Victor och David Edvardsson klara för 2018 , 13 spelare klara

Unga syskonparet Victor och David Edvardsson blev idag klara för Grebbestad för 2018. Victor har skrivit på medan David som fortsatt är väldigt ung flyttas upp till a-truppen

Bild ovan: Victor, till vänster, skriver på för 2018. David, till höger, skriver symboliskt på för 2018

Hej David,hur känns det att lyftas upp i a-truppen?
- Det är roligt att få tillhöra a-truppen

Du lufts nu upp i a-truppen, fortsatt bara 15 år gammal. Överraskad över att få tillhöra a-truppen nu när laget är på så hög nivå som div 1?
- Njaaa. Jag har ju varit med mycket i andralaget i år och det har gått bra. Så jag hoppades på att bli uppflyttad.

2017 var inget dåligt år för dig, spel i P15 landslaget och nu uppflyttad i a-truppen. Vart skall detta sluta?
- Hehe, det vet jag inte.

Du har ännu inga a-lagsmatcher (serie, DM eller träningsmatcher). Hoppas du få speltid redan nu 2018 och då tänker jag på tävlingsmatcher
- Det hoppas man såklart. Det kommer att bli tufft men jag får göra så gott jag kan

Du fick en liten försmak på a-lagsfotboll genom att delta i futsal DM där Grebbestad kom tvåa. Hur tycker d det gick?
- Jag tycker det gick bra. Jag missade lite chanser men... annars gick det bra. Det var ett högre tempo bara, bättre kvalité.

En spännande fråga nu när du har med Victor i truppen, vem av er kommer att göra det första seriemålet för Grebbestad av er?
- Jag får väl säga Victor där. Han är ganska vass, han sätter en frispark kanske?

Okej David, då önskar vi dig lycka till med 2018
- Tack tack

---------------------------------


Hej Victor, hur känns det med nypåskrivet kontrakt
- Jo det känns bra, det känns spännande.

Trots din ringa ålder får man säga att du är en urgiffare och nästan uppväxt på Siljevi, fanns det någon tvekan om att förlänga med Grebbestad eller var det bara att klart att man vill vara med upp i div 1?
- Det är klart att man vill vara med på den här resan. Så det har varit ganska självklart även om det kanske inte varit 100 % säkert.

Hur var det att vara med i GIF 2017, succésäsong och serieseger och avancemang till div 1
- Det var såklart väldigt roligt. Det är stort för Grebbestad, en så liten klubb att lyckas med en så stor grej. Så det var väldigt roligt.

7 inhopp i 2017 säsongen i serien (div 2) samt 3 starter i DM och 1 inhopp. Hur ser du på din egna säsong? Är du nöjd med speltid och vad du presterat?
- Man vill väl alltid göra saker och ting bättre. Men jag är väl ganska nöjd. Hade väl siktat på lite mer speltid men jag får se till att fixa det nästa säsong i stället.

Du blir ju ett år äldre givetvis till säsongen 2018, några personliga mål?
- Jag vill så klart spela men men framför allt vill jag utvecklas och bli bättre. Det blir div 1 till året så allt blir tuffare.

En spännande fråga nu när du får med brorsan David i truppen, vem av er kommer att göra det första seriemålet för Grebbestad av er?
- Jag hoppas på brorsan. Han är bättre på att göra mål än vad jag är. Jag gör nog fler assist i stället. Det hade varit kul om han gjorde det.

Okej Victor, då önskar vi dig lycka till med 2018
- Tack så mycket


----------------------------------------------------

Vi tog ett snabbt ord med Peter Svensson, sportchef i Grebbestad: Två spelare klara för a-truppen idag, två unga lovande spelare?
- Ja dom är unga båda två och utvecklingsbara så det är fantastiskt kul att få med dom på denna resa

Kan du säga något kort (och då tänker jag inte på deras pappa) om dom båda?
- Victor har ju varit med i a-truppen hela förra året och även lite tidigare. Han hade det lite tungt med inte så mycket speltid i fjol men vi hoppas han kan få mer tid till året. Vad det gäller David så är han att jagat villebråd i fotbollsvärlden. Vi får väl se hur länge han stannar hos oss men det är kul att han tar klivet upp i a-truppen.

7 inhopp (serie) för Victor i år, vad krävs för att han skall få till en startplats i någon av matcherna
- Victor är en spelare med gudabenådad teknik. Det han kanske saknar i så fall är väl fysiken och kanske att han behöver förbättra försvarsspelet. Det är hans grejer att förbättra. Tekniskt är han oerhört långt frammei truppen.

David är fortsatt bara 15 år nu när han lyfts upp till a-truppen som skall spela i div 1, det är inte illa?
- Nej det är det ju inte. David är en kille med en exceptionell talang och som jag sa tidigare så är han jagad av många föreningar. Vi får väl se till sommaren när han då skall upp i gymnasium. Om han hamnar på något idrottsgymnasium vilket jag vet att han jagas för av dom allsvenska föreningarna. Han har ju landslagsbakgrund och då ger det eko ut i fotbollsvärlden. Det är fantastiskt kul att få upp en så ung kille. Det är väl inte omöjligt att vi får se han göra några inhopp?

Kan Victor klämma till med ett första seniormål för a-laget i år, vågar du betta om det?Tänker lite på din torsk i vadet med Oskar Lindberg och fick du rett ut vad det handlade om?
- Jo det skulle jag väl våga tror jag faktiskt. Jag får se, jag får väl ta den diskussionen med Victor tror jag. Victor är ju en offensiv kille och har en fin doja så han kan nog komma med i målprotokollet, det tror jag.

David kommer att vara nyss fyllda 16 år när serien drar igång. Du var lite inne på det tidigare men du tror att David redan nu kan få lite speltid?
- Ja, det tror jag absolut. Utvecklingen går ju snabbt på dom har killarna. Det är väl fysiken som bör förbättras på båda grabbarna för att hävda sig. Men historiskt sett är det inte så konstigt då vi haft 16-åringar i allsvenskan till och med. Så det är inte helt omöjligt att det sker även i Grebbestad.

Sedan vill vi passa på att nämna att Jakob Skoglund Olsson lämnat för Ed. Vi önskar honom lycka till framöver och välkommen tillbaka.

Se lite fler bilder på vilka som är klara :
Se vilka som är klara Truppen 2018 :

Det innebär att just nu är 13 spelare klar samt 3 ledare: Klicka på resp. namn så kommer ni till personens egna sida.

Ledare:
Matti Demegård :
Jonatan Hårenberg :
Mikael Mattsson :

Spelare:
David Edvardsson
Victor Edvardsson Christoffer Söderlund
Jimmie Larsson
Anders Tjernberg
Mergim Berisha
Oskar Lindberg
Granit Berisha
Tobias Carlsson
Anton Henriksson
Felix Norén
Markus Svensson
Jonatan Hårenberg


Förluster:
Jakob Skoglund Olsson till Eds FF
Erik Andreasson till Munkedals IF
Marcus Broberg Kungshamns IF
Mattias Svensson Missade 2017 och missar även 2018

Victor Edvardsson David Edvardsson

En härlig fotbollshelg väntar oss - herrträningsbortabohusderby mot LSK på lördag och damDMhemmakommunderby mot Bullar’n på Sparvallen på söndag.
Forza GIF ❤️⚽️🖤

Träningsmatch
2023-03-18 13:30

BRÅLANDA IF
3-3

Sörbyvallen konstgräs, Brålanda
Träningsmatch
Imorgon 13:00
LJUNGSKILE SK (b)
Skarsjövallen konstgräs, Ljungskile


 
Tennis
H70 GLTK (b)
2023-03-28 11:00
Göteborg