Grebbestadsvinst utan skönspel

Grebbestad besegrade IFK Uddevalla på Sparvallen med 2-1 (1-0). Men det var verkligen utan att imponera. Första halvlek stundvis okej medan den andra halvleken var riktigt svag.

Tyvärr hade IFK Uddevalla ingen laguppställning med sig och med mycket folk som jag inte känner till blir det ett ”tråkigare” referat utan namn på Uddevallaspelare i de flesta lägen.

Första halvlek
Första halvlek var stundvis ganska okej spelmässigt även om man önskar att Grebbestad fått till mer i anfallsväg.

I en ganska bra öppning hittade Hampus Furublad i djupet mot Christoffer Söderlund centralt. Bollen var bra men jag såg inte om det var Christoffer eller möjligen en försvarare som fick lyft bollen över Uddevallas målvakt. Hur som helst dök Edon Qeriqi upp och kunde nicka bort bollen före den passerade mållinjen.

Strax efter spelade Grebbestad upp på Granit Berisha som kunde vända upp och spela på djupet mot Oskar Lindberg som blev fri mot Uddevallas målvakt som kom långt ut och lyckades styra bollen till en hörna.

Men efter ett tag blev Grebbestads spel hafsigt och man slog en hel del felpassningar. Detta gjorde att Uddevalla kunde koma högre upp i planen och nr 21 kunde koma ner längs vänsterkanten och slå ett inspel där Grebbestad var något passiva men till slut kunde man få bort bollen. Men Uddevalla kom i en andravåg och fick till ett nytt inspel där Grebbestad fick bort bollen bättre.

Men rätt som det var fick Grebbestad till ett snabbt bra anfall där Granit Berisha kunde frispela Christoffer Söderlund som läckert kunde lyfta in 1-0 för Grebbestad. Detta efter 24 minuters spel.

Och bara ett par minuter senare var det nära igen då det blev tilltrasslat framför Uddevallas mål efter ett inspel från Oskar Lindberg. Närmast var Mathias Hegeland att få bollen i mål men på något vis lyckades Uddevalla styra bollen till en hörna och Mathias Hegeland såg ut som han trodde det inte var sant?

Men sett över hela halvleken var det lite trögt framåt och med undantag av en för djup boll med Christoffer Söderlund var läget efter 43 minuter det enda.

Då kom ett Grebbestadsanfall som Uddevalla bröt men inte bättre än att bollen hamnade hos Christoffer Söderlund som klippte till snabbt med b´vänster och Uddevallas målvakt fick göra en bra räddning till hörna.


Andra halvlek
Andra halvlek var klart sämre från Grebbestads sida men inledningsvis fanns ändå några målchanser. Först var det Oskar Lindberg som fick ett bra skottläge med Edon Qeriqi stod för et utmärkt försvarsarbete och var helt upp mot Oskar och kunde blockera skottet.

Men direkt efter så kom ändå 2-0. Mergim Berisha bröt fint igenom ner mot kanten och spelade in mot Tobias Luvenberg som styrde bollen mot mål. Uddevallas målvakt klarade men bollen kom ut till Christoffer Söderlund som helt enkelt bara klackade in 2-0.

Runt 65:e minuten kom Uddevallas första avslut på mål. Det var Joakim Berggren som fick en genomskärare men Jonatan Hårenberg var fint med ute och kunde blockera skottet.

Just Joakim Berggren var väl den ende av Uddevallas spelare som hotade framåt och efter 75 minuter fick han en ny djupledsboll. Men nu var vinkeln svår och nästan utifrån vid 16-metaren och skottet klart över/utanför.

Andra halvlek var inte bra och tränare Matti Demegård fick flera gånger ropa ut på sina spelare för att försöka få igång dom. Men just i dag var inte den dagen då spelet flöt på. I stället för man berömma Uddevalla som spelade tätt och stabilt och hindrade Grebbestad. Grebbestad dock alt för orörliga idag.

Med 5 minuter kvar att spela kom en reducering då Uddevalla spelade på djupet och Joakim Berggren sprintade ifrån Grebbestadsförsvaret och satte 2-1.


Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Seger 2-1 mot Uddevalla och en första halvlek som var okej?
- Vi har en första halvlek som är godkänd men inte så mycket mer än så då det finns mer at önska i spelet. Vi länkar inte ihop vår speluppbyggnad och länkar inte ihop backlinje med mittfält och tillsammans med våra forwards. Det såg väl så där ut emellanåt. Vi hade väl ett par bra perioder och några bra anfall men allt för passiva i vårt försvarsspel.

Andra halvlek då, det kändes riktigt knackigt i spelet och fick ingen fart på spelet
- Nej, det var ingen bra halvlek, ingen bra prestation.

Vi gjorde två mål men borde kanske kunna täppt till bättre och inte släppa in dom i matchen
- Håller med dig, det känns onödigt. Lite symptomatiskt för den här matchen. Vi får inte prestationen att stämma. Sedan kanske det spelade lite roll att vi gjorde många byten så man spelar med spelare som kanske inte är riktigt vana med att spela tillsammans. Men jag tycker att vi kan ställa högre krav på oss.

Jag misstänker at vi behöver steppa upp ett steg till nästa vecka mot Trollhättan
- Det behöver vi göra naturligtvis men vi har sagt att varje träning och match skall vara ett tillfälle för att lära oss och vi skall lära oss något av denna match med.

I övrigt då, någon annan att lyfta fram idag?
- Jag tycker Christoffer Söderlund, dels gjorde han två mål, gjorde en bra match.

GIF-IFK Uddevalla 2-1 IFK Uddevalla 29 bilder från Grebbestad-Uddevalla

Slut på Skarsjövallens konstgräs, resultat 5-0 till LSK.

Träningsmatch
Igår 13:00

LJUNGSKILE SK
0-5

Skarsjövallen konstgräs, Ljungskile
Div II Norra Götaland
2023-04-02 14:00
YXHULTS IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Tennis
H70 GLTK (b)
I övermorgon 11:00
Göteborg