och Grebbestads lag blev allt för långt och resterande del av halvleken var inte bra.

Och efter 23 minuter fick Vänersborg en frispark strax utanför 16-meteren ut mot långsidan. Bollen lyftes in av Robin Iglicar och Hampus Vajizovic kunde nicka in 1-2.

Vänersborg skapade nu lägen och efter en hörna sköt Andrew Palumbo utanför.

Sedan fick Vänersborg ett dubbelläge och visst skulle det varit 2-2. Men Grebbestad räddades först av ribban som stoppade Moussa Tahers fina och hårda nick. Returen sedan fint ut till Andelo Vekic som nickade även han men nu rakt på Ulrik Karnström.

Nästa läge även det Vänersborgs när man hittade in till Andelo Vekic som sköt et bra skott men Anders Tjernberg räddade utmärkt till en hörna.

Men 2-2 skulle komma och det efter ett inlägg av Vänersborgs bäste spelare Andrew Palumbo som hittade Moussa Taher som nu nickade in kvitteringen välförtjänt.


Andra halvlek
Vänersborg var sedan piggast i inledningen av den andra halvleken och i tredje minuten sköt man utifrån och Anders Tjernberg fick problem med bollen som han ändå lyckades få på utsidan av stolpen även om skottet inte alls såg speciellt farligt ut.

Strax efter kom Vänersborg återigen fint på sin vänsterkant och Andrew Palumbo slog ett inspel till nr 2 (ej med på hemsidan) som sköt ganska bra och Anders Tjernberg fick slänga sig och rädda till en hörna.

Men efter en tio minuter in på andra halvlek kom Grebbestad bättre in i det igen men nästa chans efter 63 minuter fick Vänersborg till skänks. En rejält feldömd frispark lyftes in och andrabollen hamnade hos Andelo Vekic som stod strax utanför 16-metaren och sköt men strax över.

Efter 71 minuter var Grebbestad återigen i ledning. Nu efter en fint kombination mellan Mathias Hegeland som väggspelade med Hampus Furublad. Mathias fick tillbaka bollen och lyfte den fint över en försvarares ben och tog sig till ett friläge där han säkert placerade in 2-3. Mycket vackert mål.

Vänersborgs skyttekung från i fjol började på bänken men kom in en bit in i andra halvlek. Efter 73 minuter fick han et läge efter ett långt inlägg där Andelo Vekic fint nickade ner till Valon Gashi som sköt på täckande Grebbestadsförsvarare.

På slutet var det åter igen jämt spel och efter 84 minuter kom kvitteringen överraskande. Andrew Palumbo sköt långt utifrån och bollen slank retfullt i mål och den borde Anders Tjernberg ha tagit.

Men matchen var ju inte slut ännu och i 88 minuten spelade Ahmed Abdultaofik in till Anton Henriksson som släppte på djupet till Victor Edvardsson som via en tvåfotsdribbling tog sig till ett friläge där han tåpajade in 3-4. Mycket vackert mål.

Sedan på tillägg fick Grebbestad ett jätteläge att avgöra matchen men Craig Stephenson lyckades rädda Oskar Lindbergs fina läge. Grebbestad plockade upp returen och lyckades pricka stolpen.

Även Vänersborg skulle hinna med ett läge och det var Valon Gashi som trixade sig igenom men Anders Tjernberg kom ut fint och räddade.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Matti Demegård, det blev en målrik match och seger med 4-3. En väldigt pigg start av oss och tidigt 2-0
- Ja, vi fick 2-0 och jag tycker första 20-23 minuterna är klart godkänt. Men andra delen av halvleken var inte lika bra. Vi släpper in två mål, bla på en fast situation igen och ett inläggsspel där vi inte sorterade ut inläggsdelen.

Tycker Vänersborg öppnade piggast i andra men vi jobbade oss in sedan
- Vi fick inte riktigt den vändningen av matchbilden som vi ville ha i början av halvleken då vi var för stillastående. Vi hade lite svårt att hålla ihop laget i vissa stunder. Strax före vårt 3-2 mål såg det återigen lite bättre ut och vi fick 3-2 efter att ha fått lite tryck på dom i offensiv planhalva.

3-3 såg väl lite för enkelt ut men vi lyckades avgöra med ett snyggt mål på slutet genom unge Victor Edvardsson.
- . Ja Victor fick avgöra med ett vackert mål. Och vi hade två vackra mål då även Mathias Hegelands 3-2 var fint.

Som helhet då, är du nöjd med matchen eller kan vi kräva mer av killarna?
- Vi vill hela tiden bli bättre så det finns saker vi definitivt kan göra bättre i matchen. Sedan skall man även ha i åtanke att vi avslutar matchen med bara två spelare från fjolårets lag, av de som spelade huvuddelen av matcherna, Anton Henriksson och Mathias Hegeland. Annars var det bara nya spelare eller sådan som inte spelade så mycket i fjol. Backlinjen var helt nykomponerad och då blir det ibland lite kommunikationsmissar.

Vi hade ganska mycket folk borta till matchen. Hur ser det ut med dom som inte var med pga skador?
- Tobias Carlsson och Markus Svensson lär inte vara med mot ÖIS på tisdag men Tobias Luvenberg skall nog kunna vara med tror jag.

Vänersborgs FK-GIF 3-4 Vänersborgs FK 34 bilder från Vänersborg-Grebbestad

Vilken härlig match grabbarna gjorde igår. Perfekt taktik av tränare Björk och co
Fortsätt nu med detta höga presspel och optimistiska anfallsspel så kommer vi att ta många av de 18 poäng som är kvar att spela om. Oddevold står på tur😜

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Rimnersvallen (naturgräs), Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla